Ετικέτες

28.5.19

Ο εξευρωπαϊσμός της Ελλάδας με την ματιά του Φώτη Κόντογλου

Αποτέλεσμα εικόνας για κοντογλου για ελλαδα
Λένε πολλοί πώς ἡ παράδοση πέθανε, πώς μάταια κοπιάζουμε ὅσοι πιστεύουμε σ’ αὐτή κι ἀγωνιζόμαστε γιά νά μήν πεθάνει, καί πώς πρέπει νά τό πάρουμεἀπόφαση, πώς θά ζεῖ στήν Ἑλλάδα μοναχά τό κορμί μας,ἐνῶ τό πνεῦμα, ἡ ψυχή μας, ἡ καρδιά μας, θά ζοῦνε μέ ξένα διανοήματα καί μέ ξένα αἰσθήματα.

Η ΕΠΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΛΑΝΟΥ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλανος Ανδρεας


Ενθουσίασε και συγκίνησε ο Στρατηγός Ανδρέας Μπλάνος με τη δυναμική ομιλία του για τη Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου στο ΣΕΦ. Ο στρατηγός είχε την έμπνευση να κλείσει την ομιλία του με βίντεο στο οποίο ακούγεται ο αείμνηστος ιεράρχης του γένους μας μητροπολίτης Φλωρίνης π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ο οποίος μιλά προφητικά για τη Μακεδονία μας.

Η συγκλονιστική ομιλία μετά το 44.30 του βίντεο που ακολουθεί:

Αδάμ, Εύα, Κύπρος και ο καταραμένος -Φόρεϊν- Όφις




ΜΙΑ ΦΟΡΑ κι έναν καιρό ο Αδάμ και η Εύα διέπραξαν το προπατορικό αμάρτημα. Το είχε μεθοδεύσει και το προκάλεσε ο Όφις, με την δολιότητά του. Αυτό, όλοι το ξέρουν. Ανέκαθεν. Οι περισσότεροι όμως είτε δεν έμαθαν, είτε ξεχνούν ότι το πλήρες όνομά του ήταν και είναι: Ο Φόρεϊν Όφις. Και ότι, οι δολιότητες του εν λόγω Όφεως φέρουν, επίσης ανέκαθεν, ένα μόνο πατρογονικό επίθετο: Βρετανιές.
Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Οι εργασίες της ημερίδας «Η Ορθοδοξία απέναντι στη σύγχρονη άρνηση»

                                                      Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Οι εργασίες της ημερίδας «Η Ορθοδοξία απέναντι στη σύγχρονη άρνηση»

ΒΙΝΤΕΟ

Βρετανικό μαξιλάρι στην Ε.Ε. για διασφάλιση της Τουρκίας

 

Πλάτες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωση, βάζει η Βρετανία για να διασφαλίσει ότι «δεν θα αγγίξουν το τουρκικό κράτος» τα όποια μέτρα επιδιωχθούν, αναφορικά με την κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην ΑΟΖ.

Η Βασιλική Σφραγίδα



Ένας νέος καταλαμβανόμενος από τη σκέψη, ότι και οι αιρετικοί με τα καλά έργα θα σωθούν, πήγε μετά την απόλυση της Ιερής Λειτουργίας στο κελί του λεγόμενου Διδασκάλου και είπε σε αυτόν:

Ποιοι άνθρωποι με βοήθησαν πάρα πολύ να καταλάβω τον εαυτό μου; Οι εχθροί μου!

Dimitris Nomikos

Ποιοι άνθρωποι με βοήθησαν πάρα πολύ να καταλάβω τον εαυτό μου; Οι εχθροί μου.

Ἡ δύναμη τῆς κοινῆς προσευχῆς

Ὁ Παππούλης προσηύχετο πολύ. Καὶ ἤθελε καὶ τὰ δικά του πνευματικὰ παιδιὰ νὰ κάνουν τὸ ἴδιο. Ἰδιαίτερα σὲ ἐμένα ἤθελε, μὲ κάθε τρόπο, νὰ μὲ πείσει νὰ τὸ κάνω. Γι’ αὐτὸ συνεχῶς μου μιλοῦσε, γιὰ τὴν δύναμη τῆς προσευχῆς.

«Κλείδωσαν» για τις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές

«Κλείδωσαν» για τις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές

Στις 7 Ιουλίου αποφασίστηκε τελικώς να στηθούν οι πρόωρες κάλπες των εθνικών εκλογών, που έρχονται μετά από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές