Ετικέτες

30.7.17

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (31/7/17 - 6/8/17)

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η νηστεία της Παναγίας. Πιο συγκεκριμένα, η νηστεία ξεκινά από την Τρίτη 1/8. Η νηστεία αυτή είναι το ίδιο αυστηρή με αυτήν της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά έχει διάρκεια μόλις δύο εβδομάδων (λήγει στις 15/8 μετά τη θεία λειτουργία). Όλες τις καθημερινές έχουμε αυστηρή νηστεία (τρώμε άλαδο φαγητό), ενώ το Σαββατοκύριακο επιτρέπεται κατάλυση οίνου-ελαίου (λαδερό φαγητό). Μοναδική εξαίρεση είναι η 6η Αυγούστου (όποια μέρα κι αν πέσει), οπότε εορτάζουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και γίνεται κατάλυση ιχθύος. 

Δευτέρα 31/7: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Ξεκινά η νηστεία

Τρίτη 1/8 - Παρασκευή 4/8: νηστεία (άλαδο φαγητό)

Σάββατο 5/8: νηστεία (λαδερό φαγητό)

Κυριακή 6/8: νηστεία (μπορούμε να φάμε ψάρι)
[Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού]

Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι, τότε πως μπορεί κανείς να διακρίνει ποια είναι η αλήθεια;Ε: Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι και λένε τα πράγματα που θα έλεγαν οι άγγελοι, τότε πως μπορεί κανείς να διακρίνει ποια είναι η αλήθεια;

Διδακτική ιστορία: Ο λύκος, ο Όσιος και τα γαϊδουράκια


Στην περιοχή του Μγβίμε, όπου ασκήτευε ό Όσιος Σίω ό Σπηλαιώτης, τα θηρία, και κυρίως οι λύκοι, κατασπάραζαν συχνά τα ζώα των ανθρώπων, που έφθαναν ως εκεί ζητώντας θεραπεία, αλλά και τα γαϊδουράκια, που είχαν οι ασκητές, για να μεταφέρουν διάφορα φορτία.

Όρια αλαθήτου αγίων και θεοπνευστίας

Δεν υπάρχει αλάθητος άγιος, μόνο ασφαλής οδηγός
σχόλιο Γ.Θ : Έχει περάσει μια εσφαλμένη αντίληψη για το "αλάθητο" που πρέπει να προσέξουμε...

τού π. Γ. Μεταλληνού
τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών
Απομαγνητοφώνηση τμήματος ομιλίας

Το μεγάλο σκάνδαλο!!!

18/Αποτέλεσμα εικόνας για ελστατ γεωργιουo«Άμεσο δόλο» απέδωσε η πανεπιστημιακός και πρώην μέλος του ΔΣ της Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την πλαστογράφηση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να μπει η χώρα στο Μνημόνιο το 2010.