Ετικέτες

31.10.20

Προσευχή με το ψαλτήρι για τον σεισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αρσένιος


Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για την περίπτωση σεισμού. Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 

Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 17

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου

Υπέρ θείας βοηθείας του Βασιλείου (εντατική) και υπέρ αναπαύσεως Αριστοτέλους και Κλαίρης (=Κλεοπάτρας)

 


Δικός μας άνθρωπος που προσεύχεται μαζί μας για τους πονεμένους αδερφούς μας με κάλεσε σήμερα και μου ζήτησε να προσευχηθούμε για τον Βασίλειο. Ο Βασίλειος βρίσκεται στην εντατική διασωληνωμένος λόγω κορωνοϊού. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Αξίζει πραγματικά να προσευχηθούμε για τον Βασίλειο ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς και ο ίδιος μιμήθηκε τους Αγίους της αυριανής ημέρας! Βέβαια, ζητάμε από τον Κύριο πάνω από όλα να σώσει την ψυχή του. Εκείνος ξέρει καλύτερα από εμάς και αν αποφασίσει κάτι διαφορετικό, κάτι που σε εμάς θα φαινόταν δυσάρεστο, θα πρέπει να το δεχτούμε έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο θέλημά Του. Δεν θα θέλαμε να ζητήσουμε τα των ανθρώπων και να ακούσουμε κάτι σαν το "Ύπαγε οπίσω μου..." που άκουσε ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος (Ματθ. 16, 23). Ας κάνουμε λοιπόν την προσευχή μας και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα να τα φροντίσει ο Κύριος που είναι βέβαιο ότι θα του δώσει τα καλά και συμφέροντα.

Υπέρ αναπαύσεως

Ας προσθέσουμε στην προσευχή μας και τα δύο παιδιά που κοιμήθηκαν εχθές στη Σάμο: "Αριστοτέλης και Κλαίρη" (αν κάποιος γνωρίζει, ας επιβεβαιώσει αν αυτό το όνομα είναι το βαφτιστικό της). ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με πληροφόρησαν ότι λεγόταν Κλεοπάτρα.

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Ε΄ Λουκά (ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ ΙΒ΄ 27 - ΙΓ´ 7)

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α' ΙΒ´ 27 - ΙΓ´ 7

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ε΄ Λουκά

 Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Ε' Λουκ

 παραβολ το πλουσίου κα το Λαζάρου

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙϚ´ 19 - 31

Κυριακή Ε΄ Λουκά: ακολουθία εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.


 Κυριακή Ε΄ ΛουκάΠαρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού, του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020:

Το σχέδιο του Θεού (Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος)

Εξαιρετική ανάλυση για όποιον θέλει να σκέφτεται και όχι να μασάει έτοιμη τροφή σαν πρόβατο...

 


Κάποτε υπήρχε εδώ ένα βίντεο. Όποιος πρόλαβε να το δει μπορεί να καταλάβει τί σημαίνει το ότι πλέον δεν είναι διαθέσιμο και γιατί λογοκρίθηκε... Καλόν αγώνα αδέρφια. Έρχονται δύσκολες μέρες, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτά που θα μας κάνουν οι άνθρωποι...

"...οὐ φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι σάρξ" (ψαλ. 55, 5)

"ἐπὶ τῷ Θεῷ ἤλπισα, οὐ φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι ἄνθρωπος." (ψαλ. 55, 12)


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ξανά το βίντεο. Υποθέτω ότι το ρίχνουν και το ξανα-ανεβάζουν!