Ετικέτες

10.1.21

Νεκταρία (10 ετών) και Φώτιος (ενός έτους): παιδιά με καρκίνο... και Όλγα (πρόβλημα στο έντερο υπό διερεύνηση)


Δύο νέα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ αιτήματα. Μην τα προσπεράσουμε...

Θα μπορούσαν να είναι δικά μας παιδιά...


Νεκταρία 10 ετών: παιδί πολύτεκνης οικογενείας. Χειρουργείται την Τετάρτη 13/1 για όγκο στον εγκέφαλο...

Φώτιος 12 μηνών: επίσης με καρκίνο στο κεφάλι, έκανε επέμβαση περιμένουν τα αποτελέσματα που θα δείξουν αν ο καρκίνος είναι επιθετικός.


Προσθέτω και την Όλγα, νεαρή κοπέλα που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από μεγάλους πόνους στο έντερο. Το ψάχνει σε πολλούς γιατρούς, αλλά ακόμα δεν έχει εντοπισθεί το αίτιο. Ας ευχόμαστε να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό.


Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ο καθένας. Κομποσκοίνι, μνημόνευση, παρακλήσεις κτλ. Ας δώσουμε τα ονόματα και σε κάποιον ιερέα, ιερομόναχο ή μοναχό.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (11/1/21 - 17/1/21)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύονται τα πάντα. 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 13/1: νηστεία  (άλαδο ή λαδερό φαγητό)
Σχόλιο: 
Σύμφωνα με το "Νηστειοδρόμιον" του π. Βασιλείου Βολουδάκη 
γίνεται κατάλυσις οίνου-ελαίου, 
διότι δεν έχει γίνει ακόμα η απόδοση (14/1) της δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων. 
Κατ' άλλους τηρείται αυστηρή νηστεία (άλαδο). 
Ρωτήστε τον πνευματικό σας για την εκδοχή που θα ακολουθήσετε.

Παρασκευή 15/1: νηστεία  (άλαδο φαγητό)

Η βλάβη στη συνείδηση του Έλληνα



γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Από την μία η επιβολή αποκλειστικά και μόνον καθηγητών της λογικής του Σόρος στις θεωρητικές σχολές από το 1981 και εντεύθεν και από την άλλη η ανθελληνική προπαγάνδα των ΜΜΕ φαίνεται πως έχουν προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην συνείδηση που έχει ο μέσος Έλληνας για τον εαυτό του. Αφορμή για αυτήν μας την διαπίστωση στάθηκε η νέα πρόκληση της επιτροπής της Γιάννας. Για την εν λόγω, βέβαια, επιτροπή τα είπαμε από τους πρώτους και εξηγήσαμε ότι το καλύτερο είναι απλώς να μην ασχολούμαστε μαζί της, καθώς η απομείωση κάθετι ελληνικού, η πρόκληση και η προσωπική προβολή των ελάχιστα γνωστών μελών της είναι οι στόχοι της. Σήμερα, όμως, θα κάνουμε μία εξαίρεση όχι για να αναφερθούμε στην νέα πρόκληση παίζοντας και εμείς το παιχνίδι της, αλλά επειδή ακριβώς η αντίδραση σε αυτήν την πρόκληση υπήρξε απογοητευτική όχι λόγω του πλήθους των αρνητικών σχολίων που έλαβε, πράγμα ιδιαίτερα συμφέρον για την εν λόγω επιτροπή, μα κυρίως λόγω της ποιότητας των σχολίων αυτών.