Ετικέτες

20.8.20

Τι είπε ο Μόρφου Νεόφυτος για τα μηνύματα γνωστών πατέρων που διαφημίζουν το ''Μένουμε Σπίτι''

 

Ο Πανιερώτατος ἀπαντᾶ στὸ ἐρώτημα: Πῶς σχολιάζετε τὴ στάση ἱεραρχῶν καὶ κληρικῶν ποὺ ὑποστηρίζουν ὁτι ὁ κορωνοϊὸς εἶναι μεταδοτικὸς καὶ ἐντὸς τοῦ ναοῦ;

 Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος 

Άγιος Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος ή ΛεββαίοςO προστάτης μας Άγιος Απόστολος 
Ιούδας ο Θαδδαίος ή Λεββαίος. 

21η Αυγούστου

Ήταν ένας εκ των δώδεκα Αποστόλων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη. 

Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος ή Λεββαίος δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη! Για να διακρίνεται από τον τελευταίο στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο (στ, 16) και στις Πράξεις των Αποστόλων (α, 13) αναφέρεται ως Ιούδας Ιακώβου (δηλ. Ιούδας υιός Ιακώβου). Αναφέρεται ως Ιούδας και στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (ιδ, 22). Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (ι, 3) αναφέρεται ως Λεββαίος που μετονομάσθηκε Θαδδαίος, ενώ στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο (γ, 18) αναφέρεται ως Θαδδαίος.

Η Αυστραλία του σήμερα, η Ελλάδα του αύριο: υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κορονοϊό με το εμβόλιο της Οξφόρδης. Αντιδράσεις στην Αυστραλία

 Κομισιόν: Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα βγει στην αγορά το εμβόλιο ...

Οι αρχές της Αυστραλίας αναμένεται να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, επιτρέποντας εξαιρέσεις μόνο για ιατρικούς λόγους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ (ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ)

 

Ιωσήφ ο Ησυχαστής, 1/3 ,Ταινία 2020, Ελληνικοί υπότιτλοι


                                     Ιωσήφ ο Ησυχαστής, 2/3 ,Ταινία 2020, Ελληνικοί υπότιτλοι

Οι άνθρωποι της Νέας Τάξης το λένε ξεκάθαρα: «Μπορεί να χρειαστεί να μπούμε στα σπίτια σας και να πάρουμε μέλη της οικογένειάς σας»

 

σχόλιο Γ.Θ : Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ό,τι φανταζόμαστε...
περισσότερα...
Ε Δ Ω

Το είδαμε ΕΔΩ

Ο κορωνοϊός «πάτημα» για διώξεις κατά των Χριστιανών


Οι διώξεις και οι διακρίσεις εναντίον των Χριστιανών αυξήθηκαν ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το basilica.ro.
Όπως αναφέρει η ρουμάνικη ιστοσελίδα, που βασίζεται σε στοιχεία του «Release International», για τις απολυταρχικές κυβερνήσεις, που ήδη περιόριζαν τις θρησκευτικές ελευθερίες, η πανδημία αποτέλεσε την καλύτερη δικαιολογία/ήταν το πάτημα για το επόμενο βήμα διώξεων στους Χριστιανούς.

Ο προφήτης Σαμουήλ

 

Ο Προφήτης Σαμουήλ! 
Τοιχογραφία από τον πρόναο του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου 
στην Ιερά μονή Βατοπαιδίου

Η μνήμη του τιμάται την 20η Αυγούστου.

Διαβάστε αναλυτικά την ιστορία του στο βιβλίο   

Ακολουθεί περίληψη:


Ο προφήτης Σαμουήλ, ο τελευταίος Κριτής του Ισραήλ, εμφανίστηκε στο προσκήνιο της βιβλικής ιστορίας κατά το τέλος της περιόδου των Κριτών, η οποία λόγω έλλειψης βασιλιά, «οὐκ ἦν βασιλεὺς ἐν Ἰσραήλ» (Κριτ. 21,25), ήταν περίοδος χαοτική με έντονη πολιτική αστάθεια και εισροή πολλών ξένων λατρευτικών στοιχείων στην ισραηλιτική θρησκεία. Ο Σαμουήλ καταγόταν από τη μικρή πόλη Ραμά, αφιερώθηκε από τη μητέρα του Άννα, που τον γέννησε ύστερα από μακρά περίοδο ατεκνίας, στο ιερό της Σηλώ το σημαντικότερο ιερό χώρο των Ισραηλιτών, επειδή εκεί φυλασσόταν η Κιβωτός της Διαθήκης, με επικεφαλής των ιερέων τον Ηλί και ανατράφηκε σύμφωνα με τη μωσαϊκή παράδοση.