Ετικέτες

30.7.19

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ



δείτε και ΕΔΩ παρόμοια ανάρτησή μας

Ενημέρωση για τη Μελπομένη και προσθέτουμε επίσης τους Δημήτριο και Αριστείδη.

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή



Η Μελπομένη μας, για την οποία προσευχόμαστε επί περίπου ένα μήνα (υπ' αρ. 78 ΕΔΩ), μόλις πληροφορηθήκαμε ότι είναι στα τελευταία της. Βρίσκεται σε ειδική κλινική στη Γερμανία. Είναι μανούλα δύο μικρών παιδιών και ο καρκίνος την έχει διαλύσει. Μας ικετεύει να προσευχηθούμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ψυχή της... [ενημέρωση: κοιμήθηκε στις 31/7. Μεταφέρεται στην κατάσταση υπέρ αναπαύσεως]


Με τη σειρά μου να υπενθυμίσω τη χρήση του ψαλμού 86 (κλικ ΕΔΩ)

Προσθέτουμε στην κατάσταση προσευχής τους: Δημήτριο (κινδυνεύει η ζωή του) και Αριστείδη (καρκινοπαθής). Τα ονόματά τους δόθηκαν σε σχόλια σε προηγούμενες αναρτήσεις.



Υπέρ αναπαύσεως της Ελευθερίας και του Γεωργίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Σήμερα το πρωί κοιμήθηκε η γιαγιά μιας αδερφής μας εν Χριστώ. Η γιαγιά Ελευθερία ήταν πιστή γυναίκα, εξομολογούνταν και κοινωνούσε τα άχραντα μυστήρια όσο τακτικά ήταν εφικτό, διότι είχε μείνει κατάκοιτη. Αν και η κατάστασή της στα μάτια μας φαίνεται καλή, εμείς οφείλουμε να προσευχηθούμε για την αδερφή μας Ελευθερία, γιατί όλοι οι άνθρωποι κουβαλάμε πολλά αμαρτήματα κι έχουμε ανάγκη από βοήθεια, αλλά πάνω από όλα βασιζόμαστε στο άπειρο έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ας ευχηθούμε λοιπόν για την Ελευθερία και ας αφήσουμε την ελπίδα μας στον Κύριο.

Πριν μια εβδομάδα επίσης κοιμήθηκε ο Γεώργιος, κι αυτός πλήρης ημερών. Δυστυχώς, σύμφωνα με το περιβάλλον του ήταν πολύ μακριά από την εκκλησία, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε, αλλά ο καρδιογνώστης Κύριός μας. Εμείς οφείλουμε να προσευχηθούμε και για τον Γεώργιο και ας μην αμφιβάλλουμε ότι τελικά θα κριθεί δίκαια και αυτός και όλοι μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κρίσεως. 

Ας προσευχηθούμε λοιπόν για την ψυχή τους, αλλά και για τους δικούς τους, να τους ενδυναμώσει ο Κύριος και να αντιμετωπίσουν την απώλεια σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:

Ο θέλομεν δ μς γνοεν, δελφοί, περ τν κεκοιμημένων, να μὴ λυπσθε καθς κα ο λοιπο ο μ χοντες λπίδα. ε γρ πιστεύομεν τι ησος πέθανε κα νέστη, οτω κα  Θες τος κοιμηθέντας δι τοησο ξει σν ατ. [Ά Θεσ. δ΄ 13-14]


Καλή ανάσταση αδέρφια μας
Αιωνία σας η μνήμη

Ας ανάψουμε ένα κεράκι, ας διαβάσουμε λίγο από το ψαλτήρι ή έστω ας πούμε ένα  "Κύριε ελέησον". Για τους κεκοιμημένους είναι κατάλληλος ο ψαλμός 150 σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο, αλλά γενικά η ανάγνωση του ψαλτηρίου είναι συνηθισμένη σε αυτή την περίσταση.