Ετικέτες

30.1.21

Σταματήστε τη λογοκλοπή των άρθρων μας!


Σχόλιο: Δυστυχώς η λογοκλοπή γίνεται από πολλά συστημικά ιστολόγια ή ιστοσελίδες. Είναι και άλλες... πολλές... Ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης είναι να τους διαπομπεύουμε δημοσιεύοντας σχετικές περιπτώσεις (όπως άριστα έκανε το https://www.orthodoxianewsagency.gr/) και να ζητήσουμε από τους αναγνώστες μας να τους μποϋκοτάρουν, δηλ. να μην τα παρακολουθούν... Ο δικαστικός δρόμος δεν ξέρω αν θα οδηγήσει κάπου... Πολλά από αυτά τα ιστολόγια λειτουργούν με αυτοματοποιημένο τρόπο, υπάρχει δηλαδή κώδικας που κάνει τη δουλειά: εντολή 1: αντέγραψε, εντολή 2: μην βάζεις πηγή και συγγραφέα.

Το συγκεκριμένο ιστολόγιο Ekklisiaonline σίγουρα δουλεύει με κώδικα και λογισμικό, μιας κι έχω παρατηρήσει ότι επεμβαίνει (σαν να είναι ιός) σε κάποιες αναρτήσεις μας βάζοντας στην εικόνα παλιών μας αναρτήσεων την εικόνα με το λογότυπό του! Το έχει κάνει αυτόματα στο δικό μας ιστολόγιο πολλές φορές. Μιλάμε για κακόβουλο λογισμικό! που μπορεί να επέμβει σε άλλα ιστολόγια είτε για διαφημιστικούς λόγους, αλλά ποιος ξέρει, ίσως και για άλλους λόγους...

Άντε τώρα να μην πιστέψουμε ότι πίσω από αυτό ή άλλες ιστοσελίδες δεν κρύβεται κάτι πιο μυστικό... κάποια υπηρεσία ίσως; λέω εγώ τώρα...


Εδώ και καιρό από τον προηγούμενο χρόνο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Ekklisiaonline κλέβει τα θέματά μας. Αντιγράφει τα άρθρα μας τα κείμενά μας είτε είναι πρωτογενή είτε είναι επιμέλεια θεμάτων ακόμη και αποκλειστικά μας θέματα.

Τα οικειοποιείται βγάζει τα ονόματα των συντακτών μας και τα δημοσιεύει ως δικά του χωρίς το όνομα των συντακτών μας και χωρίς την πηγή του Orthodoxia news agency (www.ope.gr).
Προσπαθήσαμε πολλές φορές να επικοινωνήσουμε μαζί τους και μας αγνοούν παντελώς.

Από σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να το αναφέρουμε στους χρήστες μας και θα προχωρήσουμε στα νόμιμα

Δείτε σήμερα κάποια παραδείγματα:

Όρθρος Κυριακής 31/01/21 - Πλήρες σχήμα με όλες τις ωδές (τα παραλειπόμενα στις ενορίες σε παρένθεση)

 

ΟΡΘΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

(31/01/21)

(πλήρες σχήμα)

Ἱερεὺς: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν… ή χωρίς ἱερέα: Δι᾿ εὐχῶν τῶν ἁγίων…

εῦτε, προσκυνήσωμεν… ψαλ. 19, 20)

Τρισάγιο, Σώσον Κύριε…, Ο υψωθείς…, Προστασία φοβερά…

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ: ψαλ. 3, 37, 62, 87, 102, 142

ΙΕΡΕΑΣ: Ειρηνικά

Θεός Κύριος…

Απολυτίκια: αναστάσιμο (α΄ ήχος),

Δόξα… απολυτίκιο Αγίων (πλ. α΄) καὶ νῦν …ομόηχο θεοτοκίο (πλ. α΄)

(α΄ στιχολογία: κάθισμα β΄ ψαλ. 9-16)

Καθίσματα μετά την α΄ στιχολογία από οκτώηχο (ή αναστασιματάριο)

Προσοχή: στο «και νυν…» λέμε το θεοτοκίο που αντιστοιχεί στο αναστάσιμο απολυτίκιο του α΄ ήχου, αφού παραπάνω είχε αντικατασταθεί από αυτό του ήχου που αντιστοιχούσε στο απολυτίκιο των Αγίων.

Εσπερινός Κυριακής 31/01/21 το Σάββατο 30/01 απόγευμα - σύντομο σχήμα


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Σάββατο απόγευμα

(30/01/21)

(βασικό σχήμα)

Ἱερεὺς: Εὐλογητὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν… ή χωρίς ἱερέα: Δι᾿ εὐχῶν τῶν ἁγίων…

Δεῦτε, προσκυνήσωμεν…

Προοιμιακός ψαλμός (ργ΄, δηλ. 103)

(στιχολογία ψαλτηρίου: 1ο κάθισμα, δηλ. ψαλ. 1-8 – κάθε Σάββατο)

Κεκραγάρια (δηλ. Κύριε εκέκραξα…, Κατευθυνθήτω…) στον ήχο της νέας εβδομάδας που ξεκινά από Σάββατο απόγευμα, εσπερ. Κυριακής (α΄ ήχος)

Κανονικά ψάλλονται και οι ενδιάμεσοι στίχοι: Θοῦ, Κύριε…κτλ. από ψαλμούς 140, 141, 129 (στις ενορίες κακώς παραλείπονται).

Στιχηρά: 6 αναστάσιμα από οκτώηχο=παρακλητική σε ήχο εβδομάδας (α΄) και 3 των Αγίων (δ΄), λέγοντας 2 φορές το πρώτο .

Εμείς δεν υπογράψαμε. Συνεχίζουμε να συνορεύουμε με τα Σκόπια

 


Έχω ενώπιόν μου το βιβλίο Γεωγραφίας της Έ Δημοτικού, τάξη στην οποία φέτος είμαι δάσκαλος. Το εγχειρίδιο τιτλοφορείται «Γεωγραφία» και υπότιτλος «Μαθαίνω την Ελλάδα». (Το σωστότερο θα ήταν «Μαθαίνω από την Ελλάδα», αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους συγγραφείς του). Το βιβλίο επανεκδόθηκε το 2020. Όμως την φετινή σχολική χρονιά, μας ήρθε πολύ διαφορετικό, αγνώριστο, μασκαρεμένο. Περιέχει μια «καινοτομία», μια λεπτομέρεια που όσοι παραμένουν ακόμη Έλληνες, διατηρούν άγρυπνη την ιθαγένεια και έχουν ανοιχτά τα μάτια της ψυχής τους, αισθάνονται θλίψη, οδύνη και σπαραγμό. Πολύ περισσότερο όσοι δάσκαλοι αντικρίζουμε την μαγαρισιά, την μεγαλύτερη προδοσία από καταβολής του ελληνικού έθνους. Σε όλους τους χάρτες της πατρίδας μας- 20 περίπου- που φιλοξενούνται στο «σχολικό βιβλίο», τα Σκόπια πλέον ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία». Να καμαρώνει, για παράδειγμα,  στην σελίδα 112, χάρτης με τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδος, και να «καπνίζουν τα μάτια σου» από οργή, να ματώνει η καρδιά σου, βλέποντας πάνω από την Μακεδονία μας,  «να καμαρώνει» το βδέλυγμα της ιστορίας: «Βόρεια Μακεδονία».

Κυριακή ΙΕ Λουκά: Ακολουθίες εσπερινού και όρθρου, μουσικά κ.α.

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου, μουσικά κ.α. για την Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά (31 Ιανουαρίου 2021):

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία



Προς Τιμόθεον Α΄ (δ΄ 9–15)

Ευαγγελική Περικοπή Κυριακής ΙΕ΄ Λουκά

 


 Ζακχαος σώζεται

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΙΘ´ 1 - 10