Ετικέτες

1.9.20

ΜΗΠΩΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

 ΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΡΧΙΣΕ

Ο ....... ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!


Αγαπητοί μου Αδελφοί, 
Κληρικοί καί Λαϊκοί,
Τέκνα της Αγιωτάτης Ορθοδοξίας μας,

_________Λυπούμαι βαθύτατα, διότι με την παρούσα ανάρτησή μου πρόκειται να ταράξω τα ύδατα, ενδεχομένως δέ και να επιφέρω μια αναστάτωση στις ψυχές σας! Θέλω να σας αποκαλύψω, συγχρόνως δε και να σας αποδείξω, ότι με αφορμή τον Κορωνοϊό, ιδιαιτέρως για τη χρήση ή την μή χρήση της μάσκας μέσα στον Ορθόδοξο Ναό, ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ! 
_______Δηλ. μεταξύ μας μέ θέμα την χρήση ή όχι της μάσκας εναντίον του Κορωνοϊού μέσα στο Ναό άρχισε ήδη μια φαγωμάρα, η οποία και θα κατατρώγει πλέον τις σάρκες μας, αφού άλλοι εκ των εκκλησιαστικών Ηγετών αποδέχονται την χρήση της μάσκας εντός του Ναού και άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο γράφων το παρόν κείμενον, αντιθέτως την μάχονται και την αρνούνται!  

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (31/8/20-6/9/20)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 2/9: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Παρασκευή 4/9: νηστεία (άλαδο φαγητό, 2η εκδοχή: λαδερό*)
*Αν και στα περισσότερα νηστειοδρόμια την 4η Σεπτεμβρίου δεν γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου (εφόσον πέσει Τετάρτη ή Παρασκευή), στο νηστειοδρόμιο του π. Βασιλείου Βολουδάκη αναφέρεται κατάλυση οίνου-ελαίου λόγω εορτής του Αγίου Προφήτου Μωϋσέως. Η κατάλυση αυτή προσετέθη υπό του π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου με το επιχείρημα ότι ο Προφήτης Μωϋσής πρέπει να τιμάται  ισοδύναμα με τον Προφήτη Ηλία και άρα όπως έχουμε κατάλυση οίνου-ελαίου την 20η Ιουλίου, το ίδιο πρέπει να συμβεί και την 4η Σεπτεμβρίου. 

Θα προτείναμε να ακολουθήσετε την εκδοχή που θα σας συμβουλεύσει ο πνευματικός σας.

Μαυροβούνιο: Ο Τζουκάνοβιτς έχασε τις εκλογές μετά από 30 χρόνια- Νικητής ο φιλοσερβικός συνασπισμός

 

ΣΧΟΛΙΟ : Ο Τζουκάνοβιτς ηττήθηκε στις εκλογές μετά από 30 χρόνια. Ο διώκτης της Σερβικής Εκκλησίας τιμωρήθηκε από τον λαό! Νικητής ο φιλοσερβικός συνασπισμός. Ένας από τους πρώτους που ψήφισε το πρωί της Κυριακής ήταν ο Μητροπολίτης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμφιλόχιος και ο επίσκοπος Ιωάννης, οι οποίοι είχαν προηγουμένως διωχθεί για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες κατά του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας

Με βάση την καταμέτρηση των 95% των ψηφοδελτίων, το Κέντρο Παρακολούθησης των εκλογών του Μαυροβουνίου, επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου και ότι το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών- DPS, του Μίλο Τζουκάνοβιτς θα πάει στην αντιπολίτευση μετά από 30 χρόνια.

Μόρφου Νεόφυτος: «Βρείτε τρόπο τα παιδιά σας να μην βάλουν ποτέ τους μάσκα»

 morfou maskes



Για τις μάσκες στα σχολεία μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στην σύναξη της Παναγίας Καταφυγιώτισσας στο χωριό Πλατανιστάσα.

Ο Πανιερώτατος ερωτηθείς για τις μάσκες στα σχολεία απάντησε: "Τα παιδιά σας και τα μάτια σας! Και τα μάτια και το στόμα, θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό χωρίς μάσκα! Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια Κοινωνία μετά από 20 χρόνια, "δαιμόνων"! Όχι ανθρώπων! "Δαιμόνων"!"

