Ετικέτες

3.1.20

Φέρεται ότι ο Aιγυπτιακός και ο Ελληνικός στόλος θα μπουν σφήνα στην αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Φέρεται ότι ο Aιγυπτιακός και ο Ελληνικός στόλος θα μπουν σφήνα στην αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη. 
Οι Ναυτικές Δυνάμεις της Αιγύπτου και της Ελλάδας θα διεξαγάγουν κοινή στρατιωτική άσκηση κοντά στα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Δεδομένου ότι ο εναέριος χώρος και τα διεθνή ύδατα που είναι χρήσιμα για την Τουρκία να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη θα αποκλειστούν από το τουρκικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Επισημάνσεις

Επισημάνσεις
Α. Παπαγιάννης,ιατρός
Το 2020 ξεκίνησε με ένα πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, της Sportime [ΦΩΤΟ], αφιερωμένο όχι σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ή άλλο αγώνισμα, αλλά στο Αγέννητο Παιδί, με το σύνθημα ‘Αφήστε με να ζήσω’.

Ο πραγματικός χρόνος κυλάει στις ψυχές μας….

π. Λίβυος
Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να γράψω απόψε με την αλλαγή ενός ακόμη χρόνου που πέρασε πάνω από το κορμί και την ψυχή μας. Πολλά τα κλισέ και οι κονσερβοποιημένες ευχές.

Περί Προσευχής

«Η προσευχή είναι φωτιά και μάλιστα όταν αναπέμπεται από προσεκτική και άγρυπνη ψυχή»

Εισέρχονται πολλοί στην Εκκλησία, και προφέρουν αμέτρητους στίχους προσευχής, και εξέρχονται, χωρίς να γνωρίζουν τι είπαν. Τα χείλη τους κινούνται, αλλά η ακοή δεν ακούει. Εσύ ο ίδιος δεν ακούς την προσευχή σου και θέλεις να την ακούσει ο Θεός!

Δια τούτο εμίσησαν οι άγιοι τον κόσμον αυτόν

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοι της ορθοδοξίας

Δια τούτο εμίσησαν οι άγιοι τον κόσμον αυτόν, διότι γνωρίζουν τι είδους αγαθά πρόκειται να κληρονομήσουν. Ώστε λοιπόν εκείνος που έχει ανάπαυσιν είς τον κόσμον αυτόν, ας μη ελπίζει να λάβη την αιώνιον ανάπαυσιν.