Ετικέτες

7.2.18

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ


Ακολουθεί ο παρακλητικός κανών του Αγίου Παρθενίου 
(έκδοση Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων):

Σάλπισμα εθνικής εγρήγορσης για τα δεινά που έρχονται από το Άγιο Όρος

Γέροντας Γρηγόριος: «Ο πόλεμος εγγύς, ετοιμάσου…»

Ένα βράδυ είδε σε ενύπνιο τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος της είπε «Θάρσει, θα γίνεις καλά»

Σχετική εικόνα

Η μονή του Αρχαγγέλου στο Θάρι της Ρόδου είναι ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά προσκυνήματα του νησιού. Η μονή είναι κτισμένη ψηλά, σε ένα δασωμένο λόφο και καθώς λέει η λαϊκή ρήση, «Όποιος δεν επήγε στο Θάρρι, τον κόσμο δεν εχάρει».


Σύμφωνα με την τοπική παράδοση μια βασιλοπούλα που έπασχε από ανίατη ασθένεια ήρθε από την Κωνσταντινούπολη στη Ρόδο. Ο πατέρας της την έστειλε σ’ αυτό το μέρος ελπίζοντας ότι, το ιδανικό του κλίμα θα την βοηθούσε…

Tά ἐμπόδια στή ζωή μας εἶναι ἡ προστασία μας καί ὄχι ἡ κατάρα μας καί ἡ δοκιμασία μας!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος πορφυριος

Ἅγιος Πορφύριος

σο πιό σκληρόκαρδος εναι νθρωπος, τόσο πιό βαθιά θά εναι πτώση του. να αγό σπάει καί πό ψος 30 πόντων. μως νας βράχος πρέπει νά νέβει πολύ ψηλά καί νά πέσει γιά νά συντριβε.

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ (2 ΗΧΗΤΙΚΑ)

Άγιος Παρθένιος - ο Άγιος προστάτης των καρκινοπαθών (μια συγκλονιστική μαρτυρία)




Ο όσιος Παρθένιος έζησε στα χρόνια της βασιλείας του Μ. Κωνσταντίνου. Καταγόταν από Κωμόπολη της Βιθυνίας και ήταν γιος του Διακόνου Χριστοφόρου. Γράμματα πολλά δεν έμαθε, ήταν όμως ευλαβέστατος και ενάρετος άνθρωπος. Από τον πατέρα του διδάχθηκε την αγάπη προς τον Θεό και προς τους ανθρώπους, και γι' αυτό υπήρξε φιλόθεος, φιλάνθρωπος και ελεήμων. Ασχολείτο με το ψάρεμα, στο οποίο είχε θαυμαστές επιδόσεις, και τα ψάρια που ψάρευε τα μοίραζε στους φτωχούς η τα πουλούσε και τους έδινε τα χρήματα. Επίσης, επισκεπτόταν τους θλιμμένους και τους αρρώστους και τους παρηγορούσε με τον εμπνευσμένο λόγο του και με τα έργα της φιλανθρωπίας του. Την διακονία του αυτή και τον όλο τρόπο της ζωής του εξετίμησε ο Επίσκοπος Μελιτοπόλεως Φίλιππος, ο οποίος τον χειροτόνησε Ιερέα. Αργότερα ο Μητροπολίτης Κυζίκου Αχίλλιος τον χειροτόνησε Επίσκοπο Λαμψάκου.

Κάθε βράδυ κάποιοι "θεότρελοι", αντί άλλης "διασκέδασης", κάνουν προσευχή και διαβάζουν ονόματα (αγνώστων κυρίως...) αναγκεμένων αδελφών...Κάτι αλλάζει,σου λέω!

Μήπως θες και συ να τους "κάνεις παρέα";
(Αυτά που ακολουθούν είναι μονάχα τα αποψινά...)

Αποτέλεσμα εικόνας για να προσευχηθούμε

ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Ραγίζει καρδιές η μητέρα του μικρού Παναγιώτη Τσολάνα. Επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθούν 220.000 δολάρια για να φύγει ο μικρός για την Αμερική. Ας σώσουμε ΟΛΟΙ μαζί τον μικρούλη. Παρακαλούμε ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ γιατί η κατάσταση έίναι εξαιρετικά σοβαρή Το ταξίδι του Παναγιώτη μας στη ΖΩΗ



1) "H μικρή Ευγενία, 11 ετών, νοσηλεύεται στην εντατική και κινδυνεύει η ζωή της. Φίλη μας παρακαλεί να προσευχηθούμε για την μικρούλα. Εμείς πώς μπορούμε να αρνηθούμε;"

("ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ")

2) Καλησπέρα αδέρφια.
Σας παρακαλώ μια προσευχή για τον Νεκτάριο.
Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ ποδηλατούσε.
Δημιουργήθηκε θρόμβος στον εγκέφαλο και είναι σε κώμα...

(Α.Α)