Ετικέτες

13.9.18

ΠΡΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ


 1. Το «ξύλο» του παραδείσου, για το οποίο γίνεται λόγος στα πρώτα κεφάλαια της Γένεσης (1-2), προτυπώνει σύμφωνα με αρκετούς Πατέρες της Εκκλησίας μας τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού...


2. Τα ξύλα που τοποθέτησε ο Αβραάμ για τη θυσία του υιού του Ισαάκ, προτυπώνουν το Σταυρό του Κυρίου, ο δε Ισαάκ είναι τύπος του θυσιασθέντος Θεού – του Ιησού Χριστού. 

Πώς κάνουμε σωστά το σημείο του Σταύρου;

Το σημείο του Σταυρού


     Πώς όμως θα γίνει και για μας φυλακτήριο το σημείο του σταυρού; Πώς θα γίνει στα χέρια μας φόβητρο των δαιμόνων; Αν το κάνουμε σωστά! Αν το κάνουμε, όπως μας παραδίδει και μας διδάσκει η αγία Εκκλησία μας, δηλαδή με πίστη, ευλάβεια, συναίσθηση, ιεροπρέπεια, ταπείνωση και διάκριση.

Πώς δηλαδή;

Ο Προφήτης Ιωνάς και το «σημείο» του σταυρού



Η παραμονή του Ιωνά μέσα στην κοιλιά του κήτους επί τρεις ημέρες και η εξέμεσή του στη στεριά αποτελούν, σε ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη, τον κατ΄ εξοχήν τύπο της τριημέρου Ταφής και της Αναστάσεως του Χριστού. Μάλιστα ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός θέλοντας να δώσει σημείο περί της τριημέρου Ταφής και της Αναστάσεως του ταυτίζει την τριήμερη παραμονή του Ιωνά στην κοιλιά του κήτους και την εξέμεσή του απ΄ αυτό με τη τριήμερη ταφή και την Ανάστασή Του λέγοντας: «ὥσπερ γὰρ ἐγένετο Ἰωνᾶς ὁ προφήτης ἐν τῇ κοιλίᾳ τοῦ κήτους τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας, οὕτωςἔσται ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ καρδίᾳ τῆς γῆς τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας» (Ματθ. 12,40).

Μετά την θαυμαστή εμφάνιση του Γέροντα Ιάκωβου όλα άλλαξαν!

iakovosixnk
~ Το όνομά μου είναι Αικατερίνη Γιωργουλάκη και είμαι από τα Χανιά. Αυτό που θα πω συνέβη τον Μάϊο του 1995.
«Είχα δανειστεί από κάποιον φίλο μου ένα βιβλίο του π. Ιακώβου Τσαλίκη και το διάβαζα στο σπίτι μου αργά το βράδυ, αφού τελείωνα τις δουλειές μου. Το τρίτο βράδυ το τελείωσα και όπως έκλεισα το βιβλίο και η ώρα ήταν περίπου 2:30 το πρωί, έκλεισα το φως και πήγα προς το κρεββάτι μου. Κάθισα και ετοιμαζόμουν να ξαπλώσω.

Συρία - Παγκόσμιος Πόλεμος

Russia Accuses US Of Striking Syrian Town With Banned White Phosphorus Bombs


Το να θεωρήσεις τον πόλεμο στη Συρία ως εμφύλιο πόλεμο, διατηρώντας παράλληλα τις δυνάμεις σου εκεί και αρνούμενος την ήττα αντιληπτή στο πλαίσιο μιας υπερτερούμενης φανταστικής σύγκρουσης εμπίπτει στην ψυχιατρική παθολογία μάζας και είναι υπό το φως αυτής της χρονικής παθολογικής κατάστασης που θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τα πραγματικά κίνητρα των «υποκινητών» και των «δεύτερων μαχαιριών» ενός πολέμου που δεν έπρεπε να τους αφορά ούτε από κοντά ούτε από μακριά.

Αφήνουμε, δυστυχώς, να καθορίζουν τη ζωή μας οι φόβοι


Κάνουμε πράγματα λόγο του φόβου, χάνουμε πράγματα λόγο του φόβου. Φοβόμαστε να μην χάσουμε, να μην αποτύχουμε. Φοβόμαστε να αγαπήσουμε, να δοθούμε. Ο φόβος αυτός πηγάζει από τον λογισμό μας «μην τυχόν και πονέσουμε», γι’αυτό και οι σχέσεις μας με τους άλλους δεν είναι γνήσιες σχέσεις, αλλά σχέσεις τακτικής και υπολογισμών.

Αυτό θα πει πολυφωνία!

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαικη ενωση

Του Χαράλαμπου Μηνάογλου

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον και επίσημα απαγορεύεται η διαφορετική άποψη. Κανείς δεν επιτρέπεται να έχει διαφορετική άποψη από το σοφό διευθυντήριο στελεχωμένο κατάλληλα από υπαλλήλους του παγκόσμιου κεφαλαίου (της ευρωπαϊκής ελίτ). Όποιος τολμάει να έχει, στηλιτεύεται ως ακροδεξιός και αμέσως στην Ελλάδα τουλάχιστον, αλλά και σε άλλες χώρες βγαίνουν τα δουλικά της ελίτ στις τηλεοράσεις, οι "έγκριτοι" δηλαδή δημοσιογράφοι, να τον υβρίσουν και να προτείνουν λύσεις και αντίδοτα στο πρόβλημα της ανόδου της "ακροδεξιάς".