Ετικέτες

29.1.14

Μιχάλης Καλογεράκης .Ένας εφευρέτης στην απομόνωση!!!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΑΡΧΩΝ ( 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ )


Στις 30 Ιανουαρίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των τριών Ιεραρχών :
Το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.

ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.........

Ο δικός μας άνθρωπος Ευρυβιάδης Μπαιραμίδης νευροχειρουργός ,διαβάσετε αξίζει ............

Δείτε τη καταπληκτική ταινία ''ΤΟ ΝΗΣΙ'' online μέσω του ιστιολογίου μας

Κάπου στὴ βόρεια Ῥωσία, σ᾿ ἕνα μικρὸ ὀρθόδοξο μοναστήρι, ἐγκαταβιώνει ἕνας πολὺ ἀσυνήθιστος ἄνθρωπος. Οἱ συμμοναστές του προβληματίζονται ἀπὸ τὴν ἐκκεντρικὴ συμπεριφορά του. Οἱ προσκυνητὲς τῆς Σκήτης θεωροῦν ὅτι ἔχει τὴν δύναμη νὰ θεραπεύει ἀσθένειες, νὰ ἐξορκίζει τοὺς δαίμονες καὶ νὰ προβλέπει τὸ μέλλον. Ὡστόσο, ὁ ἴδιος θεωρεῖ τὸν ἑαυτό του ἀνάξιο, λόγω μιᾶς ἁμαρτίας ποὺ διέπραξε στὰ νιάτα του. Ἡ ταινία εἶναι μιὰ παραβολή, ποὺ συνδυάζει τὴν σοβιετικὴ καθημερινότητα καὶ τὴν ὀρθόδοξη μοναστικὴ πολιτεία, ἀκραιφνεῖς πρεσβευτὲς ἀντιστοίχως τοῦ ἀθεϊκοῦ ὑλισμοῦ καὶ τῆς ἔνθεης πνευματικότητας.

«Εἶναι μιὰ ταινία γιὰ τὸ γεγονὸς ὅτι ὁ Θεὸς ὑπάρχει. Προκύπτει μιὰ στιγμὴ στὴ ζωή, ποὺ στὸ ἐπίκεντρο βρίσκεται αὐτὸ τὸ σημαντικὸ ζήτημα. Ἐπιπλέον, προσπαθῶ νὰ ἐπεκταθῶ σὲ νέα κινηματογραφικὰ εἴδη, στὴ συγκεκριμένη περίπτωση τὸ εἶδος τῆς ζωῆς τῶν ἁγίων».
Πάβελ Λουνγκίν, Σκηνοθέτης

Κατσαρός: Για την καταστροφή των χημικών της Συρίας δίπλα μας!!!

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου (διαβάστε εδώ):

«Πρωτοφανής η σιωπή της κυβέρνησης», επανέλαβε μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο επιστημονικός συνεργάτης στο “Δημόκριτο” Νίκος Κατσαρός για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της ...Συρίας στη Μεσόγειο.


Αναφορικά με τις πληροφορίες για τις υποδομές του πλοίου πάνω στο οποίο θα καταστραφούν τα χημικά και τις τραγικές ελλείψεις του, όπως Ισπανοί επιστήμονες επισημαίνουν, ο καθηγητής ανέφερε ότι η απόφαση δείχνει το πόσο εύκολα κι ανώδυνα οι ΗΠΑ επιθυμούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους.


Το πλοίο σήμερα-αύριο αναμένεται να βρεθεί στη Μεσόγειο. Σιγή ιχθύος από τα αρμόδια υπουργεία.



Νέα τουρκική πρόκληση: «Ημέρα Ανεξαρτησίας των Τούρκων της Θράκης η 29η Ιανουαρίου»

Tο «κόμμα» Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας  εξέδωσε ανακοίνωση, με την ευκαιρία της «επετείου της 29ης Ιανουαρίου 1988» όταν ορισμένοι εκ των μελών της μειονότητας προκάλεσαν επεισόδια, με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας
 6E0A3988A7A4CBDB3055A01F519094C9

Έτοιμο να γιορτάσει και φέτος την 29η Ιανουαρίου ως «ημέρα της εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης» εμφανίζεται το «κόμμα» Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας (DEB)! Το εν λόγω ««κόμμα», με τις ευλογίες του προξενείου Κομοτηνής, δραστηριοποιείται στη Θράκη, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Αλί Τσαβούς.
Στις 29 Ιανουαρίου 1988, μέλη της μειονότητας προκάλεσαν επεισόδια, με αφορμή την απαγόρευση του όρου «τουρκικός» από συλλόγους και σωματεία της μειονότητας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στην ιστοσελίδα του, το κόμμα DEB έχει αναρτήσει τη σχετική ανακοίνωση μόνο στα τουρκικά:
Η ανακοίνωση (μεταφρασμένη):

ΒΙΝΤΕΟ-Το φαινόμενο του "μαύρου ήλιου"

Ένα μοναδικό θέαμα είχε την δυνατότητα να καταγράψει ένα ζευγάρι κατά την διάρκεια μιας βαρκάδας σε λίμνη της Ιρλανδίας, όταν εκατοντάδες χιλιάδες ψαρόνια  σχημάτισαν το φαινόμενο του «μαύρου ήλιου». Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο που τα τεράστια σμήνη των πουλιών καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο.
Δείτε το βίντεο του Ant1

Γνωριμία με τον Θαυματουργό Άγιο Λουκά τον Ιατρό

11 Ιουνίου (νέο)
και
29 Μαΐου (παλαιό)

σημ.: όσοι Άγιοι κοιμήθηκαν μετά το 1924 εορτάζονται σε άλλη ημερομηνία με το νέο και άλλη με το παλαιό (13 ημέρες διαφορά). Να σημειώσουμε ότι το παλαιό ημερολόγιο ακολουθεί και το Άγιον Όρος, αλλά και η Ρωσική και η Σερβική Εκκλησία.

Πείραμα «Φιλαδέλφειας» εντός της ελληνικής ΑΟΖ ο εφιάλτης του Cape Ray;

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ Ή ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ
700 ΤΟΝΟΙ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΤΡΑ
ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