Ετικέτες

22.9.20

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ


Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (21/9/20-27/9/20)

 

Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Αύριο λόγω μεγάλης εορτής γίνεται κατάλυση οίνου-ελαίου.


Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές

Τετάρτη 23/9: νηστεία (λαδερό φαγητό) 
[Σύλληψις του Τιμίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου]

Παρασκευή 25/9: νηστεία (άλαδο φαγητό)

«Να είσαι της Εκκλησίας αλλά όχι και τόσο πολύ..!»



"...και έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων δια το όνομά μου..."(Λουκ. 21,18)


Ο Κύριος μας λέγει την αλήθεια. Μια αλήθεια που πονά. Ποια είναι η αλήθεια αυτή; Η αλήθεια ότι πολλοί θα είναι αυτοί που όχι απλά θα μας κάνουν πέρα από την ζωή τους, όχι μόνο θα μας απαξιώσουν, όχι μόνο θα μας χλευάσουν, όχι μόνο θα αστειευτούν μαζί μας αλλά θα μας μισήσουν επειδή αγωνιζόμαστε να ζούμε θεάρεστα, χριστιανικά, σύμφωνα με τον νόμο του Θεού, σύμφωνα με τον Λόγο της Εκκλησίας, σύμφωνα με την παράδοση των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας.

E. Λέκκας: «Η Καρδίτσα είναι μια τελειωμένη πόλη»

Τον άμεσο επανασχεδιασμό (χωροταξικά, πολεοδομικά και αναπτυξιακά) των περιοχών που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανό» συνέστησε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μετέβη στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και έκανε αυτοψία.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι η επόμενη καταστροφή είναι πολύ κοντά καθώς -όπως είπε- «υπάρχει μια τεράστια επιτάχυνση σε ένα κύκλο που συμμετέχουν η κλιματική αλλαγή, οι δασικές πυρκαγιές, οι διαβρώσεις, τα πλημμυρικά φαινόμενα, και οι αλλαγές της θερμοκρασίας.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του κ. Λέκκα:

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Κοντά στους πληγέντες ο Μητροπολίτης – Άνθρωποι κοιμήθηκαν στις εκκλησίες

Κοντά στους πληγέντες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της επαρχίας Φαρσάλων βρέθηκε και σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενισχύοντάς τους ηθικά και πνευματικά.

Ο «Ιανός» σκόρπισε πόνο, θλίψη και αμέτρητες καταστροφές στην Επαρχία Φαρσάλων, που επλήγη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, επισκέφθηκε εκ νέου τις πληγείσες περιοχές, αυτή τη φορά προς την άλλη κατεύθυνση που του επετράπη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης του δρόμου προς Λάρισα, διότι η έξοδος από την πόλη της Καρδίτσας προς τη Λάρισα ήταν αδύνατη λόγω καθίζησης και ζημιών.