Ετικέτες

14.9.21

«Με τι να αρχίσουμε την νέα σχολική χρονιά; Με την τουαλέτα κυρία»

 


 Δημήτρης Νατσιόςδάσκαλος-Κιλκίς

 Νέα σχολική χρονιά. Με μάσκες, με υγειονομικό έλεγχο άδειας εισόδου σε δασκάλους και μαθητές, με την ακολουθία του «Αγιασμού» σε λίγους μαθητές που θα παραστούν στον προαύλιο χώρο. «Άκρα του τάφου σιωπή» και φόβος. (Η πρωινή προσευχή, όπως και η έπαρση της σημαίας μας με ταυτόχρονη απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου είναι πια παρελθόν. Επιτέλους, θα μονολογήσει η εθνομηδενιστική κακοήθεια, γλιτώσαμε από τα σκοταδιστικά κατάλοιπα. Το σχολείο όσο περνά ο καιρός τους μοιάζει. Ούτε ιερότητα αναδίδει ούτε «συλλαβίζουν» οι μαθητές τα πολυτίμητα μαθήματα τους Γένους. Ούτε ελληνικά  γράμματα, ούτε του Θεού τα πράματα, μόνο θεάματα και παιδεία για… κλάματα). Πρώτη μέρα στο σχολείο και θυμήθηκα παλαιότερό μου κείμενο. (Του 2010). Το μεταφέρω τροποποιημένο.

Το φάρμακο που ενέκρινε ο ΠΟΥ και κατέστρεψε τις ζωές 10.000 ανθρώπων

Φωτογραφία από τον χρήστη Polina Tankilevitch στο Pexels

Μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί για να ξέρουμε που μπορούν να οδηγήσουν λάθος αποφάσεις και επιπόλαιοι χειρισμοί ειδικά σε θέματα υγείας.

Τη δεκαετία του 50 για πολλούς λόγους οι άνθρωποι ήταν αγχωμένοι. Υπερβολικά αγχωμένοι αφού για πρώτη φορά καταγράφονται μαζικές επισκέψεις σε γιατρούς με προβλήματα ύπνου, κρίσεις πανικού, δυσκολία στην αναπνοή και άλλα πολλά συμπτώματα που όλα είχαν κοινό παρανομαστή το στρες.