Ετικέτες

16.1.20

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

σχόλιο Γ.Θ : Απέστρεψε τα σωματικά μάτια από τον κόσμο, γιατί ήθελε να δει πέρα από αυτόν. Χάθηκε στη σιωπή της ερήμου για να βρεθεί στον πανηγυρισμό του Παραδείσου - Χριστού. Έγινε ο Καθηγητής, που μας δείχνει τον δρόμο στον Παράδεισο δια μέσου της ερήμου και της μοναξιάς των πόλεων.

Από το βίο του Αγίου Αντωνίου

Κάποια μέρα, στις τρεις το απόγευμα, ο άγιος Αντώνιος ετοιμαζόταν να φάει. Καθώς σηκώθηκε να προσευχηθεί, ένιωσε τον εαυτό του ν' αρπάζεται νοερά. και το περίεργο είναι ότι, ενώ στεκόταν, έβλεπε την ψυχή του σαν να έχει βγει από το σώμα και να οδηγείται από κάποιους στον αέρα.

Οι Γερμανοί συνεχίζουν τον χυδαίο εμπαιγμό της Ελλάδας!


Εκφράζουν... κατανόηση για τις ανησυχίες της Αθήνας, αλλά ουσιαστικά αφήνουν τον Ερντογάν να ξεσαλώσει στο Βερολίνο

ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ...


Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις είναι ο φόβος να μιλήσουμε στον άλλον γι’ αυτό που αισθανόμαστε, γι’ αυτό που σκεφτόμαστε, γι’ αυτό που θέλουμε.

Ένα πρώτο σύντομο σχόλιο για την ανακοίνωση -δια διαγγέλματος από τον Έλληνα Πρωθυπουργό – της υποψηφιότητος της κ. Αικ. Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας


ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΆ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΟΣ ΤΗΣ κ. ΑΙΚ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

‘Όταν η αρρώστια μιλάει την γλώσσα της υγείας…

π. Λίβυος
«Μην ζητάς από το Θεό να σε κάνει καλά αλλά καλό», έλεγε ο Άγιος Πορφύριος. Και εγώ στα λόγια αυτά διαβάζω, μην ζητάς να γίνεις καλά χωρίς πρώτα να ακούσεις τι θέλει να σου πει το τραύμα, η πληγή, η ασθένεια σου.

Σίγουρος για την αυτοκεφαλία ο επικεφαλής της "εκκλησίας του Μαυροβουνίου"


Όλοι οι σχισματικοί θέλουν Τόμο αυτοκεφαλίας μετά την ουκρανική κρίση
Δεν έφτανε το πάρε-δώσε Σκοπιανών-Φαναρίου για την αυτοκεφαλία των σχισματικών των Σκοπίων , πήραν αέρα και από το Μαυροβούνιο!

Δεν είναι κατόρθωμα το να συγκινείς με λόγια…


Είναι δύσκολο να μιλάς περί πνευματικών ζητημάτων σε ανθρώπους. Ως ιερέας όμως καλείσαι να το κάνεις.
Καθώς οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα σου, όλα τα μάτια είναι στραμμένα σε εσένα. Σε εξετάζουν. Πώς τα λές, τί λες, ακόμα και γιατί τα λες.