Ετικέτες

28.4.20

Διάγγελμα: «Από 17 Μαΐου η συμμετοχή των πιστών στην Θεία Λειτουργία με αυστηρούς κανόνες»

Ανοιγμα εκκλησιών ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιερώνυμος ...

Σχόλιο: Μην επαναπαυόμαστε... ο Πρωθυπουργός όπως και άλλοι υπουργοί μίλησαν για "σχέδιο", που σημαίνει ότι θα αναπροσαρμόζεται. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 17 Μαϊου μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός... Διότι πολύ απλά με την χαλάρωση των μέτρων οι δείκτες "ρ" και το σινάφι τους θα ανέβουν και αυτό θα τους δώσει την "ευκαιρία" να κρατήσουν και πάλι κλειστές τις εκκλησίες...Οι αυστηροί κανόνες επίσης δεν διευκρινίζονται. Όλα αόριστα. Προσωπικά μου φαίνεται ως διπλωματικός ελιγμός, για να μετριάσουν λίγο τις αντιδράσεις... Οψόμεθα... 

Από τις 17 Μαΐου οι πιστοί μπορούν να μετέχουν στη Θεία Λειτουργία – Από 4 Μαΐου θα μπορούν να προσέρχονται για ατομική προσευχή.

Ποιος θυμάται τη Μακεδονία; Παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας δια της ψήφου και δια της σιωπής....




Θ. Μαλκίδης
Εν μέσω πανδημίας, συνεχιζόμενης Τουρκικής εισβολής, κλειστών ναών, οικονομικής καταστροφής, προετοιμασίας νέου Μνημονίου και πάντα πρόθυμου να πουλήσει και να πουληθεί πολιτικού και πνευματικού προσωπικού : 1. Επισημοποιήθηκαν οι πληρωμένες από εμάς 28 <<δομές>>,η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στη Μακεδονία,

Εν Αθήναις….προσφυγικό σπίτι


Οι πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής εγκαταστάθηκαν σε συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με πολλές δυσκολίες και αντιρρήσεις των ντόπιων που τους έβλεπαν με κακό μάτι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Οι κόκκινες γραμμές που δεν έθεσε η Εκκλησία – «Οι παπάδες πρέπει να είναι μπροστάρηδες και όχι ουραγοί»

Συνέντευξη, μέσω skype, παραχώρησε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με πικρία για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία με αφορμή την πανδημία και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε ο ίδιος πρόσφατα με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Αγιορείτης Ηγούμενος για κορωνοϊό: Ολη η αλήθεια και το σφράγισμα που έρχεται...


Αγιορείτης Ηγούμενος: Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Παρθένιος, μιλά για την πανδημία του κορωνοϊού μέσα από το κελί του στο Άγιο Όρος και εκφράζει την αγανάκτηση του για τις κλειστές Εκκλησίες που φέτος ήταν ένα νεκροταφείο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Πόσο άδικο βρε παιδιά; - Απαγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπουν ισλαμικά έθιμα



Ραμαζάνι: Πρόκληση στην Ροδόπη με αυτοσχέδιες βεβαιώσεις (εικόνες ...
Ενώ οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν με τις Εκκλησίες κλειστές, με τις καμπάνες σιωπηλές και βεβαίως χωρίς μεγάφωνα να μεταδίδουν το Θείο Δράμα, ούτε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, προνομιακή μεταχείριση επιφυλάσσεται για τους μουσουλμάνους της Θράκης που εορτάζουν το Ραμαζάνι τους. 

Με νταούλια και ζουρνάδες θα βγαίνουν στους δρόμους οι «τελάληδες» του Ισλάμ για το «ιφτάρ» και το «σαχούρ». 

Για τις ώρες δηλαδή της προσευχής και για τη λήξη της καθημερινής νηστείας.

Έξι φορές την ημέρα οι Χριστιανοί της Θράκης, οι οποίοι όπως όλοι μας στερήθηκαν την κατάνυξη των Αγίων Ημερών, θα είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ηχορύπανση από τα νταούλια των μουσουλμάνων. 

