Ετικέτες

13.4.19

Μήπως έχουν “ξεφύγει” οι… Ρομά στην Ελλάδα; ΣΧΟΛΙΟ


Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν Ρομά, αργά το μεσημέρι, στο Εφετείο Αθηνών, όταν ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση σε βάρος ομοφύλων τους. Τότε άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν και να τα σπάνε μέσα στο Εφετείο.
Σημειώνεται ότι χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να αποκατασταθεί η τάξη. Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 14 προσαγωγές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ DP:

Δεν χρειάζεται ο απλός καθημερινός άνθρωπος – μέλος της ελληνικής κοινωνίας, κάποια ιδιαίτερη… τριβή με το ζήτημα για να κατανοήσει ότι η κατάσταση με τους Ρομά γίνεται ολοένα και χειρότερη κάθε μέρα που περνάει. Ότι γίνονται ανεξέλεγκτοι, σε βαθμό που απειλεί πλέον την κοινωνική ηρεμία.
Μια πέφτει νεκρός τοξικομανής και απειλούν να πάρουν τον νόμο που ποτέ δεν σεβάστηκαν στα χέρια τους, την άλλη πετούν πέτρες στα αυτοκίνητα στην εθνική οδό επειδή έτσι γουστάρουν, εμπλέκονται σε κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά, επεισόδια στα δικαστήρια όποτε η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και η ελληνική πολιτεία αποδεικνύεται ανίκανη να τους ελέγξει.
Όπως σε όλους τους τομείς, οι απανταχού…, ευαίσθητοι γνωρίζουν μόνο από κατευνασμό και θεωρούν ότι “χαϊδεύοντας” τις παρανομίες κοινωνικών ομάδων θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ενώ στην ουσία τροφοδοτούν αυτό που θέλουν να αποτρέψουν.
Για να είμαστε δίκαιοι, σαφέστατα υπάρχουν οικογένειες Ρομά που ενσωματώθηκαν στην ελληνική κοινωνία, κάποιες εκ των οποίων θα μπορούσε κανείς να τις θεωρήσει ακόμα και υπόδειγμα, “βάζοντας τα γυαλιά” σε πολλούς από εμάς.
Δυστυχώς όμως, η ένταση του φαινομένου της γενικευμένης παραβατικότητας των Ρομά, αποτελεί ισχυρότατη ένδειξη, για να μην πούμε απόδειξη, ότι αποτελούν την λαμπρή εξαίρεση που όμως επιβεβαιώνει τον δυσάρεστο κανόνα.
Μήπως έχουμε ακούσει ότι το ελληνικό κράτος τους χάρισε σπίτια για να ενισχύσει την προσπάθεια ενσωμάτωσής τους και αυτοί μετά από ένα μικρό διάστημα τα πούλησαν και συνέχισαν τη ζωή που έκαναν, με πιο γεμάτες τσέπες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.