Ετικέτες

20.12.20

Φοβερό Σημείο! Επίσκοπος, άρπαξε φωτιά...!!!

 


ΔΙΩΓΜΟΣ


Του Χρίστου Τσικούρα
Αδέλφια εν Χριστώ αγαπημένα. 
Εκείνοι που έχουν την καλή ανησυχία και αγωνίζονται για την σωτηρία της αιώνιας ψυχής τους, ενδιαφέρθηκαν και έμαθαν, ότι η σωτηρία περνάει μέσα από την μετάνοια.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (21/12/20 - 27/12/20)

 Σχετική εικόνα



Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. 

Η ιχθυοφαγία έχει λήξει και πλέον τρώμε λαδερό τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι ημέρες αυστηρής νηστείας (άλαδο ή ξηροφαγία).

Τονίζουμε ότι η παραμονή των Χριστουγέννων, εφέτος Πέμπτη, είναι ημέρα αυστηρής νηστείας (ανήκει στις μεμονωμένες ημέρες νηστείας, όπως και οι ημέρες: 5/1, 29/8 και 14/9). 

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα 21/12, Τρίτη 22/12: νηστεία (λαδερό)

Τετάρτη 23/12, Πέμπτη 24/12: νηστεία (άλαδο

Παρασκευή 25/12:  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Η νηστεία λήγει μετά το πέρας της πρωινής θείας λειτουργίας.

Σάββατο 26/12, Κυριακή 27/12: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Γενικά μέχρι και τις 4/1 γίνεται κατάλυση εις πάντα, ακόμα και τις Τετάρτες και Παρασκευές. Νηστεία προβλέπεται ξανά την παραμονή των Φώτων, Τρίτη 5/1/21, ενώ την Τετάρτη 6/1/21 έχουμε και πάλι κατάλυση εις πάντα. 

Το λεγόμενο άγιο δωδεκαήμερο, δηλ. 26/12-6/1, αποτελεί μία από τις λεγόμενες απολυτές περιόδους, κατά τις οποίες έχουμε κατάλυση εις πάντα ακόμα και τις Τετάρτες και τις Παρασκευές. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η 5η Ιανουαρίου, παραμονή των Φώτων, η οποία αποτελεί μεμονωμένη ημέρα νηστείας και που μαζί με την επίσης αυστηρή νηστεία της παραμονής των Χριστουγέννων θεραπεύουν την κατάλυση εις πάντα που γίνεται τις Τετάρτες και Παρασκευές του αγίου δωδεκαημέρου (σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, βλ. πηδάλιο, φωτογραφία του ΞΘ΄ κανόνα, ερμηνείας και σχολιασμού σελ. 84-87). Έχω χρωματίσει με γαλάζιο το συγκεκριμένο σημείο.

Φάουτσι: «Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε και θα μπορεί να επισκεφθεί τα σπίτια των παιδιών»


Σχόλιο: Αν και φαίνεται αθώο το ψέμα για να μην χαλάσει το παραμύθι των παιδιών σχετικά με τον  "Άγιο Βασίλη", είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε πόσο πειστικός είναι όταν λέει το ψέμα και να κάνουμε μια απλή σκέψη... Μήπως το ίδιο εύκολα λέει και σε εμάς ψέματα για το πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο κτλ...; Τροφή για σκέψη...

Όλα αυτά άσχετα με το ότι και αυτός (όπως πολλοί άλλοι βέβαια) παρουσιάζουν εν γνώσει τους ως Άγιο Βασίλη τον χοντρομπαλά με τα άσπρα μαλλιά και την κόκκινη στολή της coca cola, αποσιωπώντας ότι ο πραγματικός Άγιος, ο Μέγας Βασίλειος ήταν ασκητικότατος και κοιμήθηκε στα 49 (δεν είχε δηλαδή ούτε άσπρα μαλλιά, ούτε ήταν παχουλός, ούτε φυσικά ήταν στον Βόρειο Πόλο και είχε ταράνδους για να πηγαίνει να μοιράζει δώρα...) 


Ο Άγιος Βασίλης μπορεί να μοιράσει με ασφάλεια δώρα σε κορίτσια και αγόρια τα Χριστούγεννα, αφού ένας ξεχωριστός επισκέπτης ταξίδεψε μέχρι τον Βόρειο Πόλο για να τον εμβολιάσει κατά του νέου κορωνοϊού.

Αγ. Ιωάννης της Κροστάνδης: Πώς έκοψα το κάπνισμα...


Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης στο βιβλίο «Η οδός της εσωτερικής μετανοίας, ανέκδοτο πνευματικό ημερολόγιο»(Calea pocăinței lăuntrice, jurnal duhovnicesc needitat), αναφέρει τις βλαβερές επιπτώσεις του τσιγάρου στο σώμα και στην ψυχή. 


«Το κάπνισμα είναι μια ιδιοτροπία. Από αυτό προέρχονται οι πόνοι στα πόδια και η κατάθλιψη. Ότι ο διαβολος είναι ο πατέρας του τσιγάρου το κατάλαβα σήμερα ιδιαιτέρως: Κάτι επέδρασε επάνω μου αρνητικά από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αισθάνθηκα πως ο εχθρός φώλιασε στα πλευρά μου και στην καρδιά μου και μου εναντιωνόνταν επίμονα, εμποδίζοντάς με να πω την εκτενή και την ευχή, φοβίζοντάς με, παραλύοντάς με και λυπόντας με μέχρι αμαρτίας… 

Δια του καπνίσματος μπαίνει στον άνθρωπο το ακάθαρτο πνεύμα. Χτες βράδυ αφού κάπνισα ο διάβολος έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα από έναν συνεχή λόξυγγα ο οποίος με ταλαιπώρησε από το Χερουβικό μέχρι και λίγο πριν την Θεία Κοινωνία. Τα νεύρα μου ήταν τεντωμένα, η φωνή μου ”ξέφευγε”, έτρεμα και ήμουν εξαντλημένος. 

Το όραμα του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης

 Ιωάννης της Κροστάνδης

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, από τη Ρωσία, διηγείται αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901:

«Οι αγιασμένοι άνθρωποι του Θεού δεν θα πρόδιδαν την πίστη ούτε με μια λέξη»

Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: «σήκω δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!»