Ετικέτες

22.7.20

Ψαλτηρίου Θησαύρισμα: Ψαλμός 7ος

7,2 Κύριε ὁ Θεός μου, ἐπὶ σοὶ ἤλπισα·σῶσόν με ἐκ πάντων τῶν διωκόντων με καὶ ῥῦσαί με,

Λόγοι πατριωτικοί

Aνάγκη για εθνική και πατριωτική συνένωση | NewsNowgr.com
επιλογή: Χαράλαμπος Μηνάογλου

Όμηρος:

Εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης.




Διηνέκης:

Αν είναι τόσα πολλά τα βέλη των Περσών, ώστε να κρύψουν τον ήλιο, καλύτερα. Θα πολεμήσουμε υπό σκιάν!




Λεωνίδας:

Μολὼν λαβέ.

Κι έγινε ο φόβος…μια φυλακή…

Stă mama întristată la fereastră - La bunici

Περπατούσα αφηρημένος κι ακούω μια φωνούλα γνώριμη να ξεχύνεται απ’ ένα παραθύρι….
-«Παππούλη, παππούλη!!!»

Ας προσπαθήσουμε επιτέλους να ενωθούμε έστω και με το ζόρι... Την Παρασκευή 24/7 ψέλνουμε τον Ακάθιστο Ύμνο... Θα μείνουμε αδρανείς;

Αρμενιστής: Ο Ακάθιστος Ύμνος !!!


Μετά την ανακοίνωση της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (κλικ εδώ και εδώ) ακολούθησε ευτυχώς και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Την Παρασκευή 24/7 θα ψαλλεί ο Ακάθιστος Ύμνος κι ελπίζουμε να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Κατανοώ τις εύλογες ενστάσεις πολλών αδερφών μας. Η πίστη μας προδόθηκε το προηγούμενο διάστημα με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η πατρίδα μας το ίδιο... Ναι, θα δεχτούμε σίγουρα τις συνέπειες από την ενεργοποίηση των πνευματικών νόμων, αλλά... αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να τις δεχτούμε αδρανείς... Οφείλουμε να προσευχηθούμε, οφείλουμε να ζητήσουμε το έλεος του Κυρίου μας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού μας. Ναι, δεν βαδίζουμε καλά ούτε ως λαός, ούτε ως χριστιανοί, ούτε ως πολιτισμός, έχουμε πέσει πολύ χαμηλά, ΑΛΛΑ οφείλουμε να προσπαθήσουμε να σηκωθούμε. Οφείλουμε να μετανοήσουμε και μετάνοια δεν σημαίνει ζητώ ένα ξερό συγγνώμη, λόγια του αέρα. Μετάνοια σημαίνει αλλαγή νοός, αλλαγή τρόπου και στάσης ζωής σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας και σύμφωνα με το παράδειγμα των Αγίων μας, σύμφωνα με την Ιερά μας Παράδοση.

Θα ψάλλουμε τον Ακάθιστο Ύμνο, λοιπόν, όχι γιατί θα λειτουργήσει ως μαγικό φίλτρο που θα κατατροπώσει τους Τούρκους, αλλά γιατί πιστεύουμε στην αγάπη του Κυρίου μας, πιστεύουμε στη σκέπη της Παναγίας μας. Θα προσευχηθούμε όχι μόνο για την Αγιά Σοφιά, αλλά πάνω από όλα να μας στερεώσει ο Κύριος στην πίστη μας, να μας φέρει σε κατάσταση μετανοίας με όποιον τρόπο κρίνει Εκείνος! Και αν πρέπει να πονέσουμε, για να έρθει η μετάνοια, ας πονέσουμε. Αν δεν γίνεται αλλιώς, ας γίνει έτσι. Ας γίνει το θέλημά Του!

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας, ας ενώσουμε τις προσευχές μας και ας αφήσουμε στον Κύριο με ποιον τρόπο και πότε θα επέμβει. Είναι δικό του δικαίωμα και όχι δικό μας. Εμείς οφείλουμε να ζητάμε το έλεός Του, Εκείνος ανταποκρίνεται όταν είμαστε καθαροί, όταν δείχνουμε καλή διάθεση. Ας προσπαθήσουμε επιτέλους να ενωθούμε έστω και με το ζόρι...



Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

Ο Άγγελος της Αγίας Σοφίας: Ένα θαυμαστό γεγονός που εξέπληξε τους Τούρκους ειδικούς!

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στις 24 Ιουλίου του 2009, πρώτη αποκάλυπτε ότι ένα μεγάλο πραγματικά θαυμαστό γεγονός συνέβη στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης που εξέπληξε τους Τούρκους ειδικούς που εργάζονταν στην συντήρηση κάποιων ψηφιδωτών στον τρούλο του ναού.