Ετικέτες

17.1.16

Κι άλλοι αδερφοί μας χρειάζονται την προσευχή μας.


Ας βάλουμε στο κομποσκοίνι μας και τα εξής αδέρφια. Μας γράφει ο Γιάννης:

Αγαπητοί συντάκτες σήμερα κοιμήθηκε ένας γείτονάς μου νέος 41 ετών ονόματι Αθανάσιος , εάν γίνεται σας παρακαλώ οι αδελφοί του ιστολογίου να τον μνημονεύουν στην προσευχή τους. Πριν κοιμηθεί εξομολογήθηκε και κοινώνησε 2 φορές, ήταν καλός άνθρωπος και νεωκόρος. Η γυναίκα του έχει πρόβλημα με τα νεύρα της και τα δύο μικρά κοριτσάκια (οι κόρες) χρειάζονται πνευματική και ψυχολογική στήριξη. 

Επίσης, ας μνημονεύσουν και ένα παιδί που έχει καρκίνο στο παχύ έντερο τον Δημήτριο [ενημέρωση: κοιμήθηκε εν Χριστώ στις 25/1/16]

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.


Με εκτίμηση,
Γιάννης

Χαράλαμπος και Χρυσάνθη: προσευχή για να μην χωρίσουν (+2 βίντεο) + δυο ακόμα ζευγάρια


Παρακαλώ για προσευχή όσων περισσοτέρων Χριστιανών 

υπέρ οικογενείας Χαραλάμπους και Χρυσάνθης

για να μην χωρίσουν

Ψαλμός 127 
ο ψαλμός αυτός, με τον οποίο ξεκινά η ακολουθία του γάμου, αναφέρεται στην οικογενειακή ευτυχία που απολαμβάνουν όλοι όσοι έχουν φόβο Θεού


Προσθέστε και άλλα δυο ζευγάρια που δυστυχώς έχουν χωρίσει και βρίσκονται στα "διαδικαστικά" του διαζυγίου και ας ευχηθούμε ο Θεός να τους ελεήσει και να τους φωτίσει να βρουν τον δρόμο τους μέσω της μετανοίας και της καλής αλλοίωσης, όπως έκανε και με τον αδερφό μας του οποίου την ιστορία δημοσιεύσαμε πρόσφατα (κλικ εδώ).

Γεώργιος και Ευγενία
(χωρίς παιδιά)

Γεώργιος και Σταυρούλα 
(και την κόρη τους)

Ακολουθεί μια πολύ καλή ομιλία του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου σχετική με το ζήτημα του γάμου-διαζυγίου:Άγιος Παΐσιος: «Πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι πλανεμένος»


Χαρακτηριστικά του πλανεμένου

– Γέροντα, πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι πλανεμένος;

Η ευλάβεια των πιστών στο πρόσωπο της Παναγίας

Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Αρχιμ. Γαβριήλ μιλάει για την ευλαβική προσκύνηση του ιερού κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου και αναφέρει ένα θαυμαστό γεγονός με τον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη.

Η παράκληση στον Άγιο Αντώνιο τον Μέγα


σχόλιο Γ.Θ : Αφιερώστε 15 λεπτά. Μην βαριέστε. 
Αξίζει να έχουμε τέτοιους φίλους. 
Αξίζει να έχουμε τέτοια επικοινωνία.
Θα ομορφύνει η ζωή σας. 
Θα ανοίξετε δίαυλο επικοινωνίας με την Αιωνιότητα και 
την Ουράνια Κατάσταση Πραγμάτων!

Η ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ
ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ

Διάλογος του Μεγάλου Αντωνίου μετά του Αγγέλου


Οὗτος ὁ Μακάριος καὶ Πανθαύμαστος Ἀββᾶς καὶ Πατὴρ ἡμῶν Ἀντώνιος ὁ μέγας, εἰς καιρὸν ὁποῦ εὑρίσκετο εἰς τὴν ἔρημον καὶ ἀσκήτευεν, ἐφάνη πρὸς αὐτὸν Ἄγγελος Κυρίου εἰς σχῆμα Καλογήρου, καὶ ὡς τὸν εἶδεν ὁ Ὅσιος, ἔκαμε πρὸς αὐτὸν μετάνοιαν.


Ὁ δὲ Ἄγγελος εἶπε πρὸς αὐτόν· «Εὐλόγησον Πάτερ Ἅγιε.»

Διάλογος του Μεγάλου Αντωνίου μετά του Δαίμονος (κείμενο και βίντεο)

Ὅταν ὁ Μέγας Ἀντώνιος ἠσκήτευεν εἰς τὴν ἔρημον, νά καὶ ἔρχεται ὁ Δαίμων τὰ μεσάνυκτα, καὶ τοῦ ἐκτύπησε τὴν πόρτα διὰ νὰ τοῦ ἀνοίξῃ. Ἐσηκώθη λοιπὸν ὁ Μέγας Ἀντώνιος, καὶ ἀφοῦ ἄνοιξε τὴν πόρτα του, βλέπει ἔξαφνα ἄνθρωπον ἀλλόκοτον καὶ ἔστεκεν ἔξω.


Λέγει του ὁ Ἅγιος· «Ποῖος εἶσαι ὁποῦ μοῦ κτυπᾶς τὰ μεσάνυκτα τὴν πόρταν, καὶ τί θέλεις;»

Λέγει του ὁ μιαρὸς Δαίμων· «Ἐγὼ εἶμαι ὁ Δαίμων.»

Καὶ λέγει πρὸς αὐτὸν ὁ Ἅγιος «Πῶς ἦλθες, παγκάκιστε ἐδῶ;»

Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων

17 Ιανουαρίου

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε το 1808 μ.Χ. στο χωριό Τζούρχλι (ή Τζούραλη) της επαρχίας Γρεβενών (σήμερα φέρει την ονομασία Άγιος Γεώργιος), από γονείς φτωχούς γεωργούς, τον Κωνσταντίνο και τη Βασίλω. Ο Γεώργιος, επειδή οι γονείς του ήταν φτωχοί, παρέμεινε αγράμματος. Ορφάνεψε σε παιδική ηλικία και πήγε στα Ιωάννινα, όπου έγινε Ιπποκόμος του Χατζή Αβδουλά, αξιωματικού του Ιμίν πασά, στον οποίο και παρέμεινε για οκτώ χρόνια.

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
17 Ιανουαρίου