Ετικέτες

20.12.20

Φάουτσι: «Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε και θα μπορεί να επισκεφθεί τα σπίτια των παιδιών»


Σχόλιο: Αν και φαίνεται αθώο το ψέμα για να μην χαλάσει το παραμύθι των παιδιών σχετικά με τον  "Άγιο Βασίλη", είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε πόσο πειστικός είναι όταν λέει το ψέμα και να κάνουμε μια απλή σκέψη... Μήπως το ίδιο εύκολα λέει και σε εμάς ψέματα για το πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο κτλ...; Τροφή για σκέψη...

Όλα αυτά άσχετα με το ότι και αυτός (όπως πολλοί άλλοι βέβαια) παρουσιάζουν εν γνώσει τους ως Άγιο Βασίλη τον χοντρομπαλά με τα άσπρα μαλλιά και την κόκκινη στολή της coca cola, αποσιωπώντας ότι ο πραγματικός Άγιος, ο Μέγας Βασίλειος ήταν ασκητικότατος και κοιμήθηκε στα 49 (δεν είχε δηλαδή ούτε άσπρα μαλλιά, ούτε ήταν παχουλός, ούτε φυσικά ήταν στον Βόρειο Πόλο και είχε ταράνδους για να πηγαίνει να μοιράζει δώρα...) 


Ο Άγιος Βασίλης μπορεί να μοιράσει με ασφάλεια δώρα σε κορίτσια και αγόρια τα Χριστούγεννα, αφού ένας ξεχωριστός επισκέπτης ταξίδεψε μέχρι τον Βόρειο Πόλο για να τον εμβολιάσει κατά του νέου κορωνοϊού.


Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άνθονι Φάουτσι είπε ότι ο ίδιος προσωπικά εμβολίασε τον Άγιο Βασίλη.

«Το φρόντισα αυτό για εσάς γιατί ανησυχούσα ότι ήσασταν όλοι αναστατωμένοι», ανέφερε ο αξιοσέβαστος επιστήμονας σε χθεσινή εκπομπή της παιδικής σειράς Sesame Street (Σουσάμι Άνοιξε!) απαντώντας σε ερωτήσεις παιδιών αν ο Άγιος Βασίλης μπορεί να μπει με ασφάλεια στα σπίτια την ημέρα των Χριστουγέννων.


Δείτε το βίντεο:



Επίσης, στο παρακάτω βίντεο μιλάει για πολλά άλλα πράγματα στα παιδιά, αλλά προς το παρόν δεν έχει υποτίτλους. Το βάζουμε για όσους γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.