Ετικέτες

25.4.19

ΥΜΝΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΘΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Ακολουθίες Μεγάλης Παρασκευής πρωί και βράδυ

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί (ημερολογιακά) εορτάζουμε την ταφή του Κυρίου και την κάθοδό του στον Άδη (που έγινε το Μ. Σάββατο).
Μην παραλείψετε να διαβάσετε την ανάρτηση σχετικά με την Μεγάλη Παρασκευή από το βιβλίο "Καιρός Μετανοίας" του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς (προηγούμενη ανάρτηση).
Το πρωί τελείται η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, δηλαδή της Ταφής Του Κυρίου από τον Ιωσήφ τον Αριμαθαίας και το Νικόδημο τον Φαρισαίο, μέλος του Μ. Συμβουλίου και κρυφό μαθητή του Κυρίου.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ψάλλονται τα εγκώμια και έχουμε την περιφορά του επιταφίου. Ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε αποφεύγοντας την συνομιλία με τους διπλανούς μας...

Μεγάλη Παρασκευή (του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς)


Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς"Ακολουθεί ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο "Καιρός Μετανοίας" του νεοφανή Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς από το κεφάλαιο "Μεγάλη Παρασκευή". Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε. Δεν θα σας πάρει πάνω από 10-15 λεπτά και ο χρόνος που θα αφιερώσετε θα βγει πολλαπλά ωφέλιμος μέσα από τα νοήματα που θα σας περάσει ο Άγιος Νικόλαος.

Ακολουθεί το απόσπασμα (το οποίο βρήκα αυτούσιο σε 2 άρθρα στις πηγές που αναφέρω στο τέλος):

O Χριστός στο Γολγοθά! Ό Σωτήρας μας στο Σταυρό! Ό Δίκαιος πάσχει! Εκείνος πού αγαπά ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, θανατώνεται από ανθρώπους! Όποιος έχει συνείδηση, ας ντραπεί! Όποιος έχει καρδιά, ας θρηνήσει! "Όποιος έχει νου, ας κατανοήσει!

Πως οι μετανάστες ήξεραν τα σπίτια των μελών της Frontex στον Έβρο;


Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ορεστιάδα με πρωταγωνιστές «πρόσφυγες» αιτούντες άσυλο, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα σπίτια αστυνομικών της Frontex και άρχισαν να τους χτυπούν τα κουδούνια.

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΕΞΕΔΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ - ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΝΩΝ_Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ - Πρωτοψάλτης (λυρικός βαρύτονος)

Ότε οι ένδοξοι Μαθηταί - Στανίτσας


Ψάλλει ο Θρασύβουλος Στανίτσας, 

Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας

Όρθρος Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής - Θρασύβουλος Στανίτσας


11 βίντεο


Ψάλλει ο Θρασύβουλος Στανίτσας, 


Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας


Ζωντανή Ηχογράφηση από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων στις 23-04-1976

Η πρώτη ελληνική αυτοκρατορία… Πολεμιστές και έμποροι μέχρι τη Βρετανία


Υιούς Αχαιών, ονομάζει ο Μέγας Όμηρος τους ήρωες των επών του, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη χώρα της πέτρας και του φωτός, την Ελλάδα, για να κατακτήσουν το θεϊκό Ίλιο, την ένδοξη πόλη του Πριάμου. Ποίοι όμως ήταν αυτοί οι υιοί των Αχαιών; Οι Αχαιοί ήταν φύλο αιολικό. Μελετητές υποστηρίζουν ότι το επίθετο δηλώνει την ανάμιξη των πρωτοελληνικών φύλων από τα οποία προήλθε η Αιολική φυλή.

Φήμες Πολέμου. Η Ουάσιγκτον Το Πάει σε Σύρραξη



Phillip Giraldi, Zero Hedge, Strategic Culture, 19-4-2019
[Βοηθεί την κρίση του αναγνώστη να γνωρίζει ότι ο συντάκτης του άρθρου υπηρέτησε στο Βιετνάμ, στην μυστική ιστορία στρατού και επί 19 χρόνια, ως στέλεχος της CIA, στην Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. ΄Εχει σπουδάσει Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Είναι εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Υπεράσπισης του Εθνικού Συμφέροντος, στην Ουάσιγκτον.]
Mετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού