Ετικέτες

13.4.19

Υπέρ αναπαύσεως Αναστασίας (νεογέννητο μωρό)

Αποτέλεσμα εικόνας για ανάσταση

Το νεογέννητο μωράκι του Αργύρη και της Αναστασίας (δείτε εδώ) κοιμήθηκε τελικά. Πρόλαβαν να κάνουν αεροβάπτισμα και δώσανε το όνομα Αναστασία. Την προσθέτουμε στους κεκοιμημένους. Ο Θεός ας την αναπαύει.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Ας προσευχηθούμε να βρεθεί ο Ηλίας (ΕΠΕΙΓΟΝ) - Δημήτριος (εντατική - εγκεφαλίτιδα) - Αδελαΐδα (ενημέρωση)

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Μας ζητούν να προσευχηθούμε να βρεθεί ο Ηλίας (πολύτεκνος) του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί. Τον ψάχνουν σε δύσβατη περιοχή (χαράδρα). Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε και ας δώσουμε το όνομά του και σε άλλους που ξέρουμε ότι θα μπορούσαν να προσευχηθούν για τον αδερφό μας, αλλά και για την οικογένειά του. Τα κομποσκοίνια μας... [Ο αδερφός μας κοιμήθηκε. Εύχεστε για την ψυχή του και την οικογένειά του.]

Σε σχόλιο (στην ανάρτηση εδώ) επίσης μας ζητούν να προσευχηθούμε και για τον Δημήτριο πατέρα δύο μικρών παιδιών που είναι στην εντατική με εγκεφαλιτιδα.
Επίσης, η φίλη μας η Αδελαΐδα (υπ΄ αρ. 29 στην κατάσταση προσευχής) έχει ανάγκη τις θερμότερες προσευχές μας. Ασθενεί, από ινομυαλγία, η οποία της προκαλεί, αφόρητους πόνους στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σφαδάζει και να κάνει εμετούς.

Κυριακή Ε´ Νηστειών: ακολουθία όρθρου, μουσικά κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριακή Ε΄ Νηστειών
Κυριακή Ε´ Νηστειών 
Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε: το τυπικό, την ακολουθία του όρθρου κ.α. για την Κυριακή 14 Απρ. 2019:Οσία Μαρία η Αιγυπτία


Η μνήμη της Οσίας εορτάζεται την 1ην Απριλίου, 
αλλά τιμάται και την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών.

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Η ιστορία της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας είναι συγκλονιστική. Μας διδάσκει ότι ο Θεός έχει απείρως μεγάλη αγάπη για τα δημιουργήματά του, πιο μεγάλη από τα αμαρτήματα όλων των ανθρώπων μαζί, και ότι ανά πάσα στιγμή θα μας δεχτεί στην αγκαλιά του αρκεί να μετανοήσουμε ειλικρινά για τα λάθη μας και τα αμαρτήματά μας και να είμαστε πρόθυμοι να ζούμε στο εξής με βάση τους δικούς του κανόνες: 

"εν ολίγοις με έμφαση στην πνευματική ζωή, με προσευχή και νηστεία, με ταπείνωση και αγάπη".

Καλή ανάγνωση!

Συγκλονιστική μαρτυρία: Ο Γιώργος από το Θιβέτ βλέπει την έλευση του Αγίου Φωτός


Τὸ θαῦμα τοῦ Παναγίου Φωτός, ποὺ μοῦ διηγήθηκε ὁ ἱερέας, σκέφτηκα πὼς μποροῦσα νὰ τὸ ζήσω ἀπὸ κοντά.

Σε αδιέξοδο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Ουκρανικό


Σπεύδει σὲ βοήθεια ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος.......
1. Ἀπομονωμένος ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος. Κίνδυνος ἐθνοφυλετισμοῦ
Γιὰ πρώτη φορὰ ἡ Ἐκκλησία Κωνσταντινουπόλεως βρίσκεται ἀπομονωμένη ἀπὸ τὶς λοιπὲς αὐτοκέφαλες ἐκκλησίες, λόγω τῶν ἀντικανονικῶν καὶ ἀντισυνοδι-κῶν ἐνεργειῶν στὴν παραχώρηση αὐτοκεφαλίας στοὺς σχισματικοὺς τῆς Οὐκρα-νίας.

Μετά τήν ταλάντευσιν τοῦ Ἁγίου Ὄρους εἰς τό Οὐκρανικόν


Μετά τήν ταλάντευσιν τοῦ Ἁγίου Ὄρους εἰς τό Οὐκρανικόν
Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΕΥΡΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ
π. Γεώργιος Χάας

Αποστολικό ανάγνωσμα Κυριακής Ε΄ Νηστειών

Αποτέλεσμα εικόνας για προσωποληψία


 

Προς Εβραίους Επιστολή Παύλου (θ΄ 11 - 14)


Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Ε΄ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας)


Ευαγγελική περικοπή Κυριακής Ε΄ Νηστειών
Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας


ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Ι´ 32 - 45

Μήπως έχουν “ξεφύγει” οι… Ρομά στην Ελλάδα; ΣΧΟΛΙΟ


Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν Ρομά, αργά το μεσημέρι, στο Εφετείο Αθηνών, όταν ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση σε βάρος ομοφύλων τους. Τότε άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν και να τα σπάνε μέσα στο Εφετείο.
Σημειώνεται ότι χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να αποκατασταθεί η τάξη. Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 14 προσαγωγές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για μια “κάτω απ’ το τραπέζι συμφωνία Ιερωνύμου με Τσίπρα” ο άγριος καυγάς…


Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του τελευταίου, που κατηγόρησε τη κυβέρνηση για ολιγωρία σχετικά με τις προσλήψεις κληρικών και τη κάλυψη των κενών θέσεων σε μητροπόλεις.