Ετικέτες

21.3.19

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και Ειρήνη: νεαρή κοπέλα

Αποτέλεσμα εικόνας για δόξα τω θεώ

Ο Γεώργιος αναρρώνει. Όλα πήγαν εξαιρετικά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ακόμα και οι γιατροί είπαν ότι όλα πήγαν ανέλπιστα καλά! Ας συνεχίσουμε να ευχόμαστε να έχει γρήγορη ανάρρωση και ο Θεός να τον φωτίζει και να τον ενδυναμώνει.

Η Αλεξάνδρα και η Μαρία πήραν επίσης εξιτήριο και αύριο πρώτα ο Θεός παίρνει εξιτήριο και η Αικατερίνη. Το πρωί θα γίνει αξονική για να αποκλειστεί το σενάριο να προέκυψε η πνευμονική εμβολή από κάποια νεοπλασία. Ας ευχόμαστε να μην υπάρχει τέτοια αιτία. Ο Αναστάσιος δεν τρώει, αλλά του έδωσαν ένα ειδικό σκεύασμα σε υγρή μορφή που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, οπότε τουλάχιστο έγινε μία αρχή.

Σήμερα ήρθε στο ίδιο δωμάτιο και μια αρκετά νεαρή κοπέλα. Λεπτομέρειες δεν ξέρουμε, πάντως δείχνει να έχει κάνει επέμβαση. Ειρήνη είναι το όνομά της. Ας ευχόμαστε να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα υγείας και να αναρρώσει.

Ενημέρωση 23/3/19: Εχθές 22/3 και η Αικατερίνη και η Ειρήνη πήραν εξιτήριο. Θα τις κρατήσουμε στην κατάσταση προσευχής για ένα εύλογο διάστημα.

Πόλεμος του κρασιού με τους Σκοπιανούς… Πρέσπες και ελληνικό πέρα βρέχει

Αποτέλεσμα εικόνας για Πόλεμος του κρασιού με τους Σκοπιανούς… Πρέσπες και ελληνικό πέρα βρέχει

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα των εμπορικών ονομασιών, αλλά δεν είναι αυτή που το προκάλεσε. Επί δεκαετίες η Ελλάδα άφηνε ελεύθερο πεδίο στη γειτονική χώρα και αυτή το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο.
«Πουλάμε εδώ και δεκαετίες “κρασιά από τη Μακεδονία” και ελπίζουμε να μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε και τα επόμενα χρόνια», δήλωσαν στην DW εκπρόσωποι του «Wines of Macedonia (WOM)» στην έκθεση Prowein του Ντίσελντορφ (17-19 Μαρτίου).
Ο σύνδεσμος συμμετείχε στη φετινή Μέκκα του κρασιού με το λογότυπο «Wines of Macedonia» και αυτό παρά τις αντιδράσεις Ελλήνων οινοπαραγωγών, αλλά και των ελληνικών διπλωματικών Αρχών. «Πριν από ένα μήνα στείλαμε επιστολή στη διοίκηση της Prowein, ζητώντας να διασφαλίσουν ότι το περίπτερο των κρασιών των Σκοπίων δεν θα έχει λογότυπο Wines of Macedonia», δήλωσε στη DW o πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδας (ΕΝΟΑΒΕ) Στέλιος Μπουτάρης.

Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας!

Αποτέλεσμα εικόνας για Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας!

Από τα σωθικά της, η Ελληνική γη συνεχίζει να τους διαψεύδει με τα ίδια τα ευρήματά τους.Καταρρέει το Αλβανικό όνειρο της Ιλλυρόπελασγορωμαϊκής ιστοριας. Ας το πει κάποιος στο δίδυμο Γκιτσάλι-Σπαχίου.. αλλά με τρόπο!

Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και οι Βορειοηπειρώτες. Τι μέλλει γενέσθαι;

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και οι Βορειοηπειρώτες. Τι μέλλει γενέσθαι;

Φτάνουμε αισίως κοντά στην καταληκτική ημερομηνία οπού αρχίζουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ, χωρίς ακόμη να έχει καθοριστεί ένα σχέδιο δράσης της Ελληνικής μειονότητας, αλλά ούτε και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της ψυχής μας ακόμη και από τον διάβολο είναι το κοσμικό πνεύμα

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου

Μου λέει ο λογισμός ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της ψυχής μας ακόμη και από τον διάβολο είναι το κοσμικό πνεύμα, γιατί μας παρασύρει γλυκά και μας πικραίνει τελικά αιώνια.

Η μόνη τράπεζα που δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει ΠΟΤΕ


Η μόνη τράπεζα που δεν κλείνει ποτέ.

Σιμωνοπετρίτες - Κατευθυνθήτω η προσευχή μου


Σιμωνοπετρίτες πατέρες - «Κατευθυνθήτω η προσευχή μου...», Ήχος πλ. β΄

Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιον σου.

Έπαρσις των χειρών μου, θυσία εσπερινή, εισάκουσον μου Κύριε.