Ετικέτες

1.6.18

Η Eλληνικότητα των Νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μέσα από το «BAHRIYE» του Οθωμανού Ναυάρχου Πιρί Ρείς


Ο Πιρί Ρείς θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους Οθωμανούς Ναυάρχους του 16ου αιώνα, με πλούσιο έργο στον τομέα της χαρτογράφησης. Γεννημένος στην Καλλίπολη περί το 1465, μεγάλωσε στις ακτές του Μαρμαρά και υπήρξε ανιψιός του διαβόητου πειρατή Κεμάλ Ρείς.

Φαρισαίοι και Τελώνες


Οι Φαρισαίοι
 Στη παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου υπάρχουν  δύο τύποι, ο υπερήφανος και ο ταπεινόφρων. Είναι γνωστό ότι οι φαρισαίοι ήταν τάξη θρησκευτική. Οι τελώνες ήταν μια άλλη τάξη, η οποία μάλιστα ήταν ιδιαίτερος στόχος των φαρισαϊκών επιθέσεων. Η τάξη των φαρισαίων δημιουργήθηκε σιγά σιγά από το 2ο π.Χ. αιώνα, όταν γίνονταν οι αγώνες των ζηλωτών Ισραηλιτών εναντίον των Ελληνιστών.

Τι σημαίνει καχυποψία;Ψέμα με το μυαλό!(αββά Δωροθέου)

Τι σημαίνει καχυποψία;Ψέμα με το μυαλό!(αββά Δωροθέου)

Θ’ Διδασκαλία.ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ.
            96.-. Θέλω να σας θυμίσω, αδελφοί μου, λίγα για το ψέμα. Γιατί δεν βλέπω να πολυφροντίζετε να κρατάτε τη γλώσσα σας και γι’ αυτό εύκολα παρασυρόσαστε σε λάθη. Βλέπετε, αδελφοί μου, ότι για κάθε πράγμα, όπως πάντα σας λέω, παίζει ρόλο η συνήθεια και στο καλό και στο κακό. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή και άγρυπνη φροντίδα, για να μη μας ξεγελάει το ψέμα. Γιατί κανένας απ’ αυτούς που λένε ψέματα δεν ενώθηκε με τον Θεό. Το ψέμα δεν έχει καμιά σχέση με τον Θεό. Γιατί είναι γραμμένο ότι:

Η αλήθεια της ανάπαυσης ή το ψέμα της αναστάτωσης;

alithia 1

Η καθημερινότητα του «σύγχρονου» ανθρώπου στην «σύγχρονη» κοινωνία περιβάλλεται καθημερινά από διάφορα διλήμματα. Ένα από αυτά είναι το αν θα πούμε στον συνάνθρωπο μας την αλήθεια ή θα προτιμήσουμε να του σερβίρουμε το ψέμα…

Μαράζωσε η Ανδριανούπολη μετά τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών



«Ο τουρισμός της Αδριανούπολης έχει μαραζώσει μετά το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό έδαφος με την κατηγορία της κατασκοπείας, συμβάν που ανέβασε την ένταση μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. 

«Την ώρα που άρχισα το δοξαστικό, από το “Δόξα Πατρί” έλεγα νοερώς την ευχή κι ένιωθα τον Άγιο..»

Σχετική εικόνα

-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΣΩΖΕΙ ΨΑΛΤΗ-

«Τον Ιανουάριο τού 2011 υποβλήθηκα σε άμυγδαλοεκτομή, διότι έκινδύνευα άπό ύψηλό πυρετό. Σε διάστημα 7 μηνών μου χορήγησαν πάνω από είκοσι άντιβιώσεις. Τό ξημέρωμα πού θά γινόταν ή εγχείρηση μ’ έπιασε ισχυρός, μή παραγωγικός βήχας.