Ετικέτες

29.11.20

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Θωμάς μας έχει ανάγκη, το ίδιο και ο Θεόφιλος...

 
[ενημέρωση: ο Θωμάς τελικά κοιμήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2020.]
Ο Θωμάς είναι πατέρας δικού μας ανθρώπου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό στην πολύπαθη Θεσσαλονίκη. Δυσκολεύεται στην αναπνοή. Ομοίως ο Θεόφιλος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ας ευχηθούμε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί... είτε με κομποσκοίνι, είτε με κάποια παράκληση είτε με το ψαλτήρι. Φυσικά μπορούμε να μνημονεύουμε και όλους τους υπόλοιπους αδερφούς μας που παλεύουν για τη ζωή τους ή ταλαιπωρούνται περνώντας το πιο ήπια στο σπίτι ή στο νοσοκομείο.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (30/11/20 - 6/12/20)

 Σχετική εικόναΗ ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Ξεκινά η τρίτη εβδομάδα της Σαρακοστής των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την πιο συνηθισμένη εκδοχή, γενικά, επιτρέπεται κατάλυση ιχθύος όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής μέχρι και τις 17/12. Την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή 18-24/12, δεν επιτρέπεται η ιχθυοφαγία, οπότε τρώμε λαδερό φαγητό πλην Τετάρτης και Παρασκευής. Κάθε Τετάρτη ή Παρασκευή τρώμε άλαδο φαγητό, εκτός κι αν υπάρχει κατάλυση οίνου-ελαίου ή ιχθύος λόγω μεγάλης εορτής. Επίσης, νηστεύουμε αυστηρά και την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές, σύμφωνα με τις οποίες η αρχή της ιχθυοφαγίας είναι την 21η Νοεμβρίου (Εισόδια της Θεοτόκου) και η λήξη της ιχθυοφαγίας την 12η Δεκεμβρίου (Αγ. Σπυρίδωνος). Τέλος, υπάρχει και η μοναστηριακή εκδοχή (που έχει τη βάση της στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και το πηδάλιο) σύμφωνα με την οποία κατάλυση ιχθύος γίνεται μόνο τα σαββατοκύριακα, οπότε τις καθημερινές πλην Τετάρτης και Παρασκευής τρώμε υποχρεωτικά λαδερό.

[Συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε. Ας μην χαθούμε, όμως, στις λεπτομέρειες και στην πληθώρα των εκδοχών που έχουν επικρατήσει κατά τόπους. Ο σκοπός της νηστείας δεν είναι να ακολουθήσουμε έναν εξωτερικό τύπο και να μείνουμε σε αυτόν, αλλά να προσπαθήσουμε με όπλο τη σωματική νηστεία - στον βαθμό που θα μας υποδείξει ο πνευματικός μας - να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας και να τηρήσουμε όσο πιο αυστηρά μπορούμε την πνευματική νηστεία!]

Για την εβδομάδα:

Δευτέρα 30/11, Τρίτη 1/12, Πέμπτη 3/12: νηστεία (λαδερό ή ψάρι)

Τετάρτη 2/12: νηστεία (άλαδο

Παρασκευή 4/12: νηστεία (λαδερό)
[Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας]

Σάββατο 5/12, Κυριακή 6/12: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

S.O.S ΔΗΛΩΣΗ Κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ «ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΑΓΟΡΑ , Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»


S.O.S....ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID_19..... « ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ »

"ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ" ΚΗΡΥΞΕ Ο ΜΟΡΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! Ο Βυζαντινός Ιεράρχης χτίζει τα "οχυρά" του Ελληνισμού! Βίντεο (Να βοηθήσουμε κι εμεις)..

 

Σχόλιο: Χαιρόμαστε πολύ που ο αγαπημένος μας Ιεράρχης αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία. Τόσο καιρό προσπαθούσαν κάποιες ανεξάρτητες ομάδες να κάνουν κάτι, όπως κι εμείς και άλλοι, αλλά είτε η προσπάθεια είχε πεπερασμένη διάρκεια π.χ. την Σαρακοστή, είτε γινόταν χωρίς να υπάρχει πίεση από κανέναν για τήρηση του κανόνα. Ελπίζουμε να βρεθούν κι άλλοι να οργανώσουν την προσπάθεια αυτή σε όλη την Ελλάδα. Θα βγάλω νέα ανακοίνωση και για τη δική μας ομάδα.


"Επιστράτευση" κηρύσσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε ενορία, σε κάθε Μοναστήρι, σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού, εν όψει των μεγάλων που έρχονται και θα συγκλονίσουν πολύ περισσότερο από ό,τι ο κορωνοϊός την ανθρωπότητα!

Η "Επιστράτευση" ισχύει - όπως είπε - μέχρι το τέλος του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που έρχεται, μαζί με όλα τα άλλα, ένεκα της μεγάλης και αμετανόητης αποστασίας της ανθρωπότητας, από την οποία ως γνωστόν κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ψυχές για πάντα στο αιώνιο σκοτάδι. Αλλά το αιώνιο Φως θα επέμβει για να φωτίσει, να αφυπνίσει, να φέρει σε μετάνοια, να σώσει τις νυν και τις ερχόμενες γενιές, δίνοντας έπειτα τέλος και στις αρρώστιες και τους πολέμους, φέρνοντας το δώρο της αληθινής Ειρήνης.

Θυσιάστηκε για να μείνει το Φρέαρ του Ιακώβ σε ελληνικά χέρια

Ο Άγιος Φιλούμενος ο Νέος Ιερομάρτυς είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος μαρτύρησε τον 20ό αιώνα στα Ιεροσόλυμα για να κρατήσει το ιερό προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ σε Ελληνικά χέρια. Από το Μάϊο του 1979, οπότε και μετατέθηκε στο Φρέαρ του Ιακώβ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από φανατικούς Εβραίους που τον απειλούσαν, ότι, αν δεν εγκαταλείψει το προσκύνημα και πάρει τις εικόνες και τον Εσταυρωμένο να φύγει, θα τον σκοτώσουν.