Ετικέτες

22.1.19

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και στα ακριτικά νησιά μας την Πάτμο και την Κάλυμνο!


Το Ψήφισμα των Πατμίων

Οι κάτωθι υπογράφοντες Πάτμιοι, αισθανόμενοι τη μεγάλη μας ευθύνη τόσο απέναντι στην Πατρίδα, όσο και στις μελλοντικές γενεές και σεβόμενοι την βαριά κληρονομιά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας με τη συμβολή τους στον πολιτισμό και την εν γένει πορεία του Έθνους, τόσο μέσω της Πατμιάδος του Γένους Σχολής που αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα σχολεία της Ευρώπης, όσο και από την παρουσία στο νησί μας μορφών της Επαναστάσεως του ’21 όπως ο Εμμανουήλ Ξάνθος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος Παγκώστας και ο Δημήτριος Θέμελης, εκδίδουμε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΗΠΑ: 13χρονος ξύπνησε λίγο "μετά από την συναίνεση των γονιών του" να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του.

Αποτέλεσμα εικόνας για κώμα

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία ενός 13χρονου αγοριού στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, που νοσηλευόταν σε κώμα για δύο μήνες, έπειτα από ατύχημα, όμως συνήλθε λίγο μετά από την συναίνεση των γονιών του να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του.

Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΟΣ...

... και της Ενότητοςσχόλιο Γ.Θ :  Ενωμένοι θα νικήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε.

Δείτε το βίντεο και μην το ξεχάσετε ποτέ, αν θέλετε να νικήσουμε τη νέα τάξη.


Στο 4:34 θα δείτε τους Έλληνες, όταν ξυπνάνε - Ενώνονται και από ανίσχυροι γίνονται κύμα νέμεσης, που σαρώνει τα λιοντάρια της νέας τάξης και τα κάνει γατούλες... ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΟΤΗΤΟΣ

Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος για το Σκοπιανό (σε 4 μέρη)Ο καθηγητής μιλά στη Μαρία Γιαχνάκη για τα διπλωματικά λάθη της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ονομασία των Σκοπίων και πώς έχασε η ελληνική κυβέρνηση το παιχνίδι.


Ακολουθούν τα υπόλοιπα τρία μέρη

Η μάχη του Αρνίου με τα θηρία της Αποκάλυψης


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ


ούτοι μετά του άρνίου πολεμήσουσι, και το άρνίον νικήσει αυτούς, ότι Κύριος κυρίων εστί και βασιλεύς βασιλέων
(Αποκάλ. 17,14)

Ποιός λέει αυτά τα εξαίσια λόγια; Ό Ιωάννης ό Θεολόγος, ό οποίος είδε τον Θεό. 

Ποιο είναι το άρνίον; ό Κύριος! Ποιος είναι ό Κύριος των κυρίων και Βασιλεύς των βασιλέων; Χριστός ό Κύριος! Με ποιόν θά πολεμήσει και ποιόν θά νικήσει κατά κράτος; Το Άρνίον θά πολεμήσει και θά νικήσει το θηρίο πού έχει επτά κεφάλια και όλους εκείνους πού έλαβαν εξουσία, τιμές και πλούτη από το μιαρό θηρίο.

Εντυπωσιακό: Βρετανός πρώην πεζοναύτης πετά (κανονικά) με στολή Iron Man [βίντεο]

Ο 39χρονος Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ επιδεικνύει τις ικανότητες της στολής του (Φωτογραφία: YouTube/Gravity Industries)
Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφει την απίστευτη πτήση ενός πρώην πεζοναύτη με μια φουτουριστική στολή σ’ έναν από τους δυσκολότερους στίβους μάχης των βρετανικών επίλεκτων δυνάμεων.

Αφιέρωμα στην Προεδρική Φρουρά. Στους ένδοξους Φουστανελάδες του Γένους
Στις 17 του μηνός Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος του εξ Ιωαννίνων. Ο Άγιος Γεώργιος δεν είναι μόνο προστάτης της πόλεως των Ιωαννίνων, αλλά τιμάται και ως προστάτης Άγιος της Προεδρικής Φρουράς, των ενδόξων Φουστανελάδων του Γένους μας που πρωτοστάτησαν στους Εθνικούς αγώνες.

Δείτε ένα βίντεο που αναφέρεται στα άδυτα της Προεδρικής Φρουράς.

Παύλος Μελάς Δάφνινο στεφάνι στον ήρωα του Μακεδονικού αγώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Παύλος Μελάς Δάφνινο στεφάνι στον ήρωα του Μακεδονικού αγώνα

Μεγαλωμένος με τα ηθικά νάματα του πατριωτισμού, τον ασίγαστο πόθο για την ελευθερία των αλύτρωτων Ελλήνων της Μακεδονίας, αλλά και τους καημούς και τα οράματα του ελληνισμού της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας για την εθνική του ακεραίωση, ο απαράμιλλος ηγέτης του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Μελάς, αποτύπωσε αδρά τον ηθικό του σφραγιδόλιθο στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (21/1/19 - 27/1/19)

Αποτέλεσμα εικόνας για νηστεία χριστουγέννων
Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα (21/1/19-27/1/19) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 23/1: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 25/1νηστεία (λαδερό φαγητό)
[Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπ. Κων/πόλεως του Θεολόγου]