Ετικέτες

28.4.20

Διάγγελμα: «Από 17 Μαΐου η συμμετοχή των πιστών στην Θεία Λειτουργία με αυστηρούς κανόνες»

Ανοιγμα εκκλησιών ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιερώνυμος ...

Σχόλιο: Μην επαναπαυόμαστε... ο Πρωθυπουργός όπως και άλλοι υπουργοί μίλησαν για "σχέδιο", που σημαίνει ότι θα αναπροσαρμόζεται. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 17 Μαϊου μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός... Διότι πολύ απλά με την χαλάρωση των μέτρων οι δείκτες "ρ" και το σινάφι τους θα ανέβουν και αυτό θα τους δώσει την "ευκαιρία" να κρατήσουν και πάλι κλειστές τις εκκλησίες...Οι αυστηροί κανόνες επίσης δεν διευκρινίζονται. Όλα αόριστα. Προσωπικά μου φαίνεται ως διπλωματικός ελιγμός, για να μετριάσουν λίγο τις αντιδράσεις... Οψόμεθα... 

Από τις 17 Μαΐου οι πιστοί μπορούν να μετέχουν στη Θεία Λειτουργία – Από 4 Μαΐου θα μπορούν να προσέρχονται για ατομική προσευχή.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και την συνεργασία μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα, αποδείχθηκε όμως ότι ήταν αναγκαία για όλους».

«Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία και από την Κυριακή 17 Μαϊου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στην Θεία Λειτουργία και τις υπόλοιπες ακολουθίες, πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα» – υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.