Ετικέτες

23.9.14

«ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ»


Πηγαίνοντας να επισκεφθεί μια Σκήτη ο Όσιος Μακάριος, συνάντησε στο δρόμο το διάβολο φορτωμένο μ΄ ένα παράξενο φορτίο να πηγαίνει κι εκείνος προς τα εκεί.
- Για πού ; τον ρώτησε ο Όσιος.
- Πάω να βάλω λογισμούς στους Μοναχούς, αποκρίθηκε μ΄ αναίδεια εκείνος.

Το περιστατικό του μοναχού Ιωσήφ: «ευλογείτε και μη καταράσθε» και μη στέλνετε στον διάβολο!

http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2014/05/73180.jpg 


Στην Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος στο Κουτλουμούσι, ο μοναχός Ιωσήφ, θέλησε να επισκευάσει, στο πάτωμα της καλύβας του, ένα σανίδι που είχε σπάσει. Καθάρισε το σάπιο, πήρε με ακρίβεια τα μέτρα, έκοψε το σανίδι και πήγε να το τοποθετήσει. Όταν το έβανε στη θέση του, το σανίδι ήταν μεγαλύτερο. Το πήρε, έκοψε το περίσσιο και πήγε πάλι να το τοποθετήσει. Το είδε πως ήταν μικρότερο απ΄ ότι έπρεπε.

Δαίμονες


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Γνωρίστε τους εχθρούς σας! Σύντομο και περιεκτικότατο το παρακάτω απόσπασμα από τη ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ.

Πρώτοι δαίμονες που αντιστέκονται και πολεμούν στην πρακτική άσκηση της αρετής είναι οι δαίμονες εκείνοι που τους έχει ανατεθεί να πειράζουν τους ανθρώπους στη γαστριμαργία και τη φιλαργυρία κι εκείνοι που παρακινούν στη φιλοδοξία.

Οι άλλοι δαίμονες έρχονται πίσω τους και παραλαμβάνουν εκείνους που προσβάλλουν οι πρώτοι. 

Το μόνο εμπόδιο στην αγάπη

Συνεχίζεται η επίθεση κατά του Πατριωτικού dimpenews.com



σχόλιο Γ.Θ : Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά η μη αναγραφή πηγής από εμπορικούς ιστοχώρους και ιστοσελίδες προβατόσχημους - λύκους μπορεί να αποδυναμώσει τους Πατριωτικούς ιστοχώρους, που παράγουν ειδήσεις. Την τακτική αυτή ακολούθησαν παλαιότερα και Μεγάλα βοθροκάναλα εις βάρος περιφερειακών σταθμών με αποτέλεσμα την ισχυροποίηση των πρώτων και την απαξίωση των τελευταίων.