Ετικέτες

30.5.19

Το “game changer” στη νοοτροπία των Ελλήνων… και το τέλος της ανοχής


Η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Από το 2010 και μετά ο ελληνικός λαός άλλαξε συμπεριφορά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Η οικονομική κρίση λειτούργησε ως game changer στη νοοτροπία των Ελλήνων. Ο λαός συνηθίζει να λέει: «ας δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία». Υπάρχουν νέα: αυτό τελείωσε.
Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
Πολυτεχνείου Κρήτης

Η αλλόχρωμη Θράκη των ευρωεκλογών

 

Κώστας Καραΐσκος

Λίγα ήταν τα σχόλια που επιχειρήθηκαν στον ελληνικό Τύπο για το «περίεργο» γκρι στον εκλογικό χάρτη της Ροδόπης και της Ξάνθης, αυτό που υποδήλωνε την πρωτιά του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Ενδεχομένως μπροστά στην επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή αυτό φαντάζει ως λεπτομέρεια για τις αδιάφορες ελίτ των Αθηνών.

Ταγματάρχης Τάσος Μάρκου: Ακόμη ένας της Κύπρου του 1974 Κωνσταντίνος Παλαιολόγος


Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ ήταν :

Τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου



Ὁ βασιλιᾶς πρόσταξε νὰ κάνουνε λιτανεία καὶ βγάλανε τὶς εἰκόνες καὶ μπροστὰ πηγαίνανε οἱ δεσποτάδες, οἱ παπάδες κ οἱ καλογέροι κι ἀπὸ πίσω ὅσος κόσμος δὲν ἤτανε στὶς πόστες, κι᾿ ὅλοι λέγανε «Κύριε ἐλέησον!»

Θειά Λειτουργία για την Σωτηρία της Πατρίδας


'' Γνωστοποιούμε ότι την Παρασκευή εσπέρας 31η Μαίου προς ξημερώματα Σαββάτου 1ης Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αγρυπνία με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την Σωτηρία της Πατρίδος μας.

Αν ο Θεός σε κάνει να περιμένεις...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο