Ετικέτες

29.8.17

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ» (ΨΑΛΜ. 67,36)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ» (ΨΑΛΜ. 67,36)
Αρχιμ. Επιφάνιος Κ. Χατζηγιάγκου

Ομιλία κατά τη εορτή του αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. 
Παρεκκλήσι Αγίου Χαραλάμπους Αγλαντζιάς(Νέου Χωρίου Κυθρέας)
Λευκωσία, 10 Φεβρουαρίου 2016

Η κρυφή σημασία του: «Αλλάχ ου ακμπάρ»

Σχετική εικόνα
Τι σημαίνει, πραγματικά, το «Αλλάχ ου ακμπάρ», που το ακούμε σχεδόν καθημερινά πια, ως ένα δυσοίωνο και φρικτό προάγγελο θανάτου τα τελευταία χρόνια; Τι θέλουν να εκφράσουν με αυτόν τον άγριο λαρυγγισμό οι φανατικοί Ισλαμιστές;

Καλώς τα δεχτήκαμε: Ισλαμιστής φώναζε «Αλλαχ ού ακμπάρ» έξω από τη διεύθυνση αλλοδαπών



Σχόλιο: Η λέξη "περίεργο" αντανακλά στα αυτιά ενός Κρατικού Μηχανισμού που είναι στη κυριολεξία "χαμένο στο διάστημα". Ένας κρατικός μηχανισμός εκτός τόπου και χρόνου, γαντζωμένος στα πολιτικά γρανάζια κάποιων μυστικοσυμβούλων που οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στην αποδυνάμωσή της και μακροπρόθεσμα στην ολοκληρωτική διάλυσή της. Ένας κρατικός μηχανισμός που δεν μπορεί να κατανοήσει, όχι ασύμμετρες, αλλά τις πιο απλές απειλές που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας. Και ξέρετε γιατί; Επειδή την πολιτική την κάνουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς τους με τους ντόπιους συνεργάτες και προβαίνουν στην αδιαφορία, στην υποβάθμιση και τελικά στην αναρχία. "Κάνε ό,τι θέλεις, δεν θα τιμωρηθείς"! Τη "βρωμοδουλειά" την κάνουν οι σύμβουλοι των εκάστοτε πολιτικών ψώνιων, που δεν τους δίνουμε υπαιτιότητα, επειδή απλά είναι ψώνια. Θυμάστε τον Γιωργάκη, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών; Ποιοί ήταν οι σύμβουλοι του; Σουηδοί, Αμερικανοί κ.τ.λ. Νομίζετε πως ο Γιώργος έκανε εξωτερική πολιτική; Ασφαλώς ΟΧΙ. Οι πονηροί εξαφανίσθηκαν και καρπώθηκε αυτός την προίκα τους. Πού θέλω να καταλήξω; Γιατί ο κρατικός μηχανισμός δεν απελαύνει άμεσα αλλοδαπούς για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ή και αποδείξεις ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας;  Απλό δεν είναι; Τι φοβούνται; Μήπως τις Μ.Κ.Ο; Όχι κύριοι! Απλά υπηρετούν ακούσια ή εκούσια τα ξένα συμφέροντα σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Δημιουργείτε τον φόβο, γιατί αυτός είναι ο σκοπός σας! Είστε ρατσιστές και φασίστες απέναντι σε ένα λαό που καρτερικά και με συνεχή ψυχολογικά ΣΟΚ τον έχετε θέσει εκτός μάχης. Και το περίεργο; αυτός σας ψηφίζει! Στο δια ταύτα; Ποιός και πότε θα ξυπνήσει τον Λαό;

Ακολουθεί η είδηση:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ας διδαχθούμε από τον Δίκαιο και Πολύαθλο Ιώβ)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή
Μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκα για δύο καινούριες περιπτώσεις αδερφών μας που έχουν την ανάγκη της προσευχής μας:

Κωνσταντίνος (πολύτεκνος): κινδυνεύει να χάσει την ακοή του από το ένα αυτί λόγω αιφνιδίου μη εξακριβωμένου αιτίου-παράγοντα. Μπορεί να προήλθε από κάποιο μικρόβιο, ή λόγω ψύξης ή λόγω έντονου άγχους (με πιθανή παρουσία κάποιου αυτοάνοσου νοσήματος). Κάνει αγωγή, αλλά οι γιατροί δεν δίνουν καλές πιθανότητες να ξαναβρεί την ακοή του, ενώ ο ίδιος το αντιμετωπίζει ψύχραιμα δεχόμενος το χειρότερο σενάριο... Ας ευχηθούμε ο Κύριος, ο οποίος πάντα λέει την τελευταία κουβέντα, να εισακούσει τις προσευχές μας (εφόσον το αίτημά μας είναι σύμφωνο με το θέλημά Του και προς το συμφέρον του αδερφού μας, το οποίο μόνον Εκείνος γνωρίζει). 

Κωνσταντίνος (16 ετών): διαγνώστηκε πρόσφατα με επιθετική μορφή καρκίνου.

Όλοι μας πλέον είμαστε εξοικειωμένοι με τα συνεχή κρούσματα καρκίνου που μαθαίνουμε για τους διπλανούς μας, συγγενείς, φίλους ή απλά γνωστούς. Η είδηση, όμως, ότι ένα νέο παιδί διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου τους περισσότερους τουλάχιστον μας σοκάρει ή έστω μας προβληματίζει. Πολλοί, επίσης, μπορεί να κλονιστούμε ή ακόμα και να "βλασφημίσουμε" σκεπτόμενοι ότι ο Θεός είναι άδικος... Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο και πρέπει να διαβάσουμε το βιβλιό του ΙΩΒ που ανήκει στα διδακτικά-ποιητικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης (αμέσως μετά το βιβλίο των ψαλμών). Άλλωστε, δεν πρέπει να αμελούμε να μελετούμε τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή (Καινή και Παλαιά Διαθήκη) είτε απευθείας είτε μέσω πνευματικών βιβλίων που αναλύουν ή ερμηνεύουν ορθόδοξα τα διάφορα αγιογραφικά κείμενα. 

Στο κεφ. 38, στ. 4, λοιπόν, ο Θεός ρωτά τον Ιώβ (έχουν προηγηθεί κύκλοι συζητήσεων μεταξύ του Ιώβ και των φίλων του): 

"πού ήσουν (Ιώβ), όταν Εγώ θεμελίωνα την Γη; Απάντησέ μου αν έχεις σύνεση." 

και συνεχίζει με έναν καταιγισμό ερωτημάτων που "εξαναγκάζουν" τον δίκαιο και σχεδόν άμεμπτο Ιώβ (πόσο μάλλον εμείς οι αμαρτωλοί...) να αναγνωρίσει την δύναμη και την πανσοφία του Θεού ομολογώντας στο κεφ. 40, στ. 4-5:

ΤΗ ΛΕΝΕ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ενωμενη ρωμιοσυνη

Σχόλιο: Μην το προσπεράσετε!

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ" (ΑΧΕΛΩΟΣ TV 2017)
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΛΑΝΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ - ΚΑΜΕΡΑ: ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΔΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 25/05/17

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Κώστας Κυριακού Βορειοηπειρώτης αγωνιστής, συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ: Μια εκπομπή ιστορικής μνήμης και φόρου τιμής στους αγώνες του βασανισμένου βορειηπειρωτικού Ελληνισμού με αφορμή τα 103 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Μια συγκλονιστική συνέντευξη με τιμώμενο πρόσωπο τον ζωντανό θρύλο του Βορειοηπειρωτικού αγώνα για τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Κώστα Κυριακού που πέρασε δέκα ολόκληρα χρόνια στα κάτεργα της Αλβανίας χωρίς να λυγίσει ούτε λεπτό.