Ετικέτες

31.8.15

Γονυπετής Ελλάς - Η κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου συνεχίζεται…



To σχεδιάγραμμα των επιχειρήσεων της 30ής Αυγούστου 1922. Με μπλε οι τουρκικοί σχηματισμοί και με κόκκινο οι ελληνικοί. Το απόγευμα επήλθε η κατάρρευση του μετώπου.


Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2014

Του Σάββα Καλεντερίδη

Αδράνεια και χαμένες ευκαιρίες


Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν κόμισε στην ελληνική διπλωματία κάτι άξιο λόγου, κάτι που θα θυμούνται οι πολίτες ως επιτυχία ή εθνικά υπερήφανη στάση απέναντι σε πρόκληση από άλλη χώρα.

Nα υπάρξουν αντίμετρα που να πονέσουν τον Ράμα



Στέλιος Παπαθεμελής

Η νέα αλβανική πρόκληση με την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στην Χειμάρρα, κορύφωση σειράς προσβολών της εθνικής μας αξιοπρέπειας και κυριαρχίας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αξιόπιστα με διαβήματα και ρητορικές διαμαρτυρίες σε διεθνή ώτα μη ακουόντων. Με κάτι τέτοια οι θρασύδειλοι των Τιράνων μας χλευάζουν και πολλαπλασιάζουν τις βαρβαρότητές τους κατά παντός Ελληνικού.

«Θα γκρεμίζουμε εκκλησίες – Καλά θα κάνουν οι Έλληνες να το συνηθίσουν»!



Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (31/8/15 - 6/9/15)


Η ερχόμενη εβδομάδα (31/8/15-6/9/15) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους (η πρώτη του νέου εκκλησιαστικού έτους από αύριο!). Όλες τις ημέρες πλην φυσικά Τετάρτης και Παρασκευής επιτρέπονται όλες οι τροφές. Την Τετάρτη 2/9 η νηστεία είναι αυστηρή (αλάδωτο), αλλά την Παρασκευή 4/9 τιμούμε τον Άγιο Θεόπτη και Προφήτη Μωυσή ο οποίος δεν μπορεί να μην αντιμετωπίζεται ως ισάξιος του Προφήτου Ηλιού... Έτσι, ο μακαριστός π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος προσέθεσε εύλογα την κατάλυση οίνου-ελαίου γι αυτήν την ημέρα. Περισσότερα μπορεί να διαβάσει κανείς στο εξαιρετικό πόνημα του π. Βασιλείου Βολουδάκη "Νηστειοδρόμιον" - Εκδ. Υπακοή (σελ. 137, Δ΄ έκδοση).

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές
Τετάρτηνηστεία (αλάδωτο)
Παρασκευή: νηστεία (λαδερό)
(οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η κατάλυση οίνου-ελαίου την 4η Σεπτεμβρίου δεν αναφέρεται στα περισσότερα νηστειοδρόμια, αλλά θεωρούμε εύλογη την προσθήκη - διόρθωση του π. Επιφανίου και γι αυτό την υιοθετούμε.)

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στο «μεταλλαγμένο» της ΕΕ


Ελλάδα και Λετονία 
κατάφεραν να εξαιρεθούν από 
την πανευρωπαϊκή αδειοδότηση 
ποικιλίας καλαμποκιού της Monsanto

To καλαμπόκι Mon810 παράγει το δικό του εντομοκτόνο, ακίνδυνο για τον άνθρωπο