Ετικέτες

29.10.20

Η Πολωνία κλείνει τον φάκελο των αμβλώσεων με καθολική απαγόρευση τους - Οι περιπτώσεις που θα επιτρέπεται



Ακόμη πιο αυστηρή καθίσταται στην Πολωνία η ήδη περιοριστική νομοθεσία για την άμβλωση, μετά και την σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικό ένα άρθρο που επιτρέπει την έκτρωση σε περίπτωση δυσπλασίας του εμβρύου.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΙΕΡΕΩΣ

 

 «Εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων......»

_______Την ώρα, που η Διοίκησις της Εκκλησίας μας, καθώς επίσης και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, προβαίνουν σε πλήρη υποταγή της Εκκλησίας στους Νόμους καί τις Επιταγές των Αθέων καί Μάγων, οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την δύστυχη Πατρίδα μας,  για την δήθεν πανδημία, όχι για την επιδημία, που είναι το πραγματικό της όνομα, και με πρόφαση τον Κορωνοϊό εκβάλλουν, δηλ. «εξωπετάνε»,  τους πιστούς από τον Οίκο του Θεού, τον Ναό της Ορθοδοξίας, ή και τους μεταμορφώνουν αναγκαστικά σε μασκαράδες, δηλ. τους υποχρεώνουν να πλησιάζουν και να προσκυνούν τον Σωτήρα Χριστόν, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους της Πίστεώς μας με την γνωστή μάσκα, ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχουν και κάποιες επαινετές εξαιρέσεις! Μερικοί ενσυνείδητοι Ιερείς υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και λέγουν τα ορθά προς τους χριστιανούς της ποιμαντικής των δικαιοδοσίας των! 
 
_________Το γεγονός τούτο μας συγκινεί βαθύτατα! Μας φέρει στη σκέψη τα λόγια του Ψαλμωδού Δαβίδ: «ἐκ στόματος νηπίων καὶ θηλαζόντων κατηρτίσω αἶνον ἕνεκα τῶν ἐχθρῶν σου τοῦ καταλῦσαι ἐχθρὸν καὶ ἐκδικητήν», 
Δηλαδή:  .«Από τα στόματα και αυτών ακόμη των νηπίων και θηλαζόντων παιδίων ήκουσας και ακούεις τέλειον ύμνον πίστεως και δοξολογίας προς σέ, εις πείσμα των μεγάλων απίστων εχθρών σου και εις κατευτελισμόν και εξουδένωσιν εκείνου, ο οποίος τολμά να παρουσιασθή εχθρός και αντίδικός σου». ( Ψαλμ, 8, στ. 3).
 
___________   Έτσι, λοιπόν, με ιδιαίτερη χαρά στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε σήμερα την ομιλία ενός αγνώστου μεν προς ημάς ευλαβεστάτου δε ιερέως, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους Αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας,  αποτόλμησε να διατυπώσει την απορία:

 «Προβληματίζομαι για το αύριο... Εσείς;  

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: η εθνική απογοήτευση




 Από την κ.Βάσω  Ε.Μώραλη

Δημοσιογράφο

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει η Μακεδονία μας, γιορτάζει ο Ελληνισμός σήμερα! Η 26η Οκτωβρίου 1912 ήταν η μέρα που σφράγισε την ιστορία της Ελλάδας κατά τον 20ό αιώνα, γιατί ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο και επίσημα για τον διπλασιασμό της εδαφικής της επικράτειας, μετατρέποντάς την στο πιο υπολογίσιμο βαλκανικό κράτος από ένα υποτυπώδες κρατίδιο που ήταν μέχρι τότε…
Η σημερινή μέρα είναι το ηχηρό σάλπισμα που ανέστησε τους -για πέντε αιώνες περίπου- υπόδουλους στους Τούρκους Βορειο-Ελλαδίτες και τους Αιγαιοπελαγίτες νησιώτες μας (από την Ήπειρο μέχρι την Θράκη, τη Χίο και τη Σάμο)…
Σαν σήμερα, στις 11 το βράδυ της 26ης/10/1912, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο Χασάν Ταχσίν Πασάς, ο Τούρκος διοικητής της πόλης (επικεφαλής 26.000 αξιωματικών και οπλιτών του τουρκικού στρατού που έδρευε στη “Νύμφη της Μακεδονίας”), υπέγραφε την παράδοση της προαιώνιας ελληνικής πόλης στους Έλληνες! Και παρέδιδε τον εαυτό του και τον στρατό του αιχμαλώτους στον ελληνικό στρατό, που προήλαυνε από τα νότια και τα δυτικά απελευθερώνοντας τα ιερά χώματα της Μακεδονίας και της Ηπείρου, στον πόλεμο που είχε αρχίσει μόλις προ ολίγων εβδομάδων (αρχές Οκτωβρίου) από τις ενωμένες δυνάμεις της Ελλάδας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.
ΑΥΤΗ τη μέρα γιορτάζει το Έθνος μας σήμερα! Με πανελλήνια σημασία και συμβολισμό!
Κι όμως, η πρώτη πολίτης της Ελλάδας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου “ξέχασε” τι μέρα έχουμε και γιορτάζουμε σήμερα!