Ετικέτες

15.11.16

“Κάθε μέρα νέα σειρά, νέα διάθεση, ενθουσιασμός και αγάπη στα παιδιά!” ~~~ (αγ. Πορφύριος)

480361-family

“Εκείνο που σώζει και φτιάχνει καλά παιδιά είναι η ζωή των γονέων μέσα στο σπίτι. Οι γονείς πρέπει να δοθούνε στην αγάπη του Θεού. Πρέπει να γίνουν άγιοι κοντά στα παιδιά με την πραότητά τους, την υπομονή τους, την αγάπη τους.

Σαρακοστή Χριστουγέννων: Η πορεία προς τη Βηθλέεμ (15 Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου)


Η Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τα Χριστούγεννα, απότελεί μία από τις μεγαλύτερες ημέρες της χριστιανοσύνης. Ανήκει στις Δεσποτικές εορτές, δηλ. αναφέρεται σε γεγονός της ζωής του Δεσπότη Χριστού. Μαζί με το Πάσχα είναι οι κορυφαίες εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΟ



Λέγεται γιά τόν Άγιο Σπυρίδωνα, πώς όταν κάποτε τελούσε τή Θεία Λειτουργία ακούστηκε αγγελική ψαλμωδία στο ναό. Οι άνθρωποι που άκουσαν άπ’ έξω αυτή την ψαλμωδία, τόν ρώτησαν ποιος έψαλλε τόσο ωραία στήν εκκλησία. Τους απάντησε πώς δεν έχει χορωδία, εκτός αν οι άγγελοι ψάλλουν.

Η ωφέλεια της Ορθόδοξης νηστείας

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεια μοναστηρια

Η νηστεία είναι για όλους τους ανθρώπους. Για όλες τις ηλικίες. Για τα παιδιά, τους νέους, τους άνδρες, τις γυναίκες, τους γέροντες. Η νηστεία ανακουφίζει τους εργαζόμενους και τους οδοιπόρους

ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ἡρακλῆ Ρεράκη
Καθηγητοῦ Παιδαγωγικῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ

Υπέρ αναπαύσεως Ελευθερίου


Σήμερα στην ενορία μου με ενημέρωσαν για την κοίμηση ενός αδελφού μας, του Ελευθερίου. Τα κρούσματα καρκίνου στις μέρες μας έχουν γίνει τόσο συχνά όσο οι ιώσεις... όπως ορθά παρατήρησε ένας καλός φίλος κι αδελφός πρόσφατα!

Ας είμαστε βέβαιοι ότι ο Κύριος έχει το δικό Του σχέδιο για τη σωτηρία μας. Μπορεί εμάς να μη μας αρέσει ή να μας κακοφαίνεται λόγω της αδυναμίας μας. Ωστόσο, ας έχουμε εμπιστοσύνη και ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό για όλους μας: η σωτηρία και η συμμετοχή μας στην Βασιλεία των Ουρανών

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σε τρεις ώρες, οπότε ας κάνουμε λίγο κομποσχοίνι για τον αδερφό μας Ελευθέριο.

Ημερίδα: Ο Όσιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Εμφάνιση afisa gerontas Iakovos.jpg

Σ’ ΑΓΑΠΩ

σ' αγαπώ.jpg

Σ’ αγαπώ
Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους
όταν αποκοτώντας γράφουν για σένα
ποθούν να περιγράψουν τ’ ανείπωτα
και μένουν αδειανές