Ετικέτες

28.9.18

«Οι Τούρκοι Σκοπίων θα υποστηρίξουν μαζικά το δημοψήφισμα»



Το κόμμα Τουρκικό Κίνημα απόψε ολοκλήρωσε την εκστρατεία του στο Ρέσεν, για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Προσευχή με το ψαλτήρι για την θεομηνία (με αρχείο pdf)

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Αρσένιος


Ας χρησιμοποιήσουμε τους ψαλμούς, όπως τους χρησιμοποιούσε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, για να βοηθήσουμε τους αδερφούς μας που πλήττονται και θα πληγούν από την θεομηνία σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Εντόπισα τρεις ψαλμούς τους οποίους θεωρώ κατάλληλους (17, 68, 148). Το προτεινόμενο σχήμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο είναι: 

Ν΄ (50) ψαλμός, θεοτοκίο, απολυτίκιο Αγ. Αρσενίου

η περίπτωση που προσευχόμαστε και ο ψαλμός 17, 68, 148

μικρή δοξολογία και μεγαλυνάριο Θεοτόκου


Στην αρχή πρόσθεσα τρισάγιο, στο απολυτίκιο πρόσθεσα και αυτό του Αγίου Παϊσίου και στο τέλος "Δι' ευχών...". Οι προσθήκες μου είναι με μπλε γράμματα. Μπορείτε να τις παραλείψετε αν βιάζεστε κι επίσης μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τρεις ψαλμούς (17, 68, 148), όποιον θεωρείτε εσείς πιο κατάλληλο. Στο τέλος έχω και αρχείο pdf στο scribd γα κατέβασμα.

Η προβλεπόμενη πορεία του Μεσογειακού Κυκλώνα "Ξενοφών" - Νέα ενημέρωση

Στο βίντεο παρουσιάζονται δορυφορικές εικόνες που συλλέξαμε και επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr.  Φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού νοτιοδυτικά της χώρας μας την Παρασκευή 28/09 μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Με αποχρώσεις του γκρι και πορτοκαλί διακρίνονται οι νεφικοί σχηματισμοί και με πράσινες κουκκίδες οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που ανιχνεύει το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.



Το παρακάτω animation (Εικόνα 2) δείχνει την προβλεπόμενη θέση του Μεσογειακού Κυκλώνα"Ξενοφών" νότια της Πελ/νησου το απόγευμα του Σαββάτου 29/09 στις 15:00. Οι άνεμοι στη θάλασσα των Κυθήρων αναμένεται να ξεπεράσουν σε ένταση τα 9 μποφόρ.

Με το κομποσκοίνι στο χέρι κάνει 100 μετάνοιες για κάθε θύμα του ο Κώστας Πάσσαρης

Σ τίποτα δν θυμίζει τν δίστακτο κακοποι ὁ Κώστας Πάσσαρης, πο δολοφόνησε τέσσερις νθρώπους σ λλάδα κα Ρουμανία.


δικηγόρος του λέει πως έχει μετανιώσει γι τς δολοφονίες κα θέλει ν ζητήσει συγγνώμη π τς οκογένειες τν θυμάτων. πατρ Γερβάσιος Ραπτόπουλος πο βρίσκεται στ πλευρ το κακοποιο, ναφέρει στν ΑΝΤ1, πς Πάσσαρης μ τ κομποσκοίνι στ χέρι κάθε βράδυ κάνει 100 μετάνοιες γι κάθε σκοτωμένο του. Στ μεταξύ, ναβλήθηκε γι τρίτη φορ δίκη το καθς διαδικασία προσωρινς παράδοσης π τ Ρουμανία "σκάλωσε" στ ξοδα μεταφορς ν ο συγγενες τν θυμάτων νησυχον καθς πολλ δικήματα βρίσκονται στ ρια παραγραφς.

«Με την πίστη επιβίωσε το Γένος – η Ορθοδοξία διέσωσε το Γένος»

«Κρυφό Σχολειό: η κάθε οικογένεια, η κάθε ενορία, η κάθε ζωντανή – ζεστή γωνιά της Ρωμιοσύνης..» 
-Καταπληκτικό κείμενο, που αξίζει να το διαβάσετε.

Συγκλονιστικό βίντεο από το Φρέαρ του Ιακώβ

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φρέαρ του Ιακώβ

Ο αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φρέαρ του Ιακώβ μιλάει αποκλειστικά στην Πεμπτουσία για την ιστορία της Μονής, για τα βιβλικά πρόσωπα και γεγονότα με τα οποία συνδέεται ο τόπος όπου βρήσκεται η Μονή, καθώς και για τον σύγχρονο οσιομάρτυρα άγιο Φιλούμενο, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο εντός της Μονής. Τέλος ο π. Ιουστίνος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχει 39 έτη διακονίας σε αυτή τη μονή και 32 απόπειρες δολοφονίας.

20 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας


sklavos texnologias 01
Έχεις ποτέ σταθεί και αναρωτηθεί αν ελέγχεσαι από μια δύναμη πέρα ​​από τον εαυτό σου; Μήπως ο κόσμος αισθάνεται  άδειος, εξωπραγματικός και τρελός και όλα αυτά την ίδια στιγμή;
Ίσως αυτές οι σκέψεις εσένα να μην αγγίζουν, καθώς έχεις ήδη αναλωθεί μέσα σε όλες αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που υποτίθεται ότι γίνονται για να μας βοηθήσουν. Όπως και να έχει το πράγμα, παρακάτω είκοσι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας.