Ετικέτες

8.1.15

Δεν πρέπει ούτε για αστείο να επικαλούμαστε τον Διάβολο.

«ευλογείτε και μη καταράσθε»

Το περιστατικό του μοναχού Ιωσήφ

"Τους βλέπεις; Μόνο αυτός σώθηκε".

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης

Πήγε ο Γέροντας σε κάποιο Μοναστήρι μ’ ένα νέο ιερέα, πνευματικό του παιδί, για να προσκυνήσουν.

Στο αρχονταρίκι που κάθισαν, υπήρχε μία παλιά φωτογραφία μοναχών της Μονής.

Αυτοκυριαρχία - Αγίου Νικολάου ΒελιμίροβιτςΟι άνθρωποι που δεν μπορούν να κυριαρχούν στην καρδιά τους, ακόμα λιγότερο μπορούν να κυριαρχούν στη γλώσσα τους.

12 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε εφημερίδα στο Παρίσι - Όταν ο Ολάντ εξόπλιζε ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.

σχόλιο Γ.Θ : Οι Πνευματικοί Νόμοι ξεκίνησαν να χτυπάνε την Φραγκιά για τα εγκλήματά της στην Συρία.

σχόλιο G.B : Για να θυμηθούμε και τα λόγια του γέροντα Παϊσίου όπως ακριβώς καταγράφονται στο βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών Β τόμος. Είπε χαρακτηριστικά για τους Γάλλους:
Ας τους αυτούς, που μαζεύουν τους Μουσουλμάνους και τους χτίζουν τζαμιά. Αργότερα, θα καταλάβουν τι συμβαίνει και τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέτρα εναντίον τους. Θα δείτε τι θα κάνουν.
Μαρτυρίες Προσκυνητών Β τόμος α εκδοση σελιδα 359

Αν ξέρατε πόση Ευλογία έρχεται στη Θεία Λειτουργία...


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Αν αμφιβάλλετε δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε...! 

Προσπαθήστε να πηγαίνετε όχι μόνο κάθε Κυριακή στη θεία λειτουργία (που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωτικό), αλλά όσο πιο συχνά μπορείτε και ανάλογα με το επάγγελμά σας. Π.χ. το Σάββατο δεν δουλεύετε; Να πάτε στη θεία λειτουργία. Θα σας προσφέρει πολύ περισσότερα από λίγο παραπάνω ύπνο. Έχετε ρεπό κάποια καθημερινή και η ενορία σας ή κάποια κοντινή εκκλησία έχει κάποια θεία λειτουργία (λόγω π.χ. μεγάλης εορτής); Να πάτε! Έχετε ελαστικό πρόγραμμα εργασίας και μπορείτε να εργάζεστε μετά τις 10:00. Να πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε στη θεία λειτουργία της ενορίας σας. 

Και αν δεν προλαβαίνετε το πρωί τότε ίσως μπορείτε έστω να πάτε το απόγευμα στην σύντομη ακολουθία του εσπερινού ή σε κάποια αγρυπνία (π.χ. μια φορά το μήνα ή κάθε δυο μήνες)... Μην προφασιζόμαστε δικαιολογίες περί κούρασης κτλ. Τις δικαιολογίες άλλος μας τις βάζει στο μυαλουδάκι μας και δεν χρειάζεται συστάσεις...