Ετικέτες

6.5.20

7 Μαΐου: Ανάμνηση του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του Τιμίου Σταυρού επί Κωνσταντίου Β΄
Η εμφάνιση αυτή του Τιμίου Σταυρού ήταν η δεύτερη και έγινε στις 7 Μαΐου του 346 μ.Χ., κατά μια των ημερών της Πεντηκοστής. Ήταν η ώρα (βυζαντινή) τρίτη (δηλαδή περίπου 9:00), όταν ξαφνικά στον ουρανό φάνηκε ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, σχηματισμένος από εκθαμβωτικό φως, πάνω από το Γολγοθά, μέχρι και το όρος των Ελαίων. Βασιλιάς τότε ήταν ο Κωνστάντιος Β΄, υιός του Μεγάλου Κωνσταντίνου (που συγκυβερνούσε με τα αδέρφια του Κώνστα και Κωνσταντίνο Β) και Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων ήταν ο Κύριλλος. Το υπερφυσικό αυτό θέαμα προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και συγκίνηση σε όλους τους ευρισκόμενους στην Ιερουσαλήμ. Επωφελούμενος της περιστάσεως ο Άγιος Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον ιερό κληρο, συγκάλεσε το πλήθος των παρισταμένων Χριστιανών στο ναό και δοξολόγησαν το Θεό, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που αγίασε το ξύλο του σταυρού και κατέστησε το σημείο αυτού ισχυρότατο όπλο των αγωνιζόμενων χριστιανών κατά του διαβόλου. 

Γιώργος Τράγκας: Τί λένε οι Ρώσοι και τί έρχεται σιγά-σιγά παγκόσμια


Γιώργος Τράγκας - Τι λένε οι Ρώσοι και τι έρχεται σιγά-σιγά παγκόσμια ...
Δεν υιοθετούμε τίποτα, νοήμονες άνθρωποι είμαστε,
βλέπουμε τα συμφέροντα του καθενός και
βγάζουμε μόνοι μας τα συμπεράσματά μας...

Κήρυγμα π. Γεωργίου Σχοινά, Κυριακή των Μυροφόρων, 03 Μαΐου 2020


Κήρυγμα π. Γεωργίου Σχοινά,
Κυριακή των Μυροφόρων,

Ομολογία εκφοβισμού των Ελλήνων!

Στις δύσκολες ημέρες που οι ατομικές και συλλογικές μας ελευθερίες είχαν μπει στον γύψο και  παραμένουν περιορισμένες έως και σήμερα, όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα περίμενε να ακούσει καθημερινά τον ημερήσιο αριθμό νεκρών που αποδείχθηκε νοθευμένος. Μένει να μάθουμε τους αληθινούς αριθμούς και τους ηθικούς αυτουργούς.

Συγκλονιστική διήγηση: ... Λέω τότε στη μοναχή: “Καλά, κι εσείς οι μοναχές βάζετε αρώματα;” ...

Έφυγε από τη ζωή η μοναχή Θεοδότη | Cretablog
Tο 1963, λίγο μετά την αναχώρηση τού πατέρα για το Όρος ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή, είχε κοιμηθεί και η μητέρα τού Γέροντα [Εφραίμ του Κατουνακιώτη].

Αυτή η υπέροχη γυναίκα αφενός αξιώθηκε δύο μέρες προ τού θανάτου της να γίνει μεγαλόσχημη μοναχή με το όνομα Μαρία –παρακαλούσε την Παναγία μια ζωή γι’ αυτό- αφετέρου είχε έναν χαριτωμένο, οσιακό όντως θάνατο.

Το 2020 η χρονιά των εξετάσεων


Θα φανεί από τη στάση μας σε αυτή τη χρονιά... ίσως και στην άλλη...

Επειδή είναι ευσπλαχνικός ο Θεός μπορεί να μας δώσει άλλον ένα χρόνο...


Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

σχόλιο Γ.Θ : Πόσα ευχαριστώ του χρωστάμε του αγαπημένου μας Ιεράρχη...
Ασύλληπτη ομιλία... Ό,τι και να γίνει ακούστε την και διαδώστε την παντού!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Φίμωσαν το στόμα των Χριστιανών για να ικανοποιήσουν άλλους. Σήμερα, ο Χριστός ζητάει ομολογητές»


Μία συνέντευξη με ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, κ. Σεραφείμ, μέσω skype, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την περίοδο της δοκιμασίας αλλά και για την κρίσιμη κατάσταση στην Καστοριά, η οποία μπήκε σε καραντίνα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στάθηκε για άλλη μια φορά δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη. «Η πολιτική δεν έδωσε το δικαίωμα στην Εκκλησία να διαχειριστεί τα θέματά της και έτσι ταπεινώθηκε μπροστά στα παιδιά της» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των μέτρων, αλλά κατά της τρομοκρατίας που ασκήθηκε στον λαό.

«Ποτέ στην μακραίωνη ιστορία δεν είχαμε επιδημικό περιστατικό από τη Θεία Κοινωνία. Όπου υπάρχει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος τα φυσικά γίνονται υπερφυσικά. Όσα συμβαίνουν είναι βλασφημία προς το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διότι η ζωή δεν μεταδίδει ποτέ θάνατο» είπε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις διαφόρων που υποστηρίζουν ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει νοσήματα.

Μητρ. Μαυροβουνίου: Συνεχίζονται οι διώξεις κατά της Ορθοδοξίας


Για διακρίσεις εις βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνεχιζόμενη άσκηση βίας κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της χώρας.