Ετικέτες

29.5.21

9 λόγοι να μην κάνω το τσιμπηματάκι. Διαβάστε τον ένατο: Η πανδηµία των εκτρώσεων και η πανδηµία της πείνας



Σχόλιο: Στο τέλος μπορείτε να διαβάσετε και τους άλλους οχτώ λόγους... Επέλεξα να βάλω μόνο το 9, διότι για τα άλλα μπορεί κάποιος να μας πει ψεκασμένους, συνωμοσιολόγους κτλ. Ποιος όμως μπορεί να αρνηθεί την παρακάτω αλήθεια;;; 


Υπάρχουν από δεκαετίες δύο πανδηµίες, που τα θύµατά τους είναι ασυγκρίτως περισσότερα από τα θύµατα του κορωνοϊού: 


Η πανδηµία των εκτρώσεων και η πανδηµία της πείνας!

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ

 

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

για την ανάγκη μετανοίας

ως μήνυμα από τη θλιβερή επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης

 

Στόμιο Λαρίσης, 28-5-1994

 

    Σήμερα, αγαπητοί μου, έχουμε μια πολύ θλιβερή επέτειο, την 29η Μαΐου 1453. Άραγε τη θυμηθήκαμε; Ότι είναι πάρα πολύ σπουδαίο να έχουμε μία μνήμη ιστορική, μόλις και ανάγκη να το πει κανείς· διότι, εάν έχουμε πάντοτε αυτήν την ιστορική μνήμη, μπορούμε πάντοτε, έχοντάς τη ως βοηθό και διδάσκαλο, να αποφεύγουμε εκείνα τα οποία στο παρελθόν μάς προξένησαν ζημιά, να πράττουμε όμως εκείνα τα οποία στο παρελθόν αποδείχτηκαν σωστά. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε, πάντοτε μία επέτειος, είτε χαρούμενη, είτε θλιβερή έχει πολλά να διδάξει. Αναρωτηθήκαμε γιατί χάσαμε το Βυζάντιο; Διότι σαν και σήμερα, το 1453, άλω  Πόλις… Κατελήφθη η Πόλις. Τη χάσαμε την Πόλη. Και η Πόλη δεν ήταν απλώς μόνο η Κωνσταντινούπολη, ήταν η πρωτεύουσα του απεράντου εκείνου βυζαντινού κράτους, το οποίο λίγο-λίγο φαγώθηκε και έμεινε μόνο μία πόλις, ως κράτος, μόνο μία πόλις, και αυτή η πόλις έπεσε αυτήν την ημερομηνία.

     Ρωτήσαμε λοιπόν για ποιο λόγο έπεσε το Βυζάντιο; Εάν κάναμε αυτήν την αυτοκριτική και την κάναμε πάντοτε μέσα στην ιστορία, αλήθεια δεν θα κινδυνεύαμε να υποστούμε και νέες αλώσεις, και μάλιστα, αν θέλετε, και από τους ιδίους εχθρούς. Αγαπητοί μου, εκείνο που έκανε το Βυζάντιο να πέσει ήταν η αμαρτία.

Η ΕΝΤΟΛΗ που δόθηκε στην Ελλάδα για τα τσιμπηματάκια λίγο πριν...!

 

Δρ. Κάρυ Μαντέι: Είστε κυριολεκτικά το ινδικό χοιρίδιο και το ποντίκι του εργαστηρίου.




Απόσπασμα συνέντευξης στο The New American

Αυτό είναι εντελώς πειραματικό για το ανθρώπινο γένος. Να γνωρίζετε ότι δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ πριν στην ανθρωπότητα και ότι όλοι όσοι δεχτούν αυτού του είδους την ένεση στην πραγματικότητα συμφωνούν να συμμετέχουν στην διαδικασία ενός πειράματος. Είστε κυριολεκτικά το ινδικό χοιρίδιο και το ποντίκι του εργαστηρίου. Θα προσμετρηθείτε σε όλα τα πειράματα. Το πρώτο που θα ολοκληρωθεί θα είναι στο τέλος του 2022. Άλλη μια φορά λοιπόν, πρόκειται περί ενός πειράματος. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα σας συμβεί μέχρι να περάσουν χρόνια.

 

Κυριακή Σαμαρείτιδος: ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 


Κυριακή Σαμαρείτιδος

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, τροπάρια και αναγνώσματα της θείας λειτουργίας, μουσικά, ηχητικά, το τυπικό κ.α. για την Κυριακή της Σαμαρείτιδος:


Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής της Σαμαρείτιδος (με κήρυγμα)

 


Πράξεις Αποστόλων ια΄ 19-30

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής της Σαμαρείτιδος

 


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Δ´ 5 - 42

«Τῆς ἁλώσεως προηγεῖται ἡ ἀποστασία καί τῆς ἀποστασίας ἕπεται ἡ ἅλωσις»

 


      Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ερμηνεύοντας τον πρώτο στίχο από το 4ο κεφάλαιο, της Α΄ προς Τιμόθεον επιστολής: