Ετικέτες

8.12.19

Υπέρ αναπαύσεως π. Εφραίμ ιερομονάχου και του Παναγιώτου (νέου συζύγου και πατέρα) + υπέρ θείας βοηθείας και φωτίσεως του Βασιλείου (σκέψεις αυτοκτονίας)

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση"


Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε για τον ξαφνικό θάνατο ενός νέου πατέρα του Παναγιώτη. Αφήνει πίσω του μια σύζυγο και ένα νήπιο αγοράκι. Ο Θεός ας τον αναπαύει και ας ενισχύει τη σύζυγό του που έχει μπροστά της ένα δύσκολο δρόμο. Σε αυτή τη φάση δεν θα δημοσιεύσω το όνομα της συζύγου και του παιδιού στο ιστολόγιο χωρίς να πάρω έγκριση.

Ταυτόχρονα προσθέτουμε στην κατάσταση κεκοιμημένων τον γέροντα Εφραίμ (τον Φιλοθεΐτη) που κοιμήθηκε σήμερα (ώρα Ελλάδος) αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση εκείνος θα προσεύχεται για εμάς και όλο τον κόσμο. Την ευχή του να έχουμε.

Υπέρ θείας βοηθείας και φωτίσεως

Σας παρακαλώ να κάνουμε προσευχή για τον Βασίλειο που έχει πλανηθεί από διάφορες καταστάσεις και σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του πιστεύοντας ότι τον έχει εγκαταλείψει ο Θεός.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (9/12/19 - 15/12/19)

Σχετική εικόνα


Η ΝΗΣΤΕΙΑ 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟΣ
ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΟΚΤΟΝΟΣ,
ΑΛΛΑ ΠΑΘΟΚΤΟΝΟΣ

Διανύουμε την 4η εβδομάδα της νηστείας των Χριστουγέννων που έχει ξεκινήσει από τις 15/11 και διαρκεί 40 ημέρες (μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και λήγει). 

Αυτή την εβδομάδα νηστεύουμε αυστηρά την Τετάρτη και την Παρασκευή (άλαδο φαγητό ή ξηροφαγία), ενώ τις υπόλοιπες μέρες μπορούμε να φάμε είτε ψάρι είτε λαδερό φαγητό:

Δευτέρα 9/12, Τρίτη 10/12: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Τετάρτη 11/12: νηστεία (άλαδο

Πέμπτη 12/12: νηστεία (ψάρι ή λαδερό)

Παρασκευή 13/12: νηστεία (άλαδο)

Σάββατο 14/12, Κυριακή 15/12: νηστεία (λαδερό ή ψάρι)

Σχετικά με τη λήξη της ιχθυοφαγίας υπάρχουν δύο εκδοχές: άλλοι σταματούν την ιχθυοφαγία μετά τις 12/12 (Αγ. Σπυρίδωνος), ενώ άλλοι τη σταματούν μετά τις 17/12 (δηλ. την τελευταία εβδομάδα). Ακολουθήστε την εκδοχή που θα σας υποδείξει ο πνευματικός σας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, περί τις 10:00 μ.μ. ώρα Αμερικής κοιμήθηκε εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα.


Ο μακαριστός Γέροντας, ο οποίος υπήρξε πνευματικός και ιδρυτής περί των είκοσι Μονών στην Αμερική και πνευματικός πολλών αγιορειτών πατέρων, εκοιμήθη μετά από πολύχρονη ασθένεια αφήνοντας ως ιερά πνευματική παρακαταθήκη ένα σπουδαίο πνευματικό και ποιμαντικό έργο, καθώς μεταξύ των άλλων χαρισμάτων του υπήρξε ο αναμορφωτής του μοναχισμού στην Αμερική, μετατρέποντας την έρημο σε όαση πνευματική και αγιασμένο τόπο με τις Μονές τις οποίες ίδρυσε εγκαθιστώντας σε αυτές αδελφότητες που συνεχίζουν την αγιορείτικη παράδοση στην αμερικανική ήπειρο.

Θείος Φωτισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγιος Δημητριος του Ροστώφ 
Βυθό βαθύ ονομάζει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος τα μυστήρια και τη σοφία του Θεού. Γι αυτό, ενώ η ανθρώπινη σοφία διδάσκεται από τους ανθρώπους, η θεία Σοφία διδάσκεται μόνο από τον Θεό και μόνο σε λίγους, όσους έχουν ζωντανή πίστη και καλή προαίρεση.

Για πόσο καιρό ακόμη θα αλλάζω σαν το φεγγάρι;

Αποτέλεσμα εικόνας για αγ,Ιωαννης ο κροστάνδης 
Το να προσκολλάται κανείς στα γήινα και τα σαρκικά, να λησμονεί δεν τον Θεό και την ψυχή, είναι αποτέλεσμα της ενεργείας του Διαβόλου.

Τρεις φτωχοί καλόγεροι

 
του πατρός Δημητρίου Μπόκου

Ζούσαν μαζί κάποτε σ’ ένα φτωχό μέρος τρεις καλόγεροι. Για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια τους, δούλευαν σαν θεριστές την εποχή του θερισμού. Μια χρονιά λοιπόν ανέλαβαν να θερίσουν εξήντα χωράφια. Ένας όμως απ’ τους τρεις από την πρώτη κιόλας ημέρα αρρώστησε και γύρισε στο κελλί του. Λέει τότε ο ένας από τους εναπομείναντες στον άλλον: