Ετικέτες

1.6.20

Για γέλια ή για κλάματα; [Πραγματικά περιστατικά σε σχολεία, πάρκα κι εκκλησίες]

Δημοτικά σχολεία: Ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου - LarissaPress

Πραγματικά περιστατικά στα δημοτικά, 
τα γυμνάσια, τα πάρκα και τις εκκλησίες

1. Τα παιδάκια παίζουν κυνηγητό. Όποιο παιδάκι χρησιμοποιήσει το χέρι του, για να πιάσει - ακουμπήσει το άλλο, χάνει! Πρέπει να το κάνει με τον αγκώνα!!!

2. Δασκάλα αρνείται σε κοριτσάκι να του ξετυλίξει το γλειφιτζούρι, για να μην κολλήσει κορωνοϊό. Και αν σκεφτείτε ότι έτσι ήταν "καλύτερα για την υγεία των δοντιών του παιδιού", διαβάστε και το επόμενο...

Προσευχή υπέρ θείας βοηθείας: Γεωργίας πρεσβυτέρας, Αναστασίας, Σάββα, Μιχαήλ και Εύας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ: Υπέρ θείας βοηθείας και φωτισμού Μύρωνος, Μαρίας ...

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ο κορωναϊός από ό,τι φαίνεται είναι το μικρότερο δυνατό πρόβλημα ακόμα κι αν κάποιοι το μεγαλοποιούν. Οι καρκίνοι κατά τα άλλα θερίζουν, αλλά και τα πλείστα άλλα νοσήματα (π.χ. αυτοάνοσα), ενώ δεν πάνε πίσω οι ψυχικές νόσοι και τα προβλήματα κοινωνικής φύσεως. Έτσι, πολλοί αδερφοί μας μάς ζητούν να προσευχηθούμε γι' αυτούς κι εμείς ως χριστιανοί θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε... κι αν δεν έχουμε χρόνο ή πιστεύουμε ότι η προσευχή μας δεν είναι δυνατή, ας δώσουμε τα ονόματά τους στις ενορίες μας (όσο ακόμα είναι ανοιχτές...) ή ας τα στείλουμε σε ανθρώπους που γνωρίζουμε ότι μπορούν να προσευχηθούν γι'αυτούς. Η προσευχή μας για τους άλλους μπορεί να γίνει είτε με κομποσκοίνι είτε με χρήση παρακλήσεων στην Παναγία και τους Αγίους (δόξα τῶ Θεῶ έχουμε πολλούς) είτε με χρήση του ψαλτηρίου κ.α.


1. Γεωργίας πρεσβυτέρας, επιθετική μορφή καρκίνου.

2. Αναστασίας, πολύ πονεμένο νέο κορίτσι.

3. Σάββα, πολύ πονεμένο και πληγωμένο νέο παιδί.

4. Μιχαήλ, εγκαταλελημμένο μωράκι (αβάπτιστο).


Προσθέσαμε επίσης ξανά την Εύα η οποία ήταν και παλιότερα στην κατάσταση προσευχής και την επαναφέραμε στη θέση 106, καθώς το πρόβλημα στο λαιμό της παραμένει.

Για το εμβόλιο μιλάει ο Γέροντας Νεκτάριος - Μία απλή και λογική πρόταση!




Για το εμβόλιο μιλάει ο Γέροντας Νεκτάριος. 

Τι είναι αυτό το εμβόλιο και ποιος είναι υπεύθυνος στο να γίνει υποχρεωτικό; Πότε θα είναι έτοιμο αυτό το εμβόλιο; Ποιος μπορεί να μας πει υπεύθυνα σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη για το συγκεκριμένο εμβόλιο τι είναι; Μπορούμε να το κάνουμε το εμβόλιο αυτό; 

Πώς εμείς ως κληρικοί – θεολόγοι μπορούμε να μιλήσουμε για το εμβόλιο, όταν δεν έχουμε τα ιατρικά συμβούλια ή τους επιστήμονες που θα μας καταρτίζουν πάνω σε αυτά τα θέματα; Πώς εμείς ως Εκκλησία μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτά που μας λένε είναι αληθινά; 

Π. Αυγουστίνος Καντιώτης: Λέγε με πίστη το «Κύριε, ελέησον» και τότε θα δεις θαύματα

Μη περιμένετε λύτρωση από ανθρώπινα συστήματα, που έχουν τις ...
(†) Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης – Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου – Η προσευχή.

π. Νικολάι Ραγκόζιν: Θά γίνει μαζική πτώση τοῦ κλήρου


Ο πρωθιερεύς του Ρωσικου πατριαρχείου π. Νικολάι Ραγκόζιν (6 Δεκ. 1898 - 16 Δεκ. 1981) αποκαλύπτει ότι θα γίνει μαζική πτώση του κλήρου (αποστασία)...

Κοινή δήλωση των Κληρικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων

koinonia nosokomia


Τώρα πια που οδηγούμαστε προς μία «κανονικότητα», πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να τοποθετηθούμε αναφορικά με ένα άκρως σοβαρό και εξαιρέτως πνευματικό θέμα και εμείς οι κάτωθι προσυπογράφοντες κληρικοί που διακονούμε στα νοσηλευτικά ιδρύματα ανά την Ελληνική Επικράτεια.

ΕΥΡΩΠΗ: Επιστρέφουν σταδιακά οι Ορθόδοξοι πιστοί στους ναούς – Πως θα τελούνται τα Ιερά Μυστήρια


Σχόλιο: Επειδή ό,τι γίνεται στη Δύση, αργά ή γρήγορα μας επισκέπτεται κι εδώ στην Ελλάδα (κάτι σαν τον καιρό ας πούμε, η δύναμη Coriolis φταίει για όλα...) ας τα βλέπουμε για να μην αιφνιδιαστούμε ξανά όταν θα έρθει η νέα καταιγίδα...



Σταδιακά την εβδομάδα που μας έρχεται οι πιστοί στις Μητροπόλεις του Οικουμενικού Θρόνου ανά την Ευρώπη θα μπορούν να επιστρέψουν στους ναούς, με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων που συστήνουν οι κατά τόπους αρχές.  

Γαλλία – Ελβετία – Σουηδία 

Μητρόπολη Κυθήρων: “Ενορχηστρωμένος πόλεμος εναντίον της Ορθοδοξίας”

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ - paratiritis-news

Σχόλιο: Διαβάστε οπωσδήποτε τις παραγράφους 6 και 7. Άλλος ένας Αρχιερέας και όλοι οι κληρικοί του νησιού! συμβαδίζουν με τους Ιωήλ Εδέσσης (εδώ) και Κοσμά Αιτωλίας (εδώ) και υπερασπίζονται ορθά όχι μόνο το Μυστήριο των Μυστηρίων αλλά και την αγιότητα των Ιερών Ναών (άρα την απόλυτη ασφάλεια κατά την προσκύνηση των ιερών εικόνων, των αγίων λειψάνων ή του χειροφιλήματος του ιερέα ή του να πάρουμε το αντίδωρο από το χέρι του ιερέα). Ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι. 
Δεν έχουμε πολύ χρόνο μέχρι το φθινόπωρο. Πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα που μπορούμε. Οι αντίχριστοι είναι πανέτοιμοι και ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Εμείς;...
Σε ψήφισμα που δημοσιοποίησαν οι Ιερείς της Μητρόπολης Κυθήρων αναφέρονται στο διάστημα όπου οι Εκκλησίες ήταν κλειστές λόγω της πανδημίας και κάνουν λόγο για “ενορχηστρωμένο πόλεμο” εναντίον της Ορθοδοξίας.

Εμάς τους χριστιανούς μας λένε ΚΟΤΕΣ οι ΑΘΕΟΙ (π. Β. Βολουδάκης)

Π.Βασίλειος Βολουδάκης: "Δεν θα αλλάξετε τίποτα στην Εκκλησία μας κι ας είμαστε εμείς το τίποτα όπως λέτε"

Άξιος πάντα Άξιος
Αφιερωμένο στον Αργολίδος και στον κάθε Αργολίδος

Πρόκληση Ερντογάν: «Δικαίωμα της Άλωσης η παραχώρηση της Αγιάς Σοφιάς για να γίνει τζαμί»


Σχόλιο: Ανήρ άφρων... Δεν προκαλεί εμάς, αλλά τον Θεό... Ο Θεός του επιτρέπει ακόμα να ενεργεί έτσι, διότι ως λαός βαδίζουμε στραβά, για να μην πω κάτι χειρότερο... Καλή μετάνοια! 

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας καθώς σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για τη φιέστα στην Αγιά Σοφιά με αφορμή την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Ερντογάν δε φάνηκε να πτοείται από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και συνέχισε να προκαλεί τη χώρα μας σημειώνοντας ότι η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους ως δικαίωμα της Άλωσης ενώ ο Μωάμεθ ο Πορθητής αντιμετωπίστηκε ως σωτήρας και ήρωας. 

Πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών οι ενέργειες των Τούρκων στην Αγιά Σοφιά – Οι αντιδράσεις

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για την προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι επέλεξαν στις 29/5, ημέρα της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, να πραγματοποιήσουν ένα φαντασμαγορικό τηλεοπτικό πρόγραμμα έξω από την Αγιά Σοφιά, προκειμένου να ενισχύσουν το θρησκευτικό και εθνικό τους φρόνημα, προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την παγκόσμια πολιτιστική αξία που έχει η Αγιά Σοφιά, ιδιαίτερα για τους Ορθοδόξους χριστιανούς.