Πως κάνω τηλεδιάσκεψη; Zoom.us ολοκληρωμένος οδηγός!!! TheMultiMaker


Δυστυχώς ζούμε στην εποχή του κορονοϊού και έχουμε αναγκαστεί να παραμείνουμε στα σπίτια μας. Λόγω αυτού του περιορισμού η ανάγκη να κρατήσουμε επαφή με τους γύρω μας είναι ζητούμενο. Ειδικά στο κομμάτι της εκπαίδευσης είναι παραπάνω από επιτακτική. Επειδή ζούμε στην εποχή του ίντερνετ και της πληροφορίας λύσεις υπάρχουν. Στο σημερινό βίντεο θα λύσουμε την απορία του "πως κάνω τηλεδιάσκεψη"; Αν είστε δάσκαλος, καθηγητής ή μαθητής, σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα του #zoom για να κάνετε τηλεδιάσκεψη εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. #teleconference

Ιερισσού κ. Θεόκλητος: «Όποιοι απλώσανε χέρι στην Εκκλησία τους κόπηκε»

Ο Ιερισσού Θεόκλητος για την πανδημία του κορωνοϊού - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
«Την αγαπώ την κυρία Πρωτοψάλτη αλλά για στάσου, ο Δεσπότης στην Κέρκυρα πήρε το λείψανο του Αγίου και τον Επιτάφιο και τον περιέφερε μέσα στην Εκκλησία και τον πήγανε μέσα και στις 25 Μαΐου θα απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέως, και τον πήγανε σιδηροδέσμιο για καταθέσεις.
Γιατί δε πληρώνει και η κατά τα άλλα συμπαθέστατη κυρία Πρωτοψάλτη;» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος σε έντονο ύφος κατά το κήρυγμά του την Κυριακή του Θωμά. 

ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ Θεόκλητος: «Ανοίξαμε τις πόρτες και τα μεγάφωνα των Εκκλησιών»



Σε μια βαρυσήμαντη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ κ.Θεόκλητος ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς που άκουγαν την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από το Ρ/»ΣΤΑΓΩΝ» . Ο κ.Θεόκλητος αναφερόμενος στην στάση της Εκκλησίας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού , τόνισε ότι η Εκκλησία αυτό-ταπεινώθηκε τηρώντας τα μέτρα προστασίας περιορισμού της διασποράς του ιού στην κοινότητα που ανακοίνωσε η πολιτεία κλείνοντας τις Εκκλησίες και τα μεγάφωνα τελώντας την Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι μετά το γεγονός ότι γνωστή καλλιτέχνης ευρισκόμενη επί αυτοκινήτου τραγουδούσε από μεγαφώνου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας και κυρίως την κάθοδο του πρωθυπουργού της χώρας και της συνοδείας του προ του μεγάρου «ΜΑΞΙΜΟΥ» χειροκροτώντας την καλλιτέχνη , έδειξε πως εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά κάτι που δίνει το δικαίωμα στο άνοιγμα των μεγαφώνων και των Εκκλησιών στους πιστούς.

Μας εμπαίζουν αδελφοί Χριστιανοί...


Η αντίχριστη Κυβέρνηση της Χώρας κοροϊδεύει 
τους Χριστιανούς και τον κόσμο όλο...

ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ένας πρωτοφανής και ιδιότυπος διωγμός εν εξελίξει εναντίον της ...
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 Εν Πειραιεί τη 27η Απριλίου 2020

ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΥΠΟΣ 
ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ένας πρωτοφανής και ιδιότυπος διωγμός εν εξελίξει εναντίον της Εκκλησίας, με πρόφαση την διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορωνοϊού φαίνεται να εφαρμόζεται μεθοδευμένα και συστηματικά τον τελευταίο καιρό από την Πολιτεία. Έχουμε ήδη αναφερθεί στο φλέγον θέμα των περιοριστικών μέτρων της πολιτείας λόγω κορωνοϊού κατ’ επανάληψη σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, ωστόσο θεωρήσαμε καθήκον μας να επανέλθουμε και πάλι, καθώς καθημερινά διαπιστώνουμε τόσο από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ένα καταιγισμό άρθρων και δημοσιεύσεων,  όσο και από πάμπολλα τηλεφωνήματα και email που δεχόμεθα από πνευματικά τέκνα, αδελφούς εν Χριστώ και συνεργάτες, την  συνεχώς διογκουμένη οργή και αγανάκτηση του πιστού λαού του Θεού.  

Μένουμε Εκκλησία: Θέλω να είμαι και εγώ εκεί - ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ



Οι υπογράφοντες ομολογούμε ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και θέλουμε να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας, βάσει του άρθρου 13 του Συντάγματος, στην ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας. Το δικαίωμα αυτό καταπατείται κατάφορα.

Πέτσας: ''Αρχικά θα ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα λιανικής - Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία''


Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου θα ανακοινώσει ο ανεκδιήγητος Μητσοτάκης το σχέδιο της αντίχριστης κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ενώ θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους υπουργούς.