Ετικέτες

11.9.16

Άγιος Παΐσιος: Τότε θα γίνει το μεγάλο έλεος...

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος ελλαδα
... θα πιάσουμε μαζί και οι δυο μας το καράβι και

 θα πάμε απέναντι στα Φάρασα
Ομιλεί ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
Θα πω ένα γεγονός το οποίον τελευταία εσυνέβηκε.

Ρώτησαν κάποτε κάποιοι φοιτητές τον γέροντα Ιάκωβο: Τι είναι πίστη γέροντα για σας;Ρώτησαν κάποτε κάποιοι φοιτητές τον γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη: Τι είναι πίστη γέροντα για σας;

[Μ.Μόρφου Νεόφυτος]Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στον Θεολόγο κ. Θεόδωρο Κυριάκου στην εκπομπή του Κυπριακού Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΙΓΜΑ "Πρόσωπα και Γεγονότα".

ΠΑΓΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ! ΟΥΚάς Στρατηγός προς Καμμένο: -Με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

     
Με μια ανοικτή επιστολή – φωτιά, ο
κ. Ιωάννης Δρακωνάκης Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας, «γκρεμίζει» τη μανία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να εμφανίζεται και να φωτογραφίζεται με στρατιωτική ενδυμασία – Με το θάρρος της γνώμης του, ο στρατηγός λέει μεγαλόφωνα αυτό που ψυθιρίζει όλη η Ελλάδα: «Δεν μπορεί ο κ. Καμμένος να μετατρέπει τη στρατιωτική περιβολή σε επικοινωνιακό τσίρκουλο».

Λωτός για το νευρικό σύστημα, την αντιγήρανση και τα άλλα μυστικά του

Αποτέλεσμα εικόνας για λωτος
O λωτός είναι γένος φυτών που ανήκει στην οικογένεια εβενίδες (Ebenaceae). To γένος διόσπυρος (Diospyros) περιλαμβάνει γύρω στα 200 είδη των τροπικών κυρίως περιοχών και ελάχιστα των εύκρατων.

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Η πληθώρα των «γερόντων» και η «ευσέβεια» των αφελών


Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ «ΓΕΡΟΝΤΩΝ» ΚΑΙ Η «ΕΥΣΕΒΕΙΑ» ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

Η Πανορθόδοξος Σύνοδος και αι επιπτώσεις της εις τον μοναχισμόν του Αγ. Όρους

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιον οροσ
Η Πανορθόδοξος Σύνοδος και αι επιπτώσεις της εις τον μοναχισμόν του Αγ. Όρους
Γράφει ο Μοναχός Πρόδρομος
Τους τελευταίους μήνες στο Αγ. Όρος παρατηρείται μία αναταραχή λόγω των γνωστών θεμάτων της πανορθοδόξου Συνόδου και πιο συγκεκριμένα για την προσπάθεια του Φαναρίου να χαρακτηρίσει ως εκκλησία τους Λατίνους. Πολλοί πατέρες υπόγραψαν κείμενο διακοπής του μνημοσύνου του Πατριάρχη, τον οποίο και χαρακτηρίζουν ως αιρετικό. Ακούστηκε ότι στην Ι. Μονή Χιλιανδαρίου τέσσερις μοναχοί αρνήθηκαν να μνημονεύουν τον Πατριάρχη και διώχθηκαν. Η αντίδραση σιγά σιγά παίρνει διαστάσεις, θα γίνει ανεξέλεγκτη.