Ετικέτες

16.1.20

Σίγουρος για την αυτοκεφαλία ο επικεφαλής της "εκκλησίας του Μαυροβουνίου"


Όλοι οι σχισματικοί θέλουν Τόμο αυτοκεφαλίας μετά την ουκρανική κρίση
Δεν έφτανε το πάρε-δώσε Σκοπιανών-Φαναρίου για την αυτοκεφαλία των σχισματικών των Σκοπίων , πήραν αέρα και από το Μαυροβούνιο!Ο Μιχαήλ Ντεντέιτς, επικεφαλής των σχισματικών του Μαυροβουνίου δηλώνει πεπεισμένος ότι χωρίς την εκκλησιαστική δομή που καθοδηγεί με την «αιωνόβια ιδιοκτησία» του, το Μαυροβούνιο δεν θα είναι πλήρες κράτος.

Σύμφωνα με την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων ο επικεφαλής των σχισματικών του Μαυροβουνίου, ο «Μητροπολίτης» Μιχαήλ Ντεντέιτς, χαρακτήρισε τον νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία που υιοθετήθηκε από τις αρχές του Μαυροβουνίου-και έχει προκαλέσει οργή στην Σερβική Εκκλησία- «κρίσιμο ιστορικό σημείο καμπής» και δήλωσε ότι η μη κανονική «Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» (MOC) σύντομα θα απολαμβάνει την αναγνώριση από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρει το Sputnik Srbija.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να υπάρξει ως πλήρες κράτος χωρίς την «Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου»με την «αιωνόβια ιδιοκτησία» του.

"Αυτοί (η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία) θέλουν να πάρουν στα χέρια τους αυτό που αποκτήσαμε μέχρι το 1920 μετά την απελευθέρωση από την Τουρκία. Είναι αδύνατο. Αν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια δεν επιστρέψουν στο Μαυροβούνιο και, επομένως, στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, τότε το Μαυροβούνιο δεν θα υπάρχει ως κράτος ", ανέφερε.

Ο "Ιεράρχης" πρόσθεσε ότι η αναγνώριση της αυτοκέφαλης λειτουργίας του MOC, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, "από τη φύση και την ενότητα του κράτους και της Εκκλησίας στο παρελθόν ήταν πάντα αυτοκέφαλη και έχει αναγνωριστεί από άλλους σε μεγάλο βαθμό σε όλη την ιστορία" , είναι τώρα ένα θέμα "hot-button".

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο Ντέντειτς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η "Εκκλησία του Μαυροβουνίου" θα λάβει σύντομα την πλήρη αναγνώριση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης, του οποίου υπήρξα παπάς, είπε ότι θα μελετήσει την ιστορία των Βαλκανίων και ότι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες θα πρέπει να λάβουν αυτοκεφαλία. Αυτό αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου και την Ορθόδοξη Εκκλησία της πΓΔΜ ", δήλωσε.
πηγή
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.