Ετικέτες

5.5.18

Κυριακή Σαμαρείτιδος: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος:

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής της Σαμαρείτιδος (με κήρυγμα)


Πράξεις Αποστόλων ια΄ 19-30

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής της Σαμαρείτιδος


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Δ´ 5 - 42

Κανόνας προσευχής – Οι Ψαλμοί και το κομποσχοίνι

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαλμοι και κομποσχοινι
ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ
ΖΗΤΑΣ κάποιον κανόνα προσευχής. Ναι, είναι καλό να έχουμε έναν τέτοιο κανόνα λόγω της αδυναμίας μας, ώστε αφενός να μην υποκύπτουμε στην οκνηρία και αφετέρου να συγκρατούμε τον ενθουσιασμό μας σε όρια συνετά. Όλοι οι μεγάλοι εργάτες της προσευχής τηρούσαν έναν προσευχητικό κανόνα.

Το έμβρυο ακούει κι αισθάνεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας του


Άγιος Πορφύριος 


Το έμβρυο ακούει κι αισθάνεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας του. Ναι, ακούει και βλέπει με τα μάτια της μητέρας. 

Αντιλαμβάνεται τις κινήσεις και τα συναισθήματά της, παρόλο που ο νους του δεν έχει αναπτυχθεί. Σκοτεινιάζει το πρόσωπο της μάνας, σκοτεινιάζει κι αυτό. Νευριάζει η μάνα, νευριάζει κι αυτό. 

Σε τουρκικά χέρια η προσχολική εκπαίδευση στη μειονότητα

       

Εδώ και έναν περίπου χρόνο η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να εκχωρήσει στην Τουρκία ένα ακόμη τιμάριο στη Θράκη, παλαιόθεν διεκδικούμενο: την προσχολική εκπαίδευση. Καθώς τα προηγούμενα χρόνια (της Συνθήκης της Λωζάνης, της Μορφωτικής Συμφωνίας του 1951 και των Μορφωτικών Πρωτοκόλλων του 1968) δεν υφίστατο ο θεσμός που σήμερα έγινε υποχρεωτικός, δεν συμπεριλήφθηκε στο πλαίσιο της «μειονοτικής» ζώνης.

Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου


Αποτέλεσμα εικόνας για μελάνωμα

Δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος προσφέρουν δωρεάν στο κοινό οι γιατροί της Β΄ Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, εν όψει της Εβδομάδας Μελανώματος, 7 έως 11 Μαΐου 2018.

Δαιμονισμός

daim.jpg
Δαιμονισμός
του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου – συγγραφέα


ΓΕΝΙΚΑΔαιμονισμός είναι η κατάσταση στην οποία ένα άτομο βρίσκεται υπό τον έλεγχο μοχθηρού υπερφυσικού όντος. Οι περιγραφές περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης ή προσωπικότητας, μυϊκούς σπασμούς ή αδυναμία. Περιγραφές αναφέρουν πρόσβαση σε μυστικά άλλων, ομιλία αγνώστων γλωσσών, αλλαγή στη φωνή, την έκφραση, τη δομή του προσώπου, εμφάνιση αμυχών, δαγκωματιών ή τραυματισμών και υπερφυσική δύναμη. Ο δαιμονισμένος χάνει κάθε δυνατότητα αυτοελέγχου, ώσπου να ελευθερωθεί, συνήθως με εξαναγκασμό μέσω της διαδικασίας εξορκισμού. Στη διάρκεια του δαιμονισμού παρατηρείται απώλεια μνήμης, διαταραχές προσωπικότητας, λιποθυμίες και άλλα, τα οποία μοιάζουν με κρίσεις επιληψίας, γι' αυτό συχνά υπάρχουν διαμάχες μεταξύ επιστήμης και εκκλησίας πάνω στο θέμα αυτό.

Ο Άγιος Εφραίμ και τα τρία παλικάρια!

Αποτέλεσμα εικόνας για θαυματα αγιου εφραιμ
«Εν όρει των Αμώμων ώσπερ ήλιος έλαμψας, και μαρτυρικώς, θεοφόρε, προς θεόν εξεδήμησας, βαρβάρων υποστας επιδρομάς, Εφραίμ Μεγαλομάρτυς του Χριστού, δια τούτο αναβλύζεις χάριν αεί, τοις ευλαβώς βοώσι σοι, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου, πάσιν ιάματα».
13 Μαρτίου 1966 (Το θαυμαστό όνειρο μιας μοναχής)