Ετικέτες

16.3.21

Άγιον Όρος «Επί των ποταμών Βαβυλώνος»


Τον πολυέλεο «Επί των ποταμών Βαβυλώνος» Χουρμουζίου σε Ήχο Γ' Χαρτοφύλακος, ακούμε από αγιορείτες πατέρες του κελίου του Αγίου Ιω. του Θεολόγου παρά την παραγούδα .

Μέγα Απόδειπνο Καθαράς Τρίτης (ολόκληρη η ακολουθία μαζί με τον Μ. Κανόνα!) με σχόλιο

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για μεγάλο απόδειπνο

Για όποιον δεν μπορεί να πάει στην ενορία του και δεν θέλει απλά να το ακούσει από το ραδιόφωνο (π.χ. την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM). Προτείνουμε για υπολογιστή:Η ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου υπάρχει διαθέσιμη σε αρκετά μεμονωμένα τεύχη (που κοστίζουν λίγα ευρώ) και στο Μεγάλο Ωρολόγιο. Αν κανείς δεν την διαθέτει και επιθυμεί να την κάνει από το σπίτι, μπορεί να την διαβάσει παρακάτω:


Πιο αναλυτικά και για όλες τις ακολουθίες


Επιλέγετε ημερομηνία
Πατάτε υποβολή
Επιλέγετε ακολουθία
(για εσπερινό, απόδειπνο επιλέξτε την αυριανή ημερομηνία 17/3)
Πατάτε υποβολή

Με μουσικά μπορείτε να βρείτε το Μεγάλο Απόδειπνο παρακάτω:


Σήμερα Καθαρά Τρίτη (μέχρι και την Πέμπτη) μαζί με το Απόδειπνο ψάλλεται και μέρος του Μεγάλου Κανόνος, το οποίο μπορεί να βρεθεί παρακάτω:

Ποιοί είναι τελικά οι ψεκασμενοι;

 


     Η Γερμανία σταματάει από σήμερα το εμβόλιο της Astrazeneca, διότι προκαλεί μεταξύ άλλων θρόμβωση των αρτηριών του εγκεφάλου. Εκτός της Γερμανίας σταμάτησαν αυτό το εμβόλιο η Ιρλανδία, Δανία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Εσθονία, Ολλανδία, Λετονία, Αυστρία, Λουξεμβούργο. Έπονται τα άλλα εμβόλια και οι παρενέργειες τους.

Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών μία εκ των διαδηλωτριών που βεβήλωσαν την εικόνα της Παναγιάς

 


Οργή έχει προκαλέσει το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, όταν μία ομάδα ατόμων σταμάτησε έναν ηλικιωμένο άνδρα για να του σπάσουν την εικόνα της Παναγιάς. 

Αυτό που θα μας σώσει είναι η πίστη στον Χριστό και όχι η μόρφωσή μας.Κάποια αγράμματη αλλά ευσεβής γιαγιά, πήγε μια μέρα στην Εκκλησία και άκουσε τον ιεροκήρυκα να λέει:

- Αυτός που δεν διαβάζει την Αγία Γραφή, δεν θα σωθεί!

Η γιαγιά μόλις άκουσε το λόγο αυτόν χλώμιασε, απογοητεύτηκε και γυρίζοντας σπίτι, λέει στην κόρη της:

- Παιδί μου θα κολαστώ, διότι δεν διαβάζω την Αγία Γραφή!

Η κόρη της προσπάθησε να την καθησυχάσει, αλλά ματαίως...

Μόνο ένας ξέρει πόσο θα ζήσουμε και πότε θα πεθάνουμε... Κι αυτός... δεν ειναι λοιμωξιολόγος!

 

ΣΧΟΛΙΟ: Σύντομο και δυνατό το άρθρο του π. Γεωργίου. Αξίζει να αφιερώσουμε 1-2 λεπτά να το διαβάσουμε και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για να σκεφτούμε τα καίρια επιχειρήματα...

π. Γεώργιος Σχοινάς

Φέτος "έφυγαν" 130.000 άνθρωποι στην Ελλάδα.

Οι 6.000 από/με "covid". Εγώ θα σταθώ στους άλλους 124.000 που χωρίς να φταίνε τους ΕΠΕΒΛΗΘΗ να πεθάνουν ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ, απομονωμένοι και φοβισμένοι.
Αυτοί οι 124.000 έζησαν τον τελευταίο χρόνο της ζωής τους χωρίς να βλέπουν παιδιά κι εγγόνια. Χωρίς να μπορούν να πάνε μια εκδρομή.
Χωρίς να πάνε για ένα ψάρεμα ή ένα ταβερνάκι με τα φιλαράκια τους.
Αν εσείς ξέρατε ότι αυτός είναι ο τελευταίος σας χρόνος θα θέλατε να σας επιβάλει κάποιος να τον ζήσετε ΈΤΣΙ;;;;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;
Πόσους τέτοιους χρόνους νομίζετε ότι έχουμε ο καθένας;; άπειρους;;;;

«Σου αρέσω, παιδί μου;»


«Σου αρέσω, παιδί μου;»

Μια κυρία, γνωστού εμπόρου των Αθηνών, αρρώστησε. Η κυρία αυτή είχε μια εξαδέλφη που είχε έλθει από την Αίγυπτο, πλουσία, Ελένη Βλάχου ωνομάζετο. Ήρθε να ιδή την ασθενή εξαδέλφην της. Ομιλίας γενομένης, της λέγει: «Να στείλης να φέρης τον παπα-Νικόλα, να σου διαβάση ευχή υπέρ υγείας».

Η κόρη της ασθενούς αρέσκετο πολύ εις την εξωτερικήν καλαισθησίαν. Ο παππούς, όμως, λόγω του ότι λειτουργούσε καθημερινώς, ανακατευόμενος με κεριά, με σκονισμένα ερημοκκλήσια, με τις λαδιές τους κ.λ.π., δεν μπορούσε να διατηρηθή ολοκάθαρος. Βέβαια, καθαρός ήτανε, αλλά όχι όπως θα τον ήθελε η δεσποινίς εκείνη.