Ετικέτες

24.3.16

Ευαγγελισμός Θεοτόκου: ακολουθία εσπερινού, όρθρου, τροπάρια, αναγνώσματα λειτουργίας, τυπικό κ.α.

Εὐαγγελισμὸς Θεοτόκου

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα εξής: ακολουθία εσπερινού, όρθρου, τροπάρια, αναγνώσματα λειτουργίας, τυπικό κ.α. για την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016:

Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα που κόβουν τα σχολικά βιβλία

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ




Αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά. Εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα και πρωτοδημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 1838 στην αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών», που εξέδιδε ο ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων.

Ευαγγελική περικοπή 25ης Μαρτίου και Σύντομο Κήρυγμα: Η απάντηση στα πώς


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Α´ 24 - 38

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης: Η λατρευτική ανάγκη και η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία [mp3 - 2016]


    Κήρυγμα 18/3/2016
Παρασκευή Α΄ Νηστειών 18 Μαρτίου 2016 - Προηγιασμένη θεία Λειτουργία.

    Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. 
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.
    
Παρακολουθείστε το βίντεο:

Η 25η Μαρτίου (από ένα παλιό αναγνωστικό)

Scan0002


η σχολική γιορτή, όπως εορταζόταν πριν λίγες δεκαετίες…


Από μέρες ετοιμάζεται το σχολείο για την εθνική εορτή. Πολλά παιδιά εργάζονται και φτιάχνουν σημαίες. Άλλα ψαλιδίζουν το χαρτόνι και φτιάχνουν γράμματα για τις επιγραφές, άλλα φτιάχνουν στεφάνια.

Επίσκεψη Κοινού σε Πολεμικά Πλοία για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Πειραιά



Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ, η πυραυλάκατος ΡΙΤΣΟΣ και το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ θα καταπλεύσουν στο λιμένα του Πειραιά, όπου θα παραβάλουν στα κρηπιδώματα 11 και 12 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως ακολούθως:

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ




Ή συνέντευξη πού άκολουθεῖ δόθηκε άπό τό σέρ Στηβεν Ράνσι­μαν, στό Έλσισιλντς της Σκωτίας, στόν πατρογονικό πύργο του, τόν Ό- κτώβρη τοϋ 1994, γιά λογαριασμό της ΕΤ3, στίς δημοσιογράφους Χρύσα Άράπογλου καί Λαμπρινή Χ. Θωμά. Γιά τεχνικούς λόγους, δέν «βγηκε» ποτέ στόν άέρα. Καί οι δύο δημοσιογράφοι θεωροϋν τήν συνέντευξη αύ- τή άπό τις πιό σημαντικές της καριέρας τους, μιά και άνήκει στό είδος των «συζητήσεων» πού σέ διαμορφώνουν καί δέν ξεχνάς ποτέ. Θεω- ροϋν οτι πρέπει νά δει τό φως της δημοσιότητας, έστω καί μέ μιά τόσο θλιβερή άφορμή, οπως ό θάνατος τοϋ μεγάλου φιλέλληνα. Ο Flash.gr δημοσίευσε γιά πρώτη φορά, άδημοσίευτα άποσπάσματα άπό τήν συ­νέντευξη αύτη και εμείς τα μεταφέρουμε μέσω της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ».

Της Πατρίδος μου η Σημαία


"Ένα κοντάρι ψηλό, γαλανόλευκο και αυτό χρωματισμένο, είναι στηριγμένο στη γη και επάνω του υψωμένη η γαλανόλευκη σημαία του Σταυρού. Αύρα ζεφύρου, που ερχόταν από τη θάλασσα εκυμάτιζε γοητευτικά τη σημαία. Κι εμείς όλοι ενομίσαμε ότι η αύρα ερχόταν από τη σκλαβωμένη Πατρίδα μας και έφερνε έως εδώ τους στεναγμούς των σκλάβων Ελλήνων, για να ακούσουν τα αδέλφια τους, που αποτελούσαν τον ελληνικό στρατό της Μ.Ανατολής".

Μητροπολίτης Χίου κυρός Παντελεήμων ο Φωστίνης ο εκ Κρανιδίου.

Πνευματικοί λόγοι του Αγίου Ιωάννου της Κρονστάνδης



Τι θα πει να είσαι άνθρωπος της Εκκλησίας;

Να τι θα πει, με απλά λόγια: Βλέπεις ένα φτωχό που ζητά ελεημοσύνη; Αναγνώρισε σ'; αυτόν τον αδελφό σου, και ελέησέ τον με την πεποίθηση ότι στο πρόσωπό του βλέπεις τον ίδιο τον Χριστό.

Σε επισκέπτεται ένας άνθρωπος, γνωστός ή και άγνωστος; Δέξου τον πάλι όπως θα δεχόσουν τον Κύριο, αν σου χτυπούσε την πόρτα. Αγκάλιασέ τον με την αγάπη σου, φιλοξένησέ τον με χαρά και συζήτησε μαζί του πνευματικά θέματα...

ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ



Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε πως από τα μπαλκόνια μας,τις ταράτσες μας λείπει η Εθνική σημαία,το σύμβολο της πατρίδας μας. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους: Αδέλφια ψηλά τις σημαίες, ψηλά το κεφάλι! Κανένα σπίτι χωρίς σημαία! 

ΕΙΡΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΑΓΑΘΩΝΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ



Σχόλιο Krostandis: Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο εν λόγω κύριος, διότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να αναζητά την αλήθεια προς πάσα κατεύθυνση και το κυριότερο αμερόληπτα και με κάθε κόστος! Μα θα μου πείτε δεν δικαιούται ο δημοσιογράφος να εκφέρει την προσωπική του γνώμη και άποψη; Ασφαλώς και μπορεί, αρκεί να εκθέτει τις απόψεις του με κόσμιο τρόπο, με επιχειρήματα που να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στο άρθρο του προσπαθεί, σκόπιμα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να σπιλώσει την Εκκλησία με ένα ειρωνικό και κακόγουστο τρόπο. Ο εν λόγω κύριος "συνελήφθη", γιατί υπερέβη το όριο των δυνατοτήτων του στο συγκεκριμένο άρθρο.