Ετικέτες

8.8.20

Εκοιμήθη στο Άγιον Όρος ο μοναχός Νεκτάριος

 μοναχός Νεκτάριος

Παρότι πατέρας οχτώ παιδιών πρόσφερε πολλές φορές τις υπηρεσίες του στην ανέγερση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και Ναών χωρίς αμοιβή.

Το όνομά του ήταν Γεώργιος Λαμπριανίδης. Καταγωγή του το Πρωτοχώρι Κοζάνης. Γόνος ευλαβών γονέων από τον Πόντο. Αντίκρισε το φως του ήλιου πριν από 82 χρόνια, το 1938. Φτωχικές οι συνθήκες του χωριού για μια πολύτεκνη οικογένεια, μέσα στην οποία γεννήθηκε. Έπρεπε να δουλέψουν σκληρά στα χωράφια όλα τα μέλη της οικογένειας για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ο Γιώργος έφυγε από το χωριό σε ηλικία δεκαέξι ετών. Κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να εργάζεται στις οικοδομές. Εκεί γνώρισε ως λαϊκό τον αργότερα ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους, ιερομόναχο Αγάθωνα.


του Γεωργίου Τσακαλίδη

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ... ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ...


Σχόλιο: Εμένα μου φαίνεται ότι έχουμε επανάληψη... Η Δ.Ι.Σ. έκανε μία τεράστια ντροπιαστική υποχώρηση και το κράτος ήρθε για μια ακόμη φορά να την ακυρώσει! 

"ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ..."

Χωρίς λιτανείες και με τα περιοριστικά μέτρα εντός και εκτός των ναών σε ισχύ, αναμένεται να τιμηθεί φέτος η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μία εβδομάδα πριν από τις 15 Αυγούστου η κυβέρνηση δια στόματος του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά γνωστοποίησε ότι «αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα»

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.


Υποχρεωτικά με μάσκα στους ναούς οι πιστοί για όλο το μήνα ...
Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Σέ Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας, οἱ ἐπίσκοποι εἶναι ὅλοι τους ὑποχρεωμένοι (ὀνομαστική ψηφοφορία) νά λάβουν ἀνοιχτά θέση ἀπέναντι στό ὑπό συζήτηση θέμα (ὑποχρεωτική φιμωτροφορία μέσα στούς ἱερούς ναούς). Καί νά τό κάνουν αὐτό ὄχι μονολεκτικῶς ἤ μέ ἐπιχειρήματα ἀντλούμενα ἀπό τόν χῶρο τῆς πολιτικῆς ὀρθότητας, ἀλλά μέ ἀναφορές στό ἀνεξάντλητο χρυσορυχεῖο τῆς Ἁγιοπατερικῆς μας Παραδόσεως.

Υπέρ υγείας και θ. βοηθείας του π. Σαράντου

20 λεπτά αρκούν... Η Προσευχή που Ανανεώνει - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε έχουμε ανάγκη από άξιους κληρικούς που ορθώνουν το ανάστημά τους και τα λένε έξω από τα δόντια... Ένας τέτοιος κληρικός είναι και ο π. Σαράντης, ο οποίος θα χειρουργηθεί σύντομα. Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να αναρρώσει σύντομα. 

Κυριακή θ´ Ματθαίου 9/8/20: ακολουθία εσπερινού, όρθρου, μουσικά κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακη η ματθαιου

Κυριακή θ´ Ματθαίου



Παρακάτω μπορείτε να βρείτε:τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, τροπάρια και αναγνώσματα της θείας λειτουργίας, μουσικά, ηχητικά, το τυπικό κ.α. για την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020:

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής Θ' Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΔ´ 22-34


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Θ´ Ματθαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία

Κορ. γ΄ 9-17

Απαίτηση των καιρών μας η μετάνοια


Απομαγνητοφωνημένη ομιλία
μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου
για την ανάγκη μετανοίας
ως μήνυμα από τη θλιβερή επέτειο
της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης
Στόμιο Λαρίσης, 28-5-1994 
   
  Σήμερα, αγαπητοί μου, έχουμε μια πολύ θλιβερή επέτειο, την 29η Μαΐου 1453. Άραγε τη θυμηθήκαμε; Ότι είναι πάρα πολύ σπουδαίο να έχουμε μία μνήμη ιστορική, μόλις και ανάγκη να το πει κανείς· διότι, εάν έχουμε πάντοτε αυτήν την ιστορική μνήμη, μπορούμε πάντοτε, έχοντάς τη ως βοηθό και διδάσκαλο, να αποφεύγουμε εκείνα τα οποία στο παρελθόν μάς προξένησαν ζημιά, να πράττουμε όμως εκείνα τα οποία στο παρελθόν αποδείχτηκαν σωστά. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε, πάντοτε μία επέτειος, είτε χαρούμενη, είτε θλιβερή έχει πολλά να διδάξει. Αναρωτηθήκαμε γιατί χάσαμε το Βυζάντιο; Διότι σαν και σήμερα, το 1453, ἑάλω ἡ Πόλις… Κατελήφθη η Πόλις. Τη χάσαμε την Πόλη. Και η Πόλη δεν ήταν απλώς μόνο η Κωνσταντινούπολη, ήταν η πρωτεύουσα του απεράντου εκείνου βυζαντινού κράτους, το οποίο λίγο-λίγο φαγώθηκε και έμεινε μόνο μία πόλις, ως κράτος, μόνο μία πόλις, και αυτή η πόλις έπεσε αυτήν την ημερομηνία.

  Ρωτήσαμε λοιπόν για ποιο λόγο έπεσε το Βυζάντιο; Εάν κάναμε αυτήν την αυτοκριτική και την κάναμε πάντοτε μέσα στην ιστορία, αλήθεια δεν θα κινδυνεύαμε να υποστούμε και νέες αλώσεις, και μάλιστα, αν θέλετε, και από τους ιδίους εχθρούς. Αγαπητοί μου, εκείνο που έκανε το Βυζάντιο να πέσει ήταν η αμαρτία.