Ετικέτες

19.5.15

Απόδοση της εορτής του Πάσχα

Τετάρτη 20/5/2015
39η ημέρα μετά το Πάσχα


Την Τετάρτη της έκτης εβδομάδας του Πεντηκοσταρίου, δηλαδή την 39η ημέρα μετά το Πάσχα, εορτάζουμε την Απόδοση της εορτής του Πάσχα. Αν και είναι ημέρα νηστείας γίνεται κατάλυση ιχθύος, αφού πρόκειται για δεσποτική εορτή. Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη ημέρα (Πέμπτη) είναι της Αναλήψεως, οπότε και σταματάμε να λέμε το "Χριστός ανέστη".

Σας ενημερώνουμε ότι σε πολλούς ιερούς ναούς θα τελεστεί αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής αποδόσεως του Πάσχα, αλλά και προς ενίσχυση των μαθητών και των σπουδαστών που δίνουν εξετάσεις αυτήν την περίοδο. 

Ενημερωθείτε εδώ για τον πλησιέστερο ναό, όπου θα τελεστεί αγρυπνία:

Γενοκτονία Ποντίων - 353.000 νεκροί - Ημέρα μνήμης (βίντεο)Η γενοκτονία των Ποντίων (1916-1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Aνακοίνωση για τον π.Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο…σχόλιο Ρωμαίικος : Βοήθησε πολλούς να συναντήσουν το Φως. Τώρα ήρθε η σειρά μας να βοηθήσουμε με τις προσευχές μας...

Άγιος Παΐσιος: «Θα έρθη καιρός που όλοι θα πιστέψουν».

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Γέροντα, πώς συμβαίνει άνθρωποι πιστοί νά φθάνουν στην αθεΐα;

Δεν ξεχνώ - Αγωνίζομαι. Πλήθος κόσμου στην επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση στο Δελβινάκι με αφορμή την επέτειο Αυτονομίας της Β. Ηπείρου. (17 Μαϊου 1914).

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ. Το πιο κρίσιμο 48ωρο της διαπραγμάτευσης: Συμφωνία ή... bail-in.

Το πιο κρίσιμο 48ωρο φαίνεται ότι είναι το επόμενο για την ελληνική οικονομία καθώς εντείνονται οι ασφυκτικές πιέσεις προς την Αθήνα για επίτευξη συμφωνίας...

Ορόσημο για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων είναι η Τετάρτη όπου συνεδριάζει ξανά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποφασίσει για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

«ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ», έκδοση 1981 του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, που εξαντλήθη·