Ο μικρός Δημητράκης, το παιδί του Θεού

Σχόλιο: Απλά συγκλονιστική η διήγηση. Μην το προσπεράσετε... Θα χάσετε...


Τον Σεπτέμβριο κάποιου έτους στο ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ο μικρός Δημητράκης ζητούσε επειγόντως τον ιερέα του Νοσοκομείου. Ήθελε οπωσδήποτε να κοινωνήση.

Ήταν 13 ετών. Ενάμισι περίπου χρόνο βρισκόταν στην συγκεκριμένη κλινική. Ένας μικρός πονοκέφαλος τον ωδήγησε εκεί. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του εγκεφάλου.

Η καταγωγή του ήταν από το Φίερι της Αλβανίας. Οι γονείς του αβάπτιστοι. Έμεναν αρκετά χρόνια στην Πάτρα.

Αυτός, λίγο μετά την είσοδό του στο Νοσοκομείο, θέλησε να βαπτιστή. Άκουγε για τον Χριστό και ήθελε να γίνη «παιδί» Του. Βαπτίστηκε «εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος», κατόπιν κατηχήσεως βέβαια.

Όλοι τον αγαπούσαν πολύ στην κλινική. Ο καρκίνος είχε προχωρήσει αρκετά και ήδη του είχε στερήσει την όραση. Δεν έβλεπε καθόλου, τίποτε και κανέναν. Άκουγε όμως με μεγάλη και θαυμαστή υπομονή. Δεν παραπονιόταν. Έλεγε ότι ο Θεός τον αγαπά πολύ. Προσευχόταν και παρακαλούσε και τους γονείς του να κάνουν το ίδιο.

Μάσκες, γάντια και αντισηπτικά: Ποιες είναι οι επιβλαβείς συνέπειες για το δέρμα μας;

Μάσκες, γάντια και αντισηπτικά: Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν στην  υγεία μας και ειδικά στο δέρμα σας


 Ενώ τα γάντια και οι μάσκες είναι απαραίτητα για την προστασία όλων η πολύ συχνή χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε δερματοπάθειες.

ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ! Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ !

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης δεν θα γιορτάσει εξαιτίας… κορωνοϊού | Cretapost.gr


Πρωτοπρεσβύτερος

π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος

Ἐφημέριος Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν

6945-377621,  
      Πάτρα  29.8.2020


Ἐπιτέλους, τέλος στὰ κρατικὰ καὶ παρακρατικὰ  fake news.

ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !
Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ  ΣΤΟΝ  Ι. ΝΑΟ !

                                               
Α.  Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης Εἰρηναῖος, ἐπίσκοπος ἐγνωσμένου ἤθους καὶ κύρους, ποὺ ἀπολαμβάνει μεγάλου σεβασμοῦ καὶ τιμῆς στὶς συνειδήσεις τῶν πιστῶν, σὲ ὁμιλία του στὸν πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἀποστ. Τίτου Ἡρακλείου στὶς 25.8.20 προέτρεψε τοὺς πιστοὺς νὰ μὴ χρησιμοποιοῦν τὴ μάσκα μέσα στοὺς Ἱ. Ναοὺς διότι, δὲν εἶναι δυνατὸν κατὰ τὴ διάρκεια τῆς Θ. Λειτουργίας νὰ ὑπάρξει διασπορὰ τοῦ ἰοῦ, διότι δὲν εἶναι οἱ Ναοὶ μας ἑστίες μολύνσεως καὶ μεταδόσεως τοῦ κορωνοϊοῦ. Μάλιστα σὲ δήλωσή του σὲ τοπικὸ τηλεοπτικὸ σταθμὸ μετὰ τὴ Θ. Λ. ἐπέμεινε στὴν προτροπὴ του δηλώνοντας: «εἴμαστε ἐλεύθεροι στὴν Ἐκκλησία, δὲν εἴμαστε σκλαβωμένοι. Τουλάχιστον μέσα στὸ ναὸ νὰ μὴ φοροῦμε. Ἔξω ἀπὸ τὸ ναό, ἐντάξει»[1].