Ετικέτες

24.12.16

ΤΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ, ΜΑΡΙΑΜ;



Καραγιάννης Ανδρέας
Συγγραφέας


Καθὼς  φθάνουν τὰ Χριστούγεννα, ἡ μορφὴ τῆς Ἁγίας Θεοτόκου, τῆς Παναχράντου Μητέρας τοῦ Κυρίου μας, καταλαμβάνει ξεχωριστὴ θέση στὶς καρδιὲς τῶν πιστῶν. Ἔκτακτο τὸ μεγαλεῖο της, διότι μόνην ἐκείνην ἐξέλεξε ὁ Θεὸς νὰ γίνει ἐκλεκτὸ ὄργανο, ἀπὸ τὴν ὁποία ὁ Μονογενής Του Υἱὸς θὰ προσελάμβανε τὴν ἀνθρώπινη φύση καὶ θὰ ἐρχόταν μεταξὺ τῶν ἀνθρώπων ὡς Σω τήρας καὶ Λυτρωτής.

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής των Χριστουγέννων [25/12/16]


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Β´ 1 - 12

Κυριακή Χριστουγέννων: Ακολουθία Εσπερινού, Όρθρου, τυπικό κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για γέννηση χριστού
Κυριακή Χριστουγέννων
[συμβαίνει κάθε 6 χρόνια!]

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016:

Τά Χριστούγεννα τῆς γιαγιᾶς




Μιά γιαγιά μπῆκε ξυπόλυτη στό λεωφορεῖο καί βρῆκε βοήθεια ἀπό αὐτόν πού κανείς δέν περίμενε…

Γέροντας Σωφρόνιος: Η αγάπη οδηγεί την ανθρωπότητα στον έναν Άνθρωπο

Αποτέλεσμα εικόνας για αγαπη χριστος


Η Εκκλησία κατέχει τη δική της “επιστήμη”, αυτήν της Θεογνωσίας. Κι αυτή έχει την οδό και τη μέθοδό της, οι οποίες οδηγούν στη γνώση αυτή. Όποιος θέλει να την αποκτήσει, οφείλει να ακολουθήσει την οδό που χάραξε η Εκκλησία, την οδό της πίστεως και της τηρήσεως των εντολών του Χριστού.

Πως ερευνάμε "τας γραφάς"; .



Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου
Για την τεκμηρίωση ενός ιστορικού γεγονότος έχουμε τρία είδη αποδείξεων:

Έχεις όσα λένε οι μακαρισμοί του Χριστού;



Ο Χριστός και Θεός μας φωνάζει καθημερινά ολοκάθαρα διά του ευαγγελίου του, «μακάριοι είναι οι πτωχοί στο φρόνημα, διότι δική τους είναι η βασιλεία των ουρανών».

Η Θαυματουργή «Παναγία Γερόντισσα»




Στην Ιερά μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους φυλάσσεται η Ιερά εικόνα  «Παναγία Γερόντισσα», η οποία έλαβε αυτή την ονομασία από ένα θαύμα που συνέβη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του θανάτου ενός γέροντος ορθοδόξου ηγουμένου.