Ετικέτες

7.6.18

Πανελλαδικές εξετάσεις «Το τελευταίο όπλο»

του πατρός Δημητρίου Μπόκου
Στον καιρό των παραμυθιών, μια φορά κι έναν καιρό δηλαδή, ξεκίνησε ο Δεκατρής για μια δύσκολη αποστολή. Όπως έλεγε και τ’ όνομά του, ήταν ο μικρότερος ανάμεσα σε δεκατρία αδέλφια. Μα στο μυαλό και το θάρρος ήταν ο καλύτερος.

Πανελλήνιες: Προσευχή για φώτιση και καλά αποτελέσματα (με ψαλτήρι, κομποσκοίνι και ειδικές ευχές) – Άγιοι Προστάτες

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλήνιες: Προσευχή για φώτιση και καλά αποτελέσματα – Άγιοι Προστάτες

Ες τ νομα το Πατρς κα το Υο κα το γίου Πνεύματος. μήν.

Δόξα σοι, Χριστ Θεός, λπς μν, δόξα σοι.

Βασιλε Ορνιε, Παρκλητε, τ Πνεμα τς ληθεας, Πανταχο Παρν κα τ Πντα Πληρν, Θησαυρς τν γαθν κα Ζως Χορηγς, λθ κα σκνωσον ν μν κα καθρισον μς π πσης κηλδος κα σσον, γαθ τς ψυχς μν.

ξιν στιν ς ληθς μακαρζειν σε τν Θεοτκον, τν ειμακριστον κα παναμμητον κα μητρα το Θεο μν. Τν τιμιωτραν τν Χερουβεμ κα νδοξοτραν συγκρτως τν Σεραφεμ, τν διαφθρως Θεν Λγον τεκοσαν, τν ντως Θεοτκον, σ μεγαλνομεν

Ψαλμός 11

Βρέθηκαν τα οστά 420 πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο




Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται η αναζήτηση και η εκταφή των πεσόντων στα βουνά της Αλβανίας. Ένα χρέος δεκαετιών προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν. Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε η εκταφή στο Ντραγκότι, στα στενά της Κλεισούρας, η Ελλάδα κλείνει μία υποχρέωση προς την ιστορία. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και εκταφεί τα οστά 420 στρατιωτών που έπεσαν στο μέτωπο.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ : ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ S-400 ΑΛΛΑ…ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ!

Η αμερικανική υποκρισία στην εξωτερική πολιτική σε όλο της το μεγαλείο, σε ένα πολύ καυτό θέμα που δυνητικά θα αποτελέσει μεγάλη  απειλή για την Ελλάδα.

Οι άθεοι και το πολλαπλό κομπλεξικό σύνδρομο


Κάνουν οι άθεοι ομάδες και σελίδες μέσα από τις οποίες χλευάζουν τους χριστιανούς, απαξιώνουν την Εκκλησία, υβρίζουν το πρόσωπο του Χριστού. Και όλα αυτά τα κάνουν επειδή είναι προοδευτικοί άνθρωποι, άνθρωποι του πνεύματος και όχι των προκαταλήψεων και των δεισιδαιμoνιών, άνθρωποι ακομπλεξάριστοι.

Ο Άγιος Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής έσωσε μία γυναίκα που ήθελε να αυτοκτονήσει στην Ικαρία

Ο Άγιος Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής της Πάτμου (+1970)
όταν ήταν εν ζωή έσωσε με θαυμαστή επέμβαση του Θεού μία γυναίκα
που ήθελε να αυτοκτονήσει στην Ικαρία
«“ταν Κυριακή μετά τό πέρας τς Θ. Λειτουργίας”, φηγεται π. Παλος Νικηταρς. “ Γέροντας μφιλόχιος Μακρς (+1970) εχε μία πάνινη καρέκλα ναπαύσεως καί σέ ατή ταν νακεκλιμένος, προσηλωμένος στήν καλλιέργεια τς εχς. κούει τότε καθαρά: Πήγαινε στήν καρία νά βρς τήν λένη.

Ανώτατο Αμερικανικό Δικαστήριο: Δεν μπορεί να υποχρεωθεί άτομο να παράσχει υπηρεσίες σε ομόφυλο ζευγάρι, παρά τις αντίθετες θρησκευτικές του πεποιθήσεις

Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Αμερικανικού Δικαστηρίου, δεν μπορεί να υποχρεωθεί άτομο να παράσχει υπηρεσίες σε ομόφυλο ζευγάρι, παρά τις αντίθετες θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο δέχτηκε ότι οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές ενστάσεις του ατόμου στο γάμο ομοφύλων θεωρούνται προστατευόμενα πιστεύω και, σε κάποιες περιπτώσεις, και προστατευόμενες μορφές έκφρασης και ότι κρατική απόφαση που υποχρεώνει το άτομο σε πράξη αντίθετη με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις παραβιάζει το δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας, όπως αυτό ορίζεται στην Πρώτη Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος, η οποία απαγορεύει τη θέσπιση νόμων ή διοικητικών πράξεων που στρέφονται κατά ορισμένης θρησκείας ή θρησκευτικών απόψεων. Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Ανορθόγραφοι της Ελλάδος ενωθείτε!


Προχθές ανέβασα στο προφίλ μου στο φ/μ ένα κλασικό δείγμα ανορθογραφίας, προτάσσοντας με σκωπτική διάθεση μέρος από τους στίχους ενός τραγουδιού: «Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται». Επρόκειτο για μια παραγγελία που πήρε κάποιος σερβιτόρος και κακοποίησε βάναυσα την ελληνική γλώσσα.Κάποιοι «διάβασαν» σωστά την ανάρτηση, κάποιοι άλλοι πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό…

Το Θαύμα: Η εκπληκτική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά - Δείτε το σε βίντεο



Η ταινία Το Θαύμα (ЧУДО) του Αlexander Proshkin, η οποία βραβεύτηκε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας με το ειδικό βραβείο, βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, ένα θαύμα που συγκλόνισε την πόλη Σαμάρα της Σοβιετικής Ένωσης το 1956.