Ετικέτες

5.8.18

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (6/8/18-12/8/18)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα νηστεύουμε λόγω της περιόδου (1-15/8). Η νηστεία αυτή είναι το ίδιο αυστηρή με αυτήν της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά έχει διάρκεια μόλις δύο εβδομάδων. Όλες τις καθημερινές έχουμε αυστηρή νηστεία (τρώμε άλαδο φαγητό), ενώ το Σαββατοκύριακο επιτρέπεται κατάλυση οίνου-ελαίου (λαδερό φαγητό). Μοναδική εξαίρεση είναι η 6η Αυγούστου (όποια μέρα κι αν πέσει), οπότε εορτάζουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και γίνεται κατάλυση ιχθύος. 

Δευτέρα 6/8: νηστεία (μπορούμε να φάμε ψάρι)
[Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού]

Τρίτη 7/8 - Παρασκευή 10/8: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Σάββατο 11/8, Κυριακή 12/8: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Ο Αμβρόσιος και η κλιματική αλλαγή!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Αμβρόσιος και η κλιματική αλλαγή!
Η Αριστερά δεν θέλει να υπάρχει ουδεμία αναφορά στον χριστιανικό Θεό εντός του κοινωνικού διαλόγου.
γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος

Κάθε φορά που μια τηλεστάρ, πολιτικός ή «περσόνα» βγαίνει και μιλά για «τη φύση που εκδικείται» οι τηλεθεατές χειροκροτούν ή κουνούν με συγκατάβαση το κεφάλι τους. Κάθε φορά που ένας πολιτικός μας αναφέρει ως δικαιολογία για μια καταστροφή την περίφημη «κλιματική αλλαγή» κάποιοι αισθάνονται ενοχές και ορκίζονται να χρησιμοποιήσουν λιγότερες πλαστικές σακούλες. 

Η κρίση η μεγάλη δεν είναι που δεν ευημερούμε, αλλά που δεν μετανοούμε!


Φταίμε όλοι. Διότι καταργήσαμε Τον Θεό· στην θέση της εκκλησίας βάλαμε τις καφετεριες κ’ τα clubs. Αντικαταστήσαμε τον γάμο με συμβολαιογραφική πράξη κ’ το ιερό μυστήριο της βάπτισης με τελετή ονοματοδοσίας.

Κάθε που χάνεται ένα παιδί…



Ευαγγελία Τζιάκα

Παιδιά καίγονται και πεθαίνουν σε φωτιές, σε πολέμους, απο εχθρούς, από οικογένειες. Απο ανθρώπους σκληρούς και βάναυσους. Ανθρώπους που δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στο κυνήγι του χρήματος, της δόξας και της εξουσίας.

Καταφυγή στην Παναγία


Μιλώ στη Γλυκοφιλούσα, όταν μου λείπει η αγάπη των δικών μου!
Παρακαλώ την Οδηγήτρια, για να μην χάσω τον δρόμο μου!

Οι πειρασμοί στη ζωή μας


Ο Χριστός έκανε πολλά θαύματα. Έκανε θαύματα στους ανθρώπους όπως π.χ. θεράπευσε τον παραλυτικό της Καπερναούμ, τους δέκα λεπρούς, τον υιό της χήρας της Ναίν κ. α